Algarve

Foto: Monia Grue Steffensen

Algarve

Feriemål: Her kan du kombinere sundhed og sol uden at blive overrendt af andre turister

På udkig efter en sund, sjov og solrig miniferie med din partner eller veninde? Tag med til den østlige del af Algarvekysten, hvor I styrer uden om de største turiststrømme. Vi tjekkede ind på Robinson Club Quinta da Ria.

Tag på eventyr

På Robinson Club Quinta da Ria er der masser af aktiviteter at kaste sig ud i – ud over selvfølgelig at slænge sig ved poolen eller slå lejr på stranden

Området er perfekt at begive sig ud i på cykel – lej et sæt tohjulede og begiv jer ud på eventyr, eller book en guide. Kør ad smalle grusveje langs appelsinlunde (hvor du, hvis du er fræk nok, kan nå ind gennem hegnet og plukke en), gennem uspolerede naturområder og langs den smukke kyststrækning. Hvis du kører mod byen Tavira, passerer du blandt andet den idylliske fiskerby, Cabanas de Tavira, der om sommeren er populær for dens strand i Ria Formosa-naturparken.

Oplev områdets mange appelsinlunde på cykel.

LÆS OGSÅ: Bliv genfødt i Alperne

Kom tæt på fugl og fisk

Det fredede vådområde ved Ria Formosa-naturparken er et helt unikt område af Algarvekysten. Det ændrer sig konstant i takt med tide­vand, havstrømme og vind. Når det er lavvandet, kan man gå ud til sandbankerne, der udgør kystens yderste grænse, og det er også her, at fiskerne har mulighed for at gå ud og finde de mange ­muslinger, som man kan nyde rundt omkring på Algarves restauranter. Ria Formosa er desuden et enormt ­vigtigt område for Portugals fugleliv. Her kan I være heldige at spotte en række sjældne arter eller en flok trækfugle på vej til eller fra Afrika. Et ­andet ­sjældent dyr, der er kendt for at holde til i Ria Formosa-naturparken, er søhesten. Undersøg evt. muligheden for en båd- eller ­kajaktur i ­området, hvor du bedre kan opleve det ­fantastiske, fredede ­naturområde helt tæt på.

Det tager 5-10 minutter at gå ned til stranden i Ria Formosa-naturparken, hvor I kan slå lejr i en af de store solsenge.

Spis sundt og godt

På Robinson Club Quinta da Ria er maden all-inclusive – på den gode måde.
Morgenmadsbuffeten rummer alt fra vafler til pølser, ­store frugtfade og friskpresset juice.

Frokosten varierer med forskellige pasta- og risretter, brød, pålæg, ­salater mm., og så står en af kokkene hver dag og tilbereder friske sandwich, burgere og lignende.

Til aften er den bugnende buffet suppleret med en sundere afdeling med færre kulhydrater og f.eks. proteinrige smoothies, sunde juicer, frugt, grønt og andet godt.

Book et bord på "oliven-terrassen", hvis den står på romantisk par-middag, eller i hotellets a la carte-restaurant for en buffetpause med lækre portugisiske tapas-retter.

Appelsinlunde, vinmarker, figentræer omgiver hotellet.

LÆS OGSÅ: 10 ting du ikke må gå glip af i Tokyo

Rør dig

Der er noget yderst tilfredsstillende ved, på et hotel, der huser op imod 265 mennesker, at stå op som den første, til lyden af fuglesang naturligvis, og have det hele lidt for sig selv.

Den indendørs pool åbner kl. 7, hvor du kan starte din dag med et par baner, mens området liver op uden for panoramavinduerne. WellFit-bygningen, der ligger ved siden af det udendørs poolområde, rummer spaafdelingen, saunaer, fitness og indendørs pool.

I fitnesscenteret kan du tilmelde dig yoga, pilates, aqua fit og andre hold med fokus på både styrke og cardio – mange af dem foregår naturligvis udendørs, når vejret er godt.

Du kan også hyre en personlig træner, hvis du for alvor er gearet til at komme i form på ferien.

Og når I så har spillet en gang tennis eller beachvolley eller gået en runde med golfkøllerne, giver det mening at holde pause på "sportsbaren" med en kold øl.

Test din golfform på en af Portugals bedste golfbaner.

Forkæl dig selv

Har du fået ømme led og muskler af din nye aktive livsstil, trænger du måske til at blive kræset om. Og så frister spaens udvalg af forskellige massager. Du kan også forkæle huden med en ansigtsbehandling, fødderne med en pedicure, hænderne med en manicure eller hele kroppen med en peeling.

Til en række af behandlingerne bruger spaen det luksuriøse, franske mærke "Ligne St Barth", hvis olier og cremer efterlader huden silkeblød med en skøn, naturlig glød. En times full-body-massage kan hurtigt føles som fem minutter, idet man, fuldstændig salig, forsvinder lidt og giver kroppen ro. 

Hotelværelserne er delt ind i små "boligblokke".

LÆS OGSÅ: Kom med til eksotiske Bali

Tips til rejsen

  • Lej en bil og kør langs Algarvekysten mod vest, hvor de mange smukke klippeformationer og eksotiske laguner venter, eller mod grænsen til Spanien, hvor f.eks. Sevilla byder på kulturelle indslag og shopping. Det tager kun et par timer at komme til Andalusiens hovedstad.
  • Pak et par vandrestøvler, så du rigtig kan komme ud og opleve de dramatiske landskaber både i Ria Formosa-naturparken og langs den øvrige Algarve-kyststrækning.
  • Træn dit golfsving på to af Portugals mest berømte golfbaner – Quinta da Ria og Quinta da Cima – der ligger i forbindelse med hotellet.

Kom hertil

En miniferie (4 dage) på Robinson Club Quinta da Ria med all-inclusive koster fra 8.506 kr. for to voksne inklusiv fly. ALT for damerne var inviteret af TUI, læs mere på Tui.dk.

LÆS OGSÅ: Drømme-destinationer til solo-rejsende

LÆS OGSÅ: Sommerferie på budget: 7 billige steder du skal rejse hen

LÆS OGSÅ: Interrail: Postkort fra en Europa-rejse

Se, hvad vi ellers skriver om: Rejseguide og Guide