Knibeøvelser, orgasme og 9 andre myter om dit underliv
SPONSORERET indhold

11 myter om dit underliv: Hvad er fup & fakta?

Skal du virkelig lave knibeøvelser hver dag? Må du vaske dig med sæbe? Og er orgasmer også en slags muskeltræning? Gynækolog Christine Felding rydder op i fup og fakta om dit underliv.

Af: Maria Præst Foto: Getty
29. nov. 2016 | Sundhed | Fit living

MYTE: At klippe strålen er god knibe­træning 
FUP! 
Hvis du kan klippe strålen over, når du tisser, er det rigtig fint. Det viser, at dine muskler virker. Men det er ikke en knibeøvelse i sig selv. Hvis du ønsker en sund og stærk bækkenbund, skal der mere til. Tjek for eksempel de 21 forskellige knibeøvelser på knibnu.dk.

MYTE: Bomuldstrusser er sundest for huden 
FUP! 
Hvis du vil være god ved dit underliv, er silketrusser af minimum 96 procent silke det allerbedste, du kan hoppe i. Det smidige silkestof er dejlig blødt, generer ikke og sikrer optimal varmeafledning. Bomuldstrusser er det næstbedste, men drop for alt i verden g-strengen, der absolut ikke gør noget godt for dit underliv.

MYTE: Du kan spise dig til en sund pH-balance
FUP! En sund pH-balance i underlivet skal ligge på 3,8-4,2. Er den højere, stiger risikoen for irritation og infektioner, men det er svært at bruge kosten til at regulere pH-balancen. Tag i stedet kapsler med mælkesyrebakterier, hvis du har brug for at få pH-værdien til at falde.

SE OGSÅ: Spis dit immunforsvar i topform med 6 sunde råvarer

MYTE: Kun gamle damer bliver inkontinente
FUP!
Der er to forskellige former for inkontinens. Urgeinkontinens ses hyppigst hos ældre kvinder. Men stressinkontinensen er faktisk hyppigst hos de yngre, som tisser en lille sjat, når de hoster, hopper eller griner. Og her gælder det om at komme i gang med knibeøvelserne og vænne sig til at knibe, før du hoster.

MYTE: Sukker kan give svamp 
FAKTA! Det kan være lækkert med et stykke kage, slik eller chokolade, men det er du ikke ene om at synes. Candidasvampen blomstrer op af de søde sager, så slimhinderne bliver irriterede, røde og klør. Har du problemer med gentagne svampe­infektioner, kan det være en løsning at lægge sukkeret på hylden.

SE OGSÅ: Hvad sker der i kroppen, når du spiser sukker? 

MYTE: Kønshår beskytter underlivet
FAKTA! Gud lavede ikke noget uden grund, og det gælder også kønshårene. De har en vigtig funktion, nemlig at beskytte det sarte underliv.

MYTE: A38 virker mod svamp og ubalancer 
FAKTA!
 A38 indeholder levende mælkesyrebakterier, så det virker − det er bare noget værre griseri. En nemmere måde at skabe en sund balance er med mælkesyrekapsler, du bare skal sluge sammen med et glas vand.

MYTE: Orgasmer er sunde for underlivet
FAKTA! Sex er ikke bare godt for humøret og parforholdet. Det styrker også musklerne i dit underliv, så der er god grund til at fyre op under lagnerne.

SE OGSÅ: Sex er godt for din sundhed 

MYTE: Trusseindlæg med parfume kan give gener
FAKTA! Trusseindlæg er noget, Fanden har skabt. Den imprægnerede overflade kan give både kløe, svie og irritation, så hvis du er lidt sart forneden, er trusseindlæg et absolut no go. Der findes dog enkelte varianter uden parfume, så gå efter disse, hvis du ikke kan undvære indlæg i dine trusser.

MYTE: Du må ikke vaske dit underliv med sæbe
 
HVERKEN FUP ELLER FAKTA! 
Det er forskelligt fra person til person. Nogle kan slet ikke tåle sæbe, mens andre vasker sig lifligt hver eneste dag uden problemer. Det kommer an på, om du har et sart underliv eller ej. 

MYTE: Du skal lave knibeøvelser hver dag 
FAKTA! Et godt knib forlænger livet − specielt underlivet. Sådan lyder gynækolog Christine Feldings mantra. For unge piger i 20’erne er det måske ikke så vigtigt med kniberiet, men jo ældre du bliver, jo vigtigere er knibeøvelserne. Så det gælder bare om at komme i gang. 1-2-3 … kniiiiib!

SE OGSÅ: Knib dig til bedre sex

SE OGSÅ: 21 myter om din sundhed

SE OGSÅ: Fokus på dine tarme: Kan du spise dig meget gladere?