Kostumer til fastelavn
Foto: Instagram@aalborgkarneval - Fotograf: Jakob Kildehave

Kostumer til fastelavn

8 sjove og nemme ideer til dit fastelavnskostume

Hvis det kniber med inspirationen til det næste kostume, er der hjælp at hente her.

Der er ingen grund til at gå i panik, hvis du skal til fastelavnsfest. Og vi taler ikke om fastelavnsfesten for de små, men den slags hvor du skal klæde dig ud.

Uanset om du har et kreativt sind eller to venstre hænder, har vi fundet 8 geniale ideer til, hvordan du kan se forrygende ud med minimum indsats.

1. Popcorn af @sophiecochevelou
Før du taber pusten over sværhedsgraden på kostumet, beder vi dig om blot at fokusere på hatten. For popcorn-kostumet kan udsmykkes på alle mulige måder, men det er faktisk ikke tøjet, der er dét vigtigste. Kan du lime en sjov popcornæske fast til et pandebånd, har du det meste af dit kostume færdigt allerede. De fleste lader sig inspirere af 1950'er-stilen i deres outfit.

2. Mary-Kate og Ashley Olsen @crystalstreets

Vi er vilde med dette geniale og meget overskuelige Olsen twin-kostume. Frem med de helt store solbriller og en to go kaffe fra Starbucks, og så er I klar til fest!

3. Khaleesi fra "Game of Thrones" af @joannamikkelsen
Så snart du har fået fingrene i den lange, blonde paryk, bliver det næsten ikke nemmere at ligne smukke Khaleesi fra "Game of Thrones". Det er vigtigt, at brynene tegnes mørke, og makeuppen ellers er simpel. Vi har set skuespilleren i mange forskellige kostumer i serien, men de fleste vælger den smukke, grønne kjole, når de klæder sig ud.

4. Enhjørning af @essence_cosmetics
Søger du på "unicorns" på Instagram, finder du hurtigt ud af, at det er et populært hashtag og en populær udklædning både herhjemme og i udlandet.

Og det kan faktisk gøres uhyre simpelt, hvis du ejer en limstift til pandebåndet. Hornet kan du finde i mange børnetøj- eller legetøjsforretninger. Palietterne i ansigtet kan sættes fast med lipgloss.

A post shared by @aalborgkarneval on

5. Hippie af @aalborgkarneval. Fotograf: Rafael Zajac
Tag dit mest boheme-outfit på, og smæk enten levende eller kunstige blomster i håret. Her skal du nok overveje, hvor lang tid de skal kunne svære holde. Sværere er det ikke at opnå det smukke hippie-look.

A post shared by @aalborgkarneval on

6. Candyfloss af @aalborgkarneval. Fotograf: Jakob Kildehave
Her er et outfit, der nok skal lokke en masse smil frem på alles læber. For er der noget sødere end candyfloss? Det kræver dog tålmodighed og snilde fingre, for der skal meget vat og farve til for at lave denne flotte udklædning. Men det er det hele værd.

7. Smølf af GettyImages. Fotograf: Pascal Le Segretain
Vi kan alle huske de farverige smølfer fra ungdommens tegnefilm. Hvad med at klæde dig ud som dem til fastelavn? Den blå farve kan købes i de fleste legetøjs- eller udklædningsforretninger, og bagefter mangler du bare noget hvidt tøj.

A post shared by Jonna Nikitin (@jonnamakeup) on

8. Tegneserie/Popart-makeup af @jonnamakeup
Hvis du er lidt ferm med en makeupbørste, kan du helt sikkert skabe det futuristiske og tegneserieinspirerede look til fastelavn. Der findes utallige guides til, hvordan du gør, alt efter hvilken superhelt du vil være. Du kan også være din egen heltinde, så bestemmer du også selv tøjet.

Du finder to populære YouTube-tutorials til, hvordan man gør, her og her.

Se, hvad vi ellers skriver om: Fastelavn og Udklædning