Kostumer til fastelavn
Foto: Getty Images Fastelavn behøver ikke kun være for børn, så derfor har vi samlet otte bud på simple kostumer, hvis du skal til fastelavnsfest.

Kostumer til fastelavn

8 sjove og nemme ideer til dit fastelavnskostume

Fastelavn er lige rundt om hjørnet, og derfor har vi samlet otte bud på dit næste fastelavnskostume, så du er klar til fest.

Fastelavn er mit navn... Der er ingen grund til at gå i panik, hvis du skal til fastelavnsfest og mangler idéer til udklædning. Og vi taler ikke om fastelavnsfesten for de små, men den slags hvor du skal klæde dig ud.

Uanset om du har et kreativt sind eller to venstre hænder, har vi fundet otte geniale ideer til, hvordan du kan se forrygende ud med minimum indsats, når du skal til fastelavnsfest - eller andre fester, hvor du skal klædes ud for den sags skyld. 

1. Popcorn af @sophiecochevelou

Før du taber pusten over sværhedsgraden på kostumet, beder vi dig om blot at fokusere på hatten. For popcorn-kostumet kan udsmykkes på alle mulige måder, men det er faktisk ikke tøjet, der er dét vigtigste. Kan du lime en sjov popcornæske fast til et pandebånd, har du det meste af dit kostume færdigt allerede. De fleste lader sig inspirere af 1950'er-stilen i deres outfit.

2. Uhyggelig maske fra @minniemcgee

Det kræver en hel del evner,  når det kommer til make-up, hvis du selv vil male den uhyggelige maske, men så kan du med fordel købe masken i stedet og tage en sort kjole på - så skaber du garanteret gys og gru til udklædningsfesten!

3. Vindrue - nemt og billigt!

Du vinder måske ikke for det mest sexede kosutume her, men det er nemt og billigt, hvis du vil klæde dig ud som en vindrueklas. Du skal bare bruge grønne eller lilla balloner, en grøn hat og sorte tights under - det er da til at overskue!

4. Enhjørning af @essence_cosmetics

Søger du på "unicorns" på Instagram, finder du hurtigt ud af, at det er et populært hashtag og en populær udklædning både herhjemme og i udlandet. Her finder du både tøj, som kan bruges til dit unicorn-kostume, men også inspiration til make-up. Og det kan faktisk gøres uhyre simpelt, hvis du ejer en limstift til pandebåndet. Hornet kan du finde i mange børnetøj- eller legetøjsforretninger. Pailetterne i ansigtet kan sættes fast med lipgloss.

5. Hippie af @aalborgkarneval

Tag dit mest boheme outfit på, smæk enten levende eller kunstige blomster i håret og måske også et par store hjerteformede solbriller - så er du en vaskeægte hippie! 

Fotograf: Rafael Zajac

6. Candyfloss af @aalborgkarneval

Her er et outfit, der nok skal lokke en masse smil frem på alles læber. For er der noget sødere end candyfloss? Det kræver dog tålmodighed og snilde fingre, for der skal meget vat og farve til for at lave denne flotte udklædning. Du kan farve vat med rød frugtfarve (ellers kommer du bare til at ligne et får, og det vil du jo ikke). Alternativt kan du lave dit kostume med en masse lyserød tyl. Det er det hele værd, når du står med dit færdige candyflosskostume - og husk de lyserøde tights til begge kostumer!

Fotograf: Jakob Kildehave

7. Superhelt af @aalborgkarneval

Superhelt er et relativt nemt kostume, som du enten kan købe færdigt eller lave selv. Superman- (eller Superwoman-) looket kræver blot et par mørkeblå tights, en t-shirt med Superman-logo og en rød kappe - så er du klar til at redde dem, der måtte have brug for dine superkræfter til fastelavnsfesten!

Fotograf: Emineo

8. Tegneserie/popart-makeup af @jonnamakeup

Hvis du er lidt ferm med en makeupbørste, kan du helt sikkert skabe det futuristiske og tegneserieinspirerede look til fastelavn. Der findes utallige guides til, hvordan du gør, alt efter hvilken superhelt du vil være. Du kan også være din egen heltinde, så bestemmer du også selv tøjet.

Du finder to populære YouTube-tutorials til, hvordan man gør, her og her.

A post shared by Jonna Nikitin (@jonnamakeup) on

Se, hvad vi ellers skriver om: Fastelavn, Udklædning og Bagning