Rikke Hertz
SPONSORERET indhold

Rikke Hertz: Brug 7 minutter hver morgen med denne øvelse – og få energi i krop og sind

Spirituel erhvervsrådgiver Rikke Hertz forklarer her, hvordan vi kan bruge meditation som et helle i en travl hverdag. Læs med her, hvor du også kan prøve en af hendes guidede meditationer.

Af: Uddrag fra bogen "Spirituel" af Rikke Hertz
13. jan. 2022 | Sundhed | ALT for damerne

De fleste travle mennesker ved godt, at de burde meditere. Vores hjerne er overbebyrdet af indtryk, og den har brug for et frikvarter for ikke at brænde sammen. Jo mere tryk, der er på livet udenfor, jo større er behovet for indre ro og for, at hjernen kan blive ’skyllet’ igennem, hvilket praktisk kun kan ske gennem nattesøvn, meditation og mindfulness.

De mentale pauser er nødvendige for, at din hjerne kan blive nulstillet i forhold til den larmende ydre verden og i stedet blive finindstillet på dit indre. Men paradokset er, at jo større behovet er, jo sværere er det at få det gjort.

Meditation er både utrolig nemt og utrolig svært. Det giver umiddelbart ikke mening, når vi nu har så travlt op til deadline, at vi i stedet for at knokle igennem skal trække stikket og bringe sindet i zen. Men det giver netop mening.

Læs også: ALT for damerne inviterer til spirituel masterclass med Rikke Hertz

En daglig meditationspraksis er afgørende for at mærke, at der – også i dig – altid er et helle. Daglig meditation er vigtig for at opøve noget så gammeldags som disciplin. Disciplin kan umiddelbart lyde negativt, men det er verdens bedst afprøvede metode til ro og en væsentlig del af at lede sig selv og andre ud ad den spirituelle sti.

At træne din hjerne med meditation svarer til at træne en muskel, så den bliver stærk, og du bliver fleksibel og smidig.

Gør det til en vane at meditere om morgenen, hvor dit sind er modtageligt, fordi du ikke har en hel dags mentalt ’skrald’ rumsterende, men er udhvilet. Morgenmeditation er godt, fordi det er nemmere at huske og fastholde en praksis, der ligger i helt faste rammer og indgår i andre af morgenens rutiner.

Hvilken meditationsteknik du anvender, er ikke nær så vigtigt, som det, at du gør det. De fleste anbefaler stilhedsmeditationer, fordi de er mest effektfulde, det er rigtig svært for mange i starten. Så hvis det virker bedre for dig at lytte til en guidet meditation, så gør endelig det. Du kan også vælge at bruge et mantra eller følge en af mine meditationer. Der er forskellige slags meditationer til forskellige formål. På min website www.rikkehertz.com finder du endvidere meditationer, du kan downloade og lytte til.

Du kan eventuelt også indtale din egen guidede meditation. Syv minutters meditation er en god start. Når du kan sidde i syv minutter uden at være rastløs og kæmpe indeni, kan du dernæst udfordre dig selv ved at forlænge meditationstiden med fem minutter. Har du brug for en tidsholder, findes der adskillige apps, som hjælper dig med at tælle ned, og som med lyden af en gong fortæller, hvornår meditationen er færdig.

Du kan ikke sige meditation uden at sige åndedræt. Vi er vores åndedræt, og åndedrættet er bogstavelig talt vores livskilde, og det er, når vi forbinder os til den kilde ved at give åndedrættet opmærksomhed og plads, at vi ’lander’ i vores sande tilstand. Nogle kalder det ren væren. Uanset, hvad du kalder det, er du ikke i tvivl om, at du har fundet ’hjem’, første gang du rammer det rolige, kærlige sted i dit indre. Dér kan du føle, at alt nok skal gå, at du i hvert fald stadigvæk kan mærke, at der er adgang til fred og lykke inden i dig, selv når verden udenfor går amok.

Meditationen er som at tune ind på en uudtømmelig universel kilde, hvor du kan fylde dig med spirituel energi og heale dig selv både mentalt og fysisk. Hvis ordet heale er for alternativt, er den amerikanske mindfulness-ekspert og professor i medicin ved University of Massachusetts Jon Kabat-Zinns omfattende forskning i meditation i forhold til depression og behandling af kronisk smerte et videnskabeligt bevis for, hvad meditation betyder for vores helbred.

Herunder kan du prøve en af Rikke Hertz' guidede meditationer:

Vil du lære mere? 

Hvis du også drømmer om at blive bedre til at lytte til din intuition, giver vi dig også en enestående mulighed for at blive vejledt af Danmarks mest efterspurgte spirituelle erhvervsrådgiver. Sammen med Rikke Hertz har vi lavet en masterclass, hvor du i løbet af januar både kan læse om konkrete værktøjer i bladet og dels har mulighed for at komme med til et eksklusivt event. Læs om den fysiske udgave af spirituel masterclass HER

Du kan også lytte til ALT for damernes podcast med Rikke Herts og Hella Joof, De hjælpsomme engle: