Christiane Schaumburg-Müller sunde tips

Foto: Polfoto

Christiane Schaumburg-Müller sunde tips

Christiane Schaumburg-Müller: „Sport gør mig stærk til livets strabadser”

Den 33-årige forfatter, model og indehaver af online-universet chri chri, Christiane Schaumburg-Müller, får energi og styrke ved at hoppe i bølgen blå og på gåture i skoven.

Hvis jeg siger sundhed, hvad tænker du så?
– Jeg kan godt lide sunde og friske råvarer, grønsager, der knaser og tomater, som smager af tomat. Sådan tror jeg egentlig, at mange har det. Jeg kan ikke lide det, fordi det er sundt – jeg kan lide det, fordi det smager godt.

Hvilken form for motion dyrker du?
– Jeg er et periodedyr, så jeg skifter hele tiden mellem træningsformerne. Så er det hot yoga, så er det svømning, så er det en personlig træner. For tiden arbejder jeg nonstop, og derfor er min sport lige nu vinterbadning og saunagus. Jeg bilder mig i hvert fald ind, at det også er en form for sport, en wellness-sport.

Hvad giver det dig at dyrke motion?
– Det giver mig energi og en følelse af at være god mod mig selv, for jeg plejer min krop og sind. Med sport kan jeg gøre min krop stærk, og derved også føle mig bedre klædt på til livets strabadser. Jeg dyrker ikke sport for at tabe mig.

Hvordan finder du tid til at dyrke motion i en travl hverdag?
– Helt ærligt er det svært at få et liv som nystartet selvstændig med firma og ansatte til at gå hånd i hånd med tid til sport. Så det må blive, når der lige er et lille hul i kalenderen.

Er der en motionsform, du aldrig kunne finde på at kaste dig over?
– Løb bliver ALDRIG min ting – jeg kan slet ikke give mig hen til det. Tiden går for langsomt, det er for hårdt, og jeg oplever ikke den zen-tilstand, folk taler om.

Hvordan slapper du allerbedst af?
– Ved at læse en bog. I bøgernes verden kan jeg fordybe mig og lukke af for omverdenen og begrave mig i en anden virkelighed.

Hvad er dit bedste sundhedstip?
– Lav din mad fra bunden med gode råvarer, gå lange ture i skoven, og læs masser af bøger.

Kan du anbefale et skønhedsprodukt?
– Jeg er vild med PHformulars ansigtsvask – den er ren, mild og skaber en god balance i min hud.

Hvad gør dig glad?
– Jeg bliver så glad, når jeg er samlet med gode venner om et overfyldt middagsbord.

Hvornår føler du dig allersmukkest?
– Når solen har givet mig kulør, eller når makeupartist Nicci Welsh har brugt tre timer på at lægge makeup og sætte hår på mig – så ser jeg sgu ret godt ud.

Hvor elsker du at rejse hen?
– Thailand og Paris. Det er begge steder, som jeg gerne besøger et par gange om året. Det er som to hjem. I Paris har jeg en lejlighed, og skulle jeg have en mere, ville det være nær Phuket i Thailand. Paris er en fantastisk storby med alt, hvad det indebærer, og Thailand giver ro og varme.

Hvad går du aldrig på kompromis med (sundhedsmæssigt)?
– Ost! Man kan ikke få mig til at droppe ost. Jeg har trods alt boet i Frankrig i to år, og jeg elsker ost.

Tænker du over, hvad du spiser?
– Jeg kan mærke på min krop, når jeg spiser for fed mad i mange dage i træk. Når jeg f.eks. er på presseture i udlandet eller har mange forretningsmiddage i træk, kan jeg ende med at spise tre retter hver aften på ugedage, og det kan min krop godt mærke, og det er ikke en rar følelse. Det er en ond spiral, for jo mere man spiser, desto mere sulten føles det som om, man bliver. Og selv om jeg går propmæt i seng, vågner jeg altid og har lyst til et kæmpe morgenbord. Heldigvis elsker jeg ting, der knaser mellem tænderne, så efter sådanne dage står den på lækre salater med kød og sprøde grønsager … og selvfølgelig ost.

Hvad elsker du at spise?
– Rødt kød – så rødt som muligt.

Har du en dårlig vane, du gerne vil ændre?
– Jeg har svært ved at sige nej, jeg har simpelthen en rygrad af gummi. Jeg kan f.eks. have spist aftenmad, og hvis jeg så kommer hjem hos nogle venner, der spiser sent, er jeg bare nødt til at spise engang til – jeg elsker mad.

Hvis døgnet havde 25 timer, hvad ville du så bruge den sidste time på?
– Jeg ville bruge den på at læse et kapitel mere i min bog.

Hvad har været dit livs største udfordring?
– Det har været at starte mit firma selv med ansatte og som eneinvestor.

Har du en favoritkogebog?
– Jeg laver ofte mad eller finder inspiration i Cecilie Svenssons „Fiskebogen” og Jamie Olivers „Jamies mad på 15 minutter.

Lige nu læser jeg…
– „Effekten af Susan” af Peter Høeg, men mangler kun 20 sider, og så skal jeg i gang med „Svøm med dem, som drukner” af Lars Mytting.

Lige nu lytter jeg til…
– Stine Bramsen – hun er fantastisk.

I mit køleskab er der altid…
– Mayonnaise – det burde der være i ethvert køleskab.

I mit køkken finder man aldrig…
– Færdigblandede dressinger.

Se, hvad vi ellers skriver om: Sund livsstil og Christiane Schaumburg-Müller