Denne frugt giver dig et bedre sexliv
SPONSORERET indhold

Denne frugt giver dig et bedre sexliv

Se hvilken frugt, der er tale om, og fåseks andre overraskende sandheder om sex medpå vejen.

Af: Marie Kaufholz, Jo Brand, Hanne Bang, Christina Bølling Foto: Alamy
24. okt. 2014 | Sundhed | ALT for damerne

Et æble om dagen...
...giver dig et bedre sexliv. I hvert fald hvis man skal tro en ny undersøgelse offentliggjort i fagbladet Archives of Gynecology and Obstetrics. Undersøgelsen er baseret på 731 seksuelt aktive italienske kvinder. De kvinder, der spiste et eller flere æbler om dagen, var gladere for deres sexliv. Umiddelbart lyder det jo ikke som de to ting har meget med hinanden at gøre, men æbler indeholder antioxidanter og polyphenol, der sætter gang i blodomløbet, hvilket gør det nemmere at blive ophidset.

LÆS OGSÅ: Spis dig til et bedre sexliv

Løbere har mere sex
En britisk undersøgelse har kortlagt 1000 løberes sundhed og sexliv kontra 1000 ikke-løberes. Ikke så overraskende viste den, at folk der løber har et mere aktivt sexliv, end dem der ikke gør. En ud af 10 løbere har sex i hvert fald én gang i løbet af dagen. Og 3 %. af løberne har endda sex to gange i løbet af dagen. Til sammenligning har 25 % af ikke-løberne kun sex en gang om måneden, eller mindre

Jo bedre sex, jo mere lyst
Det tager ca. 10-20 minutter for en kvinde at få orgasme. Som til gengæld er en kort fornøjelse på 20 sekunder med 0,8 sekunder lange sammentrækninger i skeden. Hvis du vil se stjerner i det korte øjeblik, bør du have en stærk bækkenbund. Det er en livstidsinvestering i dit sexliv, for jo bedre orgasmer, jo større lyst, skriver Women's Health. Magasinet understreger, at kvinder får orgasme langt hurtigere på egen hånd.
Det kan godt være, at kvinder er længere tid om at få orgasme end mænd. Til gengæld kan kvinder få de "skøreste" former for klimaks, f.eks. en brystvorteorgasme, en tankeorgasme ("tænk på noget rart, og træk vejret helt ned i underlivet"), en fødselsorgasme og en såkaldt "core-gasm", som nogle kvinder oplever spontant, når de laver bækkenbundstræning og maveøvelser i motionstimerne. Seks ud af ti kvinder lader i øvrigt jævnligt som om, de får orgasme, viser en undersøgelse, som samtidig påpeger, at 59 procent af mænd mener, at de ville kunne opdage, hvis deres kæreste lod som om. Og det gør hun ikke...

LÆS OGSÅ: Tre myter om kvinders sexlyst punkteret

Sex giver pænere hud
I et studie på Royal Edinburgh Hospital i Skotland antog forskerne de kvinder, der dyrkede sex ca. fire gange om ugen, til at være syv til 12 år yngre end deres faktiske alder.

Sport eller sex: hvad forbrænder flest kalorier?
De fleste af os håber vist på sidstnævnte, men svaret er ikke helt så sjovt. På Montréal Universitetet i Canada har forskere nemlig fundet ud af, at man forbrænder tre gange flere kalorier ved at dyrke sport end ved at dyrke sex. Og hvordan har de så lige gjort det?, spørger du måske. Forskerne har sat sensorer, som måler energiniveauet, på 21 par mellem 18 og 35 år. I samme uge skulle parrene løbe i 30 minutter i mellemhøj fart og have sex. Resultaterne var lige så tydelige, som de var nedslående, for mens kvinderne i snit forbrændte 213 kalorier på at løbe, forbrændte de kun 69 kalorier på lagengymnastikken, eller 3,1 kalorier i minuttet. Men, tilføjer forskerne, det forbrænder stadig flere kalorier at have sex end at gå en tur med en gennemsnitsfart på 4,8 kilometer i timen.

LÆS OGSÅ: 10 hemmeligheder, der giver dig fantastisk sex

Sæt kryds i kalenderen
Her får du svaret på, hvornår det er optimalt for dig at have sex. Et bestemt tidspunkt på måneden vil nemlig give dig mere nydelse end månedens øvrige dage. Det er en gruppe forskere gået grundigt til værks for at undersøge. Det skriver magasinet Women's Health på baggrund af en ny undersøgele i The Journal of Sexual Medicine, som 24 kvinder mellem 18 og 35 år har deltaget i. Ved hjælp af ultralydsudstyr er størrelsen på hver enkelts kvindes klitoris og den arterie, som tilfører blodet til den blevet målt. Og konklusionen er, at kvinders klitoris omkring den 14. dag i en menstruationscyklus vokser med helt op til 20 procent. Klitoris er også mere følsom og svulmer hurtigere op på det tidspunkt, hvilket som bekendt øger den seksuelle lyst og tilfredsstillelse hos kvinder. Naturen har indrettet det så finurligt, at når du har nemmest ved at blive tændt og få seksuel nydelse, har du samtidig mulighed for at blive gravid, fordi tidspunktet falder sammen med ægløsning som oftest sker omkring den 14. dag af din cyklus.