Healthy Skinny Bitch af Sara Jin Smidt
SPONSORERET indhold

Healthy Skinny Bitch: 10 sunde opskrifter + tips, der slanker

FIT LIVINGs chefredaktør, Sara Jin Smidt aka Healthy Skinny Bitch, giver dig de bedste tips til et sundt og varigt vægttab + 10 lækre opskrifter til dig, der gerne vil tabe dig eller holde vægten

Af: Mette Kyvsgaard Foto: Henrik Adamsen & Sarah Sanctuary Williams
04. jan. 2017 | Sundhed | Fit living

Sara Jin Smidt står bag den populære blog Healthy Skinny Bitch og har de sidste 10 år fungeret som holdinstruktør, personlig træner og kostvejleder. Derudover er hun chefredaktør for magasinet FIT LIVING,
Selv vejede hun 15 kilo mere for 10 år siden og levede af slik, junkfood, alkohol og cigaretter, men løsningen blev hendes egne Healthy Skinny Bitch-principper. 

I sin nye bog "Healthy Skinny Bitch - din ultimative guide til et sundt og varigt vægttab"  deler Sara Jin Smidt ud af sine kost- og træningsprincipper, der tager udgangspunkt i almindelig mad til almindelige mennesker samt enkle, men effektive træningsprogrammer.

FILOSOFIEN BAG SUNDT VS. SLANK
Kostprincipperne og bogens opskrifter lærer dig forskellen på at spise sundt for at holde vægten og på at spise sundt og slankende for at tabe dig. Du finder ud af, hvordan du skal spise, så du ikke er afhængig af en fastlåst kostplan, men selv kan træffe de rigtige valg – både ude og hjemme. 
1. Du skal ikke sulte
Du skal lære at sammensætte din kost, så du får stor mæthed for så få kalorier som muligt.
2. Mæt vs ikke sulten
Du skal spise til du ikke længere føler sult, men du må ikke være så mæt, at du ikke ville kunne lunte en tur om en times tid.
3. Masser af grønsager
Ønsker du at tabe dig, skal du spise rigtig mange grønsager, der giver god fylde i maven for få kalorier.
4. Relativt meget protein
På slankekosten skal du spise et relativt højt indhold af protein, da det giver en større mæthed og øger din forbrænding.
5. En begrænset mængde kulhydrat
Det er en kæmpe misforståelse at undgå kulhydrater, hvis man gerne vil tabe sig. Det er vigtigt, at det kulhydrat du indtager er grove, og at mængderne ikke er for store.
6. Det gode fedt skal også begrænses
Hvis du vil tabe dig, så begræns indtaget af nødder, laks og avokado, da det er enormt energiholdigt. 

FORSKELLEN MELLEM DE SUNDE & DE SLANKE OPSKRIFTER
Morgenmad:
 Undgå gerne frugt om morgenen, hvis du vil tabe dig. Det er begrænset, hvor meget frugt du bør spise i løbet af en dag. Gem din frugt som backup, hvis du bliver sukkersulten senere.
Frokost: Rugbrød er supersundt og en god kilde til fuldkorn. Dog vejer det også en del, så du kan halvere dit kalorieindtag og stadig få fuldkorn ved at erstatte en skive rugbrød med en skive knækbrød. Ligeledes indeholder laks og avokado gode fedtstoffer, men er samtidig også enormt kalorieholdigt. Hold dig gerne til at spise en af delene pr. måltid, når du ønsker at tabe dig, og i begrænsede mængder, dvs. ¼ avokado eller 1-2 skiver laks. 
Aftensmad: Kødsaucen er den samme, så forskellen ligger i, at du spiser fuldkornpasta og dermed flere grove kulhydrater i den sunde aftensmad, mens du erstatter pastaen med grøntsager i den slanke aftensmad. Det er helt okay at tage det store kulhydratelement ud, da du har fået grove kulhydrater til morgenmad, mellemmåltid og frokost. 
Sødt og alkohol: Hold dig fra alkohol og sødt i den periode, du ønsker at tabe dig. Vælger du at drikke alkohol en aften, så hold dig til vin og sjusser med danskvand eller kaloriefri sodavand. Et glas vin eller en vodka med danskvand indeholder ca. 100 kcal pr. glas, mens en enkelt cocktail ofte indeholder helt op til 400-600 kcal.

UNDGÅ DE KLASSISKE SLANKEKURSBRØLERE
• Junkfood-fælden: Den er næsten åbenlys, men undgå unødvendige kalorier fra junkfood, slik, chips, sodavand, alkohol, kage osv. Brug i stedet dine kalorier på rigtig mad. 
• Store portioner: Brug mindre tallerkener og start med at fylde den med grøntsager og herefter kød samt evt. dressing, brød, ris eller pasta til sidst.
• Skjulte kalorier: Den ekstra dressing, feta, oliven, avokado, tørrede bær, nødder, kerner, croutoner eller bacon i salaten. Den tørrede frugt, der måske er sundere end slik, men hvor de 6 tørrede abrikoser eller dadler stadig svarer til 6 hele stykker frugt. 
• Blandede kostprincipper: Drop spisereligionerne og spis almindelig mad med omtanke for kalorieindhold og sammensætning.
• Ensformig kost: Sørg for at variere din kost. Find gerne 5-6 lækre, slankende og nemme retter, som du kan have i baghånden de dage, hvor det hele sejler.
• Måltider, der springes over: Hvis du skipper dine måltider, når du er sulten, så kommer du enten til at spise for meget til dit næste måltid, fordi du er ved at dø af sult, eller du går amok i et mellemmåltid.
• Undgå ikke noget helt: Lad være med helt at undgå fedt eller kulhydrat. Det er et spørgsmål om tid, før din krop vil crave så meget efter det, at du alligevel falder i, og så kan du måske ikke styre mængden. 
• Op på hesten igen: Har du haft hånden for langt nede i slikskålen, er det surt, men du behøver ikke gøre ondt værre. Op på hesten igen og tilbage på sporet.