Mad inden sengetid
SPONSORERET indhold

Spis dig til en bedre søvn med disse 5 fødevarer

Vejen til drømmeland kan blive noget kortere, hvis du spiser klogt. Se 5 fødevarer, der får dig til at slappe af i kroppen.

Af: Michelle Kristensen Foto: Getty
22. nov. 2016 | Sundhed | ALT for damerne

MANDLER
Du ved måske allerede, at mandler er en genial og sund snack, som bl.a. er med til at forebygge sygdomme som demens. Men vidste du også, at en håndfuld af dem også har en søvndyssende effekt? Mandler er rige på magnesium, som virker afslappende på nervesystem og muskler.

SALAT
Ny forskning peger på, at salat har en beroligende effekt på din krop. Endda på niveau med opium! Tilsæt fire store salatblade til en kop varmt vand, og lad den stå i 15 minutter. Fjern derefter salatbladene, tilsæt to stilke mynte, og drik koppen inden sengetid. Effekten er søvndyssende − på den gode måde.

LÆS OGSÅ: 5 grønne grøntsager du skal spise mere af

KAMILLETE
Der er mange, der sover godt på en kop kamillete, og det er der ikke noget at sige til. Kamillete indeholder nemlig aminosyren glycin, som virker beroligende og kan være med til at fremme både din søvn og din søvnkvalitet.

FISK
Fisk som bl.a. tun og laks har et højt indhold af B6-vitamin, der både aktiverer den muskelafslappende effekt ved magnesium og booster produktionen af melatonin. Win-win! Er du i stort B6-underskud, kan du overveje at supplere med et kosttilskud.

LÆS OGSÅ: Hvad sker der i kroppen, når du sover for lidt?

MÆLK
Calcium er ikke kun godt for børns knogler. Stoffet har også en god og fremmende effekt på melatonin, som vi gerne vil producere, når vi skal sove. Så det gamle råd om en kop varm mælk inden sengetid er altså ikke helt tosset.

P I I I S T... Drik dagens sidste kop kaffe senest kl. 14 − så undgår du, at koffeinen forpurrer din nattesøvn.

LÆS OGSÅ: Sådan spiser du dig til et stærkt immunforsvar & mere energi

LÆS OGSÅ: Stor guide til de sundeste bær

LÆS OGSÅ: Nødder - din genvej til flad mave og antiinflammatorisk styrke