Mette Frisk

Foto: Privat Tv-vært Mette Frisk om sundhed. motion og kost.

Tv-vært Mette Frisk fik et chok, da hun undersøgte indholdet i kopnudler...

Da Mette Frisk arbejdede som vært på ”Madmagasinet”, blev det tydeligt for hende, hvor stor en rolle kost spiller i forhold til sundhed. Derfor besluttede hun sig for at forsøge at skære ned på bestemte madvarer, der ikke giver hendes krop noget godt

Jeg er blevet mere bevidst om at lytte til min krop i løbet af det seneste år. Førhen løb jeg tre gange om ugen, men pludselig ramte jeg en periode, hvor jeg fik ondt af at løbe, så jeg måtte indstille det. Det var et tab for mig, for jeg oplevede virkelig en længsel efter at kunne løbe så meget, som jeg havde lyst til. Men jeg lærte på den hårde måde at lytte til min krop og så tilpasse mig efter det. Det har været en ret vigtig læring.

Læs også: Sofie Østergaard: Måske skulle vi droppe spejlet og bare mærke efter, hvordan vi har det

Tidligere handlede sundhed bare om motion for mig – jo mere, jo bedre. Men det har helt klart flyttet sig. For det første er søvn og vinterbadning nu lige så uundværligt som motion. Og for det andet føler jeg, at jeg er blevet mere nænsom overfor min krop. Det er vigtigere, at den har det godt, end at den er smuk.

Løb er blevet en mindre del af min træning og nærmest et slags frikvarter – altså noget, som jeg giver mig selv ”lov” til engang i mellem. Ellers dyrker jeg mest yoga og styrketræning med fokus på, hvad der er godt for min krop. Og så er jeg meget glad for at bade i havet – det giver især et sus om vinteren.

At det er vigtigt at spise varieret, vælge gode råvarer og spare på sukkeret, fik jeg skærpet min opmærksomhed på, da jeg arbejdede på ”Madmagasinet”. Det har f.eks. sat sig i mig, da vi engang undersøgte kopnudler i programmet og kunne konstatere, at der simpelthen ikke var en eneste reel råvare i. Alt var kunstigt – og mad uden råvarer synes jeg generelt er en dårlig idé.

Jeg prøver at skære ned på de madvarer, der er forarbejdet og i stedet vælge, at så meget af min mad som muligt kommer fra grøntsager, bælgfrugter og gryn. Men det skal også være realistisk i hverdagen. Mine børn er eksempelvis superglade for madpandekager, og det fungerer godt til madpakker, men jeg har ikke tid til at stå og lave hjemmelavede pandekager, så dem køber jeg – selvom jeg godt ved, at det ville være sundere at lave dem selv.

Førhen kunne jeg godt have tendens til at blive lidt hangry, men det mærker jeg ikke så meget til mere. Og det, tror jeg, hænger sammen med at få lagt en sund bund og skære ned på de hurtige kulhydrater. Jeg har en sød tand, og jeg elsker kiks og småkager, som er fyldt med både sukker og alle mulige e-numre, men de smager jo godt! Jeg forsøger dog at begrænse det lidt, og der er mit bedste trick at lade være med at købe dem. Jeg ved i hvert fald med mig selv, at når de først lander i skuffen derhjemme, ryger de også ned, haha

Læs også: Hangry er en ting: Det slår forskning fast

Om Mette Frisk

Tv-vært, journalist og forfatter. Er bl.a. kendt fra tv-programmet ”Forsvundne arvinger”. Har tidligere lavet ”Madmagasinet” og skrevet bogen ”Syv sunde vaner”. Hun er 44 år, mor til to og glad for yoga, løb og styrketræning.

Se, hvad vi ellers skriver om: Kost, Træning og Interview