Her kan du træne ude
SPONSORERET indhold

Her kan du finde udendørstræningen, der passer til dig

Udendørstræning er et hit. Både for dit helbred, din motivation og din livsglæde. Se her, hvor og hvordan du kan træne ude, uanset hvor du bor i landet.

Af: Jo Brand Foto: Effect Photo V. Kim Dahl, CrossFit Copenhagen og Getty Images
12. jul. 2015 | Sundhed | ALT for damerne

Den gratis:

Gør det selv i naturen
Løb, vandring, naturfitness, svøm-ning, cykling, ridning osv. Hvis du vil gøre det selv, kan du på Naturstyrel-sens hjemmeside få overblik over, hvor du kan gøre det i hele Danmark. Mangler du inspiration til, hvordan du kan bruge naturen som træningscenter, finder du også masser af fitnessøvelser med grene, træstammer, sten osv., som du kan kombinere og sætte sammen til dit eget lille (eller store) motionsprogram, som du kan tage med dig ud i naturen.

Hvor: Over hele landet.
Pris: Gratis.
Se mere: Naturstyrelsen.dk, under blandt andet naturfitness.

LÆS OGSÅ: Efter 3 uger: "Min hud er blevet adskillige år yngre"

Den originale:

Al slags træning i al slags vejr
For otte år siden lancerede tvillingerne, Annette Sørensen og Susanne Evers Thomsen, deres udendørstræningskoncept Twinspirit nord for København. Her tilbyder de stort set alle former for udendørstræning fra yoga og løb til crossfit og cykling. Ligesom du kan stå på rulleski om vinteren og svømme i havet om sommeren. Derudover er der om sommeren også træning for forældre og børn over otte år. Og der er ikke noget, der hedder "for dårligt vejr til træning". Kun én gang er træningen blevet afbrudt på grund af vejret.

– Det var engang, hvor vi var i skoven, og hvor det tordnede så meget, at folk var bange for at komme til skade. Men ellers er vejret vores samarbejdspartner, og vi tilpasser træningen til det. Hvis solen skinner, er vi ved vandet, og hvis det regner, tager vi i skoven, siger Annette og fortæller, at selv sne byder på muligheder, f.eks. er det en god anledning til at skubbe biler.

Hvor: Træningen foregår ved Kastellet på Østerbro i København, Hareskoven, Vedbæk, Charlottenlund Fort og Dyrehaven nord for København.
Pris: 249 kr. om måneden, og så kan du deltage på alle hold, så ofte du ønsker. Derudover kan du få et formiddagsmedlemskab for 149 kr.
Se mere: Twinspirit.dk.
Den sociale:

Løb!
Over hele landet finder du løbeklubber, som du kan melde dig ind i og dermed løbe sammen med andre et par gange om ugen. På den måde får du masser af frisk luft og selskab, samtidig med at du sandsynligvis får presset dig selv lidt mere, end du ellers ville, hvis du løb alene...

Hvor: Over hele landet.
Pris: Det varierer fra klub til klub, men koster fra et par hundrede kroner om året og opefter.
Se mere: Tjek Dgi.dk for at finde en løbeklub i nærheden af dig.

LÆS OGSÅ: Flad mave: her er den mest effektive øvelse

Den landsdækkende:

Træn ude i Danmarks største fitnesskæde
Hos Fitness World har man i de seneste år rykket flere og flere af timerne udenfor i sommerhalvåret. Det gælder typisk yoga, boksning og crosstraining, men også dansetimerne flytter af og til udendørs. Nogle gange er træningen planlagt, og andre gange foregår det mere impulsivt, hvis vejret er til det, og der er stemning for det på holdet.

Hvor: Det er ikke alle centre, der tilbyder udendørstræning, da der skal være faciliteterne til det, som en tagterrasse, parkeringsplads eller nærliggende park. Så hør i dit nærmeste center, tjek opslagene, og følg med på centrets facebookside, hvor udendørstræningen som regel bliver annonceret.
Pris: Et medlemskab med adgang til hold koster mellem 199 og 249 kr.om måneden.
Se mere: Fitnessworld.dk.


Den alsidige:

Yoga, dans og crosstræning under åben himmel
Hos fitness dk har man samlet alle udendørshold under navnet Open Air. Afhængigt af hvor dit center ligger, og hvordan det har prioriteret, kan du dyrke løb, cykling og crosstræning i forårssæsonen, mens sommeren også byder på blandt andet yoga, Zumba og core. Derudover kan du også få lov at boltre dig på en af de i alt fem militære træningsbaner rundt i landet, som fitness dk har et samarbejde med.

Hvor: Udendørstræningen varierer fra center til center, så tjek dit nærmeste center.
Pris: Fra 169 kr. og opefter.
Se mere: Fitnessdk.dk/openair
Den hårde:

Løb, styrketræning og crossfit
Vil du virkelig have sved på panden (også når det er koldt), så har CrossFit Copenhagen udehold året rundt. Som det er nu, tilbydes der to former for udendørstræning: løbehold med fokus på intervalløb, trappeløb osv., samt outdoor workout, hvor der blandt andet trænes med kropsvægt. Derudover har nogle af centrene også mulighed for at flytte træningsudstyr udenfor, hvilket vil sige, at du kan squatte med vægt samtidig med, at du får brune ben.

Hvor: CrossFit Copenhagen har centre i og omkring København samt i Kolding, Odense og Esbjerg.
Pris: Fra 329 kr. og opefter. Du har også mulighed for at møde op til gratis udendørstræning i Fælledparken på Østerbro i København om mandagen kl. 18.
Se mere: Crossfitcopenhagen.dk.


LÆS OGSÅ: Sådan lærer du at tale pænt til dig selv i spejlet

LÆS OGSÅ: Kan du komme i mental balance på 3 uger?

LÆS OGSÅ: Mød 3 sunde afhoppere: Farvel ekstreme sundhed