kostplan flad mave
SPONSORERET indhold

Her er Anne Bechs kostplan til en flad mave

Få Anne Bechs tips til, hvad du skal spise, hvis du gerne vil strammes op hurtigst muligt + en kostplan til flad mave

Af: Anne Bech Foto: Getty
30. jan. 2017 | Sundhed | ALT for damerne

Vil du tabe dig hurtigt er det alfa omega, at du spiser det rigtige, og samtidig dropper det, der gør dig oppustet og lidt træt. Her får du gode tips til, hvad du skal gå efter − og styre udenom − samt en helt konkret plan for, hvordan din dag kan skrues sammen fra morgen til aften. 

5 TING, DU SKAL SPISE
1. Få masser af fibre fra salat, kål, grønne bønner − ja, alt grønt, du kan komme i nærheden af, til mindst to hovedmåltider. Og spis, til du er mæt. Grønne grøntsager gør os mætte og giver sunde fibre til vores fordøjelse og en flad mave. De indeholder også masser af vitaminer og mineraler, som er med til at give et godt helbred − og derfor også giver dig en sundere og slankere krop. 
TIP Hav altid bokse med grønne blandede salater og klargjorte grøntsagsstave på køl. Det hjælper dig til at vælge sundt, når du er snacksulten.

2. Brug magre mælkeprodukter som skyr og fromage frais til morgenmad og til snack. Det er nemt, og det smager fint. Du kan eventuelt drysse med nogle nødder og noget kanel. Så gør du det nemmere for dig selv ikke at kaste dig over noget de søde sager.  

3. Få fedtstoffer fra avocado, nødder, fede isk − de vil hjælpe dig med at holde dit stofskifte sundt og stabilt, så sørg for, at din kost indeholder lidt af disse ting.

4. Spis proteiner fra kylling, kalkun, fisk, æg eller skaldyr. Ligesom med dine grønne grøntsager, så forbered nogle proteinholdige snacks, som du også kan spise til dine måltider. På den måde undgår du at rende rundt og kradse på køleskabsdøren, når du er sulten, og så kan du spise dig mæt i det rigtige. 
TIP Steg kylling med masser af krydderier, så det ikke keder dig, når det skal spises. Bag noget laks, og kog nogle æg, du altid kan have i køleskabet.

5. Vælg bær, når du skal frugtsnacke − og kun de friske. Bær påvirker ikke dit blodsukker lige så meget som al mulig anden frugt. Du kan f.eks. bruge bær i smoothies eller som drys på dine mælkeprodukter.

 - OG 3 TING, DU IKKE SKAL SPISE
1. Undvær kornprodukter − de giver for det første en oppustet mave og er med til at give dig et højt blodsukker, selv når du spiser fuldkorn. Samtidig binder kulhydraterne i brødet meget væske, som fylder op i kroppen. For at smide væsken og holde dit blodsukker stabilt, så undvær brødet de næste fire dage.

2. Drop sukker! Det gør dig ikke kun tyk, det gør dig også mindre insulinfølsom. Det har du ikke brug for, når du gerne vil forbrænde fedt, og få en slank krop.

3. Udeluk forarbejdet mad (som f.eks. købepålæg, færdigretter og købedressinger). Din krop skal så vidt muligt kun have rene råvarer de næste par dage, som den kan genkende helt, som grøntsager, kød og nødder. Der er tit sukker i forarbejdet mad, som bl.a. er skjult i navne som ”dextrose” og lignende. Derudover er der tilsætningsstofer i, som forstyrrer vores ine udrensningssystem i kroppen.

DIN KOSTPLAN TIL EN FLAD MAVE
Byg din dag op i rutiner: Spis morgenmad, frokost og aftensmad. Og spis en snack mellem måltiderne, men kun hvis du er sulten.

MORGENMAD (VÆLG MELLEM EN AF DISSE SUNDE STARTERE HVER MORGEN)
• 150 g skyr med en håndfuld bær og en håndfuld mandler. 
• 2 æg lavet til en omelet med lidt grøntsager til. 
• En smoothie med 100 g skyr, 200 g frosne bær, en håndfuld mandler og lidt mynte. Giv det lidt vand, så din blender kan klare det.

FROKOST: Spis ca. 150-200 g kød, fisk eller skalddyr til din frokost, og sørg for at spise dig dejlig mæt i grøntsager. Frit valg i salat, kål, broccoli − alt grønt.

SNACKS (SOM DU KUN SKAL SPISE, HVIS DU RENT FAKTISK FØLER DIG SULTEN): Grøntsagsstænger, skyr med lidt kanel, 100 g rejer med lidt citron og agurk.

AFTENSMAD: Igen 150-200 g fra proteingruppen, f.eks. kylling, kalkun, fisk, æg eller skalddyr. Sørg så for at få varme grøntsager om aftenen, så du ikke spiser kold mad hele dagen. Det betyder også noget for dit velvære og din fordøjelse.

DIT SUNDE FEDTINDTAG OVER EN DAG: 
½ avocado 
1 håndfuld mandler 
3-4 spsk. koldpresset olivenolie
5 stk. fiskeolietabletter (f.eks. af mærket PurePharma)

LÆS OGSÅ: Fokus på chokolade: Hvor sundt er det egentlig?

LÆS OGSÅ: Sunde alternativer, der sparer på kalorierne

LÆS OGSÅ: Healthy Skinny Bitch: 10 sunde opskrifter + tips, der slanker

anne bech træningsøvelser

Kom i form på stuegulvet med Anne Bech