Hurtigt i form
SPONSORERET indhold

Sådan får du en fast krop på kort tid

Er du træt af ikke at kunne knappe dine jeans, nå dine tæer eller holde dig vågen efter den tidlige nyhedstime? Vi bad personlig træner og kostvejleder Lotte Arndal om at sammensætte et program, der får din krop i form – hurtigt. Og så kan det endda klares hjemme på stuegulvet.

Af: Mille Collin Flaherty Foto: Bjarke Johansen og Flemming Gernyx
14. feb. 2013 | Sundhed | ALT for damerne

Måske løber du jævnligt og helst på et løbebånd, hvor du samtidig kan se middelmådige tv-serier, der på mystisk vis gør træningen mere tålelig. Du løber altid fem kilometer og stort set altid på den samme tid. Måske har du ikke trænet i årevis, men vil virkelig gerne i gang igen. Måske har du aldrig nogensinde dyrket anden sport end cykelturen frem og tilbage til dit arbejde, hvor du, bevares, når det stikker dig, også tager trappen op på tredje.Vi har alle et vidt forskelligt motionsmæssigt udgangspunkt, men fælles for os er det faktum, at det er januar, og at vi har trøstespist i sorg over sommerens forsvinden siden oktober måned. Og efter julens orgie med marcipan og nougat morgen, middag og aften, er vi nu nået dertil, hvor vi faktisk har lyst til at gøre noget ved det. Til at komme i form (igen). Men, åh, det er jo så mørkt dér om eftermiddagen, hvor man ellers lige havde tænkt sig at skulle ud på en løbetur, og hvorfor skal det også tage så lang tid, før man faktisk kan både se og mærke, at der er valuta for den dyre mønt, man investerer?

LÆS OGSÅ: Tab dig ved at kende din metabolske type

Mørket kan vi ikke gøre så meget ved, men vi vil gerne love – med Lotte Arndals mandat i ryggen – at hvis du følger nedenstående program, som det står beskrevet her, så vil du ikke alene komme i form på rekordtid, du vil også tabe dig adskillige kilo, så du allerede i marts måned vil kunne vise dig i en bikini. Og det bedste ved det hele er, at du ikke engang behøver at bevæge dig ud i sne eller slud. Du kan nemlig lave øvelserne derhjemme og (her indskyder vi et lille hurra): du må maks. træne i en halv time ad gangen. Nyt år, nye tider, ny krop. Sæt i gang!

LÆS OGSÅ: Spis dig til energi og glæde

 


1. DØDSLØFTGod for:
Balance, styrke, baller, baglår.

Startposition:
Vær bevidst om din holdning. Løft brystet, og ret ryggen. Holdningen skal være "på linje", så brystkassen står parallelt på bækkenet.

Øvelsen:
Løft venstre knæ, og find balancen på højre ben. Bøj dig forover, mens du strækker venstre ben bagud. Bøj i højre knæ, og sørg for, at knæet peger i samme retning som tæerne. Du må ikke bøje længere ned, end at du kan styre dit knæ. Vend tilbage til
startpositionen.

Gentag øvelsen:
10 gange i træk pr. ben.

Se også på fitliving.dk: Tab dig med den effektive 80-20-kur

2. PLANKE HOP IND
God for:

Forbrænding, triceps, mave.

Startposition:

Læg dig med hænderne i gulvet, som om du skulle lave en armbøjning. Vær opmærksom på, at hovedet skal være foran hænderne, dvs. når du kigger ned, skal du kigge tilbage på dine hænder – ikke frem. Set fra siden skal din krop være helt lige. Sørg for ikke at spænde i nakken.

Øvelsen:

Hop nu, stadig med hænderne i gulvet, med benene, så fødderne lander imellem hænderne. Sørg for at spænde op i maven, så du ikke "taber" numsen. Hop tilbage til start. Gentag øvelsen, men denne gang skal dine knæ og fødder være på ydersiden af arme og hænder. Hop tilbage til startpositionen. Gentag øvelsen, så du skiftesvis har ben og fødder på inder- og ydersiden af arme og hænder.

Gentag øvelsen:

10 gange i alt.


3. BREAKDANCEGod for:

Mave, arme.

Startposition:

Læg dig med hænderne i gulvet – som om du skulle lave en armbøjning. Vær opmærksom på, at hovedet skal være foran hænderne, dvs. når du kigger ned, skal du kigge tilbage på dine hænder – ikke frem. Set fra siden skal din krop være helt lige. Sørg for ikke at spænde

i nakken.

Øvelsen:

Placér hele din kropsvægt på venstre underarm, og derefter ligeledes på højre,

så vægten nu ligger på

begge dine underarme.Du skal altså stå på hænderne, og så lægge dig ned på underarmene, en ad gangen, før du igen står

på hænderne.

Gentag øvelsen:

10 gange.

Følg med i næste uge og få øvelserne til cirkel 2.


SE OGSÅ PÅ FITLIVING.DK: 5 øvelser, der giver flot talje og faste lår