Quiz til nytår

Foto: Anthon Unger/Her & Nu Sofie Linde indgår i et af spørgsmålene, da hun i år satte ny fokus på #metoo under et tv-show.

Quiz 2020

ALT.dks store ”Året der gik”-quiz 2020

Mangler du et sjovt indslag til julefrokosten eller nytårsaften? Vi har lavet en underholdende quiz, som du kan teste venner og familie i lige her.

Hvor mange højdepunkter fra 2020 husker du eller din familie og venner?

ALT.dk har i samarbejde med Bezzerwizzer samlet 25 spørgsmål, som du kan tage med som en sjov quiz-leg i juledagene eller som underholdning til nytårsaften. 

LÆS OGSÅ: Nytårstale-bingo og Kusse-quiz: 5 sjove lege sjove til din nytårsaften

Du finder de 25 spørgsmål herunder, hvor du enten kan læse spørgsmålene op fra din mobil eller computer – eller du kan print dem ud og tage med til gæsterne:

Få en PRINT-VERSION af quizzen ved at trykke her.

Leder du efter (endnu flere) sjove lege som underholdning til julefrokosten? Så klik her: Fem skønne julefrokostlege for voksne.

Psst: Som quizmaster er det altid godt at have en god præmie til vinderne (og taberholdet kan jo eventuelt klare opvasken...)

Rigtig god dyst fra alle os på ALT.dk ❤︎

*NB!! Svarene kommer i faktaboksen efter spørgsmålene

quiz 2020.jpgDet er godt at have viden om denne kvinde, da hun er blandt årets spørgsmål... (Foto: Getty Images)

LÆS OGSÅ: Årets ord i 2020 er kåret – og Mette Frederiksen har sagt det MANGE gange...

25 SPØRGSMÅL i ALT.dks 'Året der gik'-quiz 2020': 

 1. Hvem hittede i år med sangen 'Nudes', der også indbragte hende både P3 Prisen og P3 Lytterhittet?
 2. Sejren i det amerikanske præsidentvalg gik som bekendt til Biden & Harris. I hvilken amerikansk stat er Kamala Harris senator, indtil hun i januar overtager vicepræsidentposten?
 3. Sofie Linde satte på ny fokus på #metoo-debatten i Danmark. Hvilket show var hun vært for, da hun gik på scenen og bl.a. fortalte om en oplevelse med sexchikane til en julefrokost på DR?
 4. Hvilke tre engelske ord er 'covid' en forkortelse for i navnet 'covid-19', der er den sygdom, man kan få, hvis man bliver smittet med ny coronavirus?
 5. Black Lives Matter-bevægelsen blussede i år op igen efter den brutale anholdelse af amerikaneren George Floyd, der senere døde. I hvilket år opstod bevægelsen?
 6. Med millioner af streams og et væld af afspilninger i radioen gik hittet ’Errudumellahvad’ ikke manges næser forbi i sommer. Hvem er kunstneren bag?
 7. Hvad hedder den sydkoreanske kaffedrik, der består af pulverkaffe, varmt vand, sukker og mælk, og som takket være de sociale medier blev voldsomt populær som hjemmekaffe under coronakrisen?
 8. Hvad hedder videoredigeringsfunktionen, som Instagram lancerede i august som et modsvar til konkurrenten TikTok?
 9. Hvem fik i år Læsernes Bogpris for romanen 'En lykkelig slutning', der handler om en bedemandsslægt med hang til spøgelser og nekrofili?
 10. Nedlukningen af Danmark gjorde, at mange arbejdede hjemmefra. Det medførte et boom for digitale kommunikationsplatforme som fx Teams. Hvilket firma står bag Teams?
 11. Hvad hedder dirigenten, der sad bag klaveret og styrede løjerne, da DR1 i marts begyndte dagligt at spille op til morgensang for de hjemmearbejdende danskere?
 12. Hvilken klub blev med 82 point de suveræne mestre, da Superligasæsonen 2019/20 blev afgjort i juli?
 13. 2020 bød på uroligheder i Hviderusland efter genvalget af præsidenten, der siden 1994 har styret landet med et jerngreb og ofte kaldes 'Europas sidste diktator'. Hvad hedder han?
 14. Danmarks ældste boghandlerkæde, Arnold Busck, gik i foråret konkurs. Politikens Forlag overtog den ikoniske butik i Købmagergade, men hvilken kæde overtog 14 andre butikker?
 15. Hvad hedder justitsministeren, der i september kunne præsentere regeringens forslag til en ny, samtykkebaseret voldtægtslov sammen med Radikale Venstre, SF og Enhedslisten?
 16. Hvilken melodi indbragte i 1962 en amerikansk Grammy til Bent Fabricius-Bjerre, som gik bort i juli?
 17. Hvilken skagensmaler var i år centrum for en særdeles anmelderrost særudstilling på Statens Museum for Kunst?
 18. Under hvilket kunstnernavn kendes musikeren Claire Elise Boucher, der i år fik sønnen X AE A-XII sammen med Elon Musk?
 19. Hvilken dansktopsangerinde var med sine 74 år den ældste deltager i programmets historie, da hun i efteråret indtog dansegulvet i 'Vild med dans'?
 20. I hvilken film kunne man opleve Trine Dyrholm i rollen som en mor, der i 1918 drager i krig forklædt som mand for at beskytte sin 17-årige søn?
 21. Hvad hedder den danske cykelrytter, der kunne lade sig hylde som vinder af både 14. og 19. etape i Tour de France?
 22. Hvad er navnet på Danmarks nye, digitale public service-radio, der gik i luften 1. april, men som havde lidt svært ved at tiltrække lyttere?
 23. Krimiserien 'Sommerdahl' er løst baseret på hendes bøger, og i år var hun også aktuel med krimien 'Mysteriet i Genbrugsen'. Hvad hedder forfatteren?
 24. Rigsretssagen mod Donald Trump trak overskrifter i starten af året, hvor præsidenten var anklaget for både magtmisbrug og modarbejdelse af Kongressen. Hvilket engelsk ord bruges inden for amerikansk politik om en sådan rigsretssag?
 25. Shu-bi-dua-forsangeren Michael Bundesen gik bort i november. Hvilket af disse Shu-bi-dua-numre blev udgivet senest - 'Sexchikane', 'Midsommersangen' eller 'Stærk Tobak'?

Få svarene under billedet her...

underholdning quiz 2020.jpgTrine Dyrholm har hovedrollen i en dansk film fra 2020 - men hvilken? (Foto: Niels Henrik Dam/Her & Nu) 

SVAR på spørgsmål om 2020

 1. Jada
 2. Californien
 3. Zulu Comedy Galla
 4. COrona VIrus Disease
 5. 2013
 6. Icekiid
 7. Dalgona-kaffe
 8. Reels
 9. Maren Uthaug
 10. Microsoft
 11. Phillip Faber
 12. FC Midtjylland
 13. Aleksandr Lukasjenko
 14. Bog & idé
 15. Nick Hækkerup
 16. Alley Cat
 17. Anna Ancher
 18. Grimes
 19. Hilda Heick
 20. Erna i krig
 21. Søren Kragh Andersen
 22. Radio Loud
 23. Anna Grue
 24. Impeachment
 25. ’Sexchikane'

Kilde: Bezzerwizzer

Hvad husker du 2020 for?

Corona, Sofie Linde eller Tiger King? 

Den danske spilproducent Bezzerwizzer lancerer igen i år det populære quizspil Året Der Gik med et væld af spørgsmål om små og store begivenheder fra 2020, så du kan dyste mod familie og venner om, hvem der er årets BEZZERWIZZER!

I år indeholder spillet også en quizpakke med 200 spørgsmål om 2010’erne — årtiet, der bragte os ulve og pandaer, iPads og selfies, klimaaftaler og MeToo-skandaler.

bezzerwizzer-aret-der-gik-2020.jpgVejledende udsalgspris er 129,95 kr. (Foto: Bezzerwizzer/PR)

Vil du have ENDNU mere quiz?

Så finder du her vores quiz fra sidste år: 'Året der gik quiz 2019'. 

Få en print-version af quizzen med svar ved at trykke her. 

Året der gik quiz 2019.jpg

Prins Harry og Meghans søn kom til verden 6. maj 2019 - men hvad er det nu, han hedder til fornavn? (Foto: Getty Images)

25 SPØRGSMÅL i ALT.dks 'Året der gik'-quiz 2019': 

 1. Hvilke tre ikoniske popsangerinder blev genforenet på en turné i 2019, over 35 år efter at de sidst stod på scenen med hittet 'Det er ikke det du siger'?
 2. Hvilken dansk politiker var i år i spil til at blive formand for EU-kommissionen, men måtte se sig slået på stregen af Ursula von der Leyen?
 3. I 2019 tog vi afsked med en af Danmarks største erhvervsmænd, Lars Larsen. I hvilken by åbnede han i 1979 den allerførste Jysk Sengetøjslager på Silkeborgvej?
 4. 2019 bød på VM-guld på hjemmebane til de danske håndboldherrer. Hvem var de regerende verdensmestre, der måtte bøje sig i semifinalen, som Danmark vandt 38-30?
 5. Hvilken tidligere præsidentfrue lagde vejen forbi Royal Arena i København for at promovere sin storsælgende selvbiografi 'Becoming'?
 6. På hvilken dansk ø ligger byen Ebberup, hvor efterårets DR-serie 'Fred til lands' foregår?
 7. 1. januar blev det tilladt at eje og opbevare et bestemt forsvarsvåben i hjemmet. Hvad hedder våbnet, hvis aktive stof er capsaicin?
 8. På Arken kunne man fra oktober se en udstilling med en af det 20. århundredes største kunstnere, som bl.a. er kendt for maleriet 'Frøknerne fra Avignon'. Hvem?
 9. I år var første gang, at to mænd dansede sammen i 'Vild med dans'. Hvilken tilbagevendt danser dannede par med skuespilleren Jakob Fauerby?
 10. Hvilken amerikansk artist udgav i år balladen 'Hope Is a Dangerous Thing for a Woman like Me to Have – but I Have It'?
 11. Hvilket fornavn fik prins Harrys og Meghans søn, der kom til verden i maj?
 12. Hvad hedder radiokanalen med base i Aarhus, der 1. november overtog sendetilladelsen på FM4-båndet fra Radio24Syv?
 13. Til FN's klimatopmøde adresserede Greta Thunberg verdens ledere med ordene 'How dare you?' i en følelsesladet åbningstale, der gik verden rundt. I hvilken by foregik topmødet?
 14. Hvilken socialdemokrat forlod sin plads i Europa-Parlamentet, da Mette Frederiksen tilbød ham posten som Danmarks udenrigsminister?
 15. I oktober kom det frem, at kærligheden var bristet for Christiane Schaumburg-Müller og hendes partner, der er sanger og rapper. Hvad er hans kunstnernavn?
 16. Hvad er titlen på Jussi Adler-Olsens ottende Afdeling Q-roman, der bl.a. handler om bådflygtninge og om Assads dystre fortid, og som udkom i år?
 17. 'Once Upon a Time in … Hollywood' var en af årets mest ventede film. Den har Brad Pitt og Leonardo DiCaprio i hovedrollerne, men hvem er instruktøren bag?
 18. Efter otte års byggeri åbnede den københavnske metrolinje Cityringen i september. Hvilken metrostation finder man mellem Københavns Hovedbanegård og Gammel Strand?
 19. Jakob Ellemann-Jensen blev ny formand for Venstre, men hvem overtog i efteråret posten som næstformand efter Kristian Jensen?
 20. Hvilken tidligere Disney-stjerne spiller i HBO-serien 'Euphoria' den 17-årige Rue, der kæmper for at finde sin plads i en teenageverden fuld af sex, stoffer og forliste venskaber?
 21. Hvilken sanger hittede i år både på scenen med to friluftskoncerter i Odense og i højttaleren sammen med Justin Bieber på sangen 'I Don't Care'?
 22. Hvilken type data forbød rigsadvokaten midlertidigt at bruge som bevismateriale i straffesager, da der blev konstateret alvorlige fejl i geografiske koordinater?
 23. 'Ternet Ninja' slog alle rekorder og blev den mest sete danske film i over 30 år. Hvad hedder filmens hovedperson, der er forelsket i Jessica og har følgeskab af en ternet tøj-ninja?
 24. Hvilken engelsk storklub forlod Nadia Nadim, da hun i år skiftede til Paris Saint-Germain?
 25. I år er nissepigen Tinka på nye eventyr i TV 2's julekalender 'Tinka og kongespillet'. Hvem spiller endnu engang Tinkas mor, Nille?

Året der gik quiz 2019 alt.dk.jpg"You have stolen my dreams and my childhood with your empty words," Unge Greta Thunberg holdt en tale, som kom på hele verdens læber - men hvor holdt hun den? (Foto: Getty Images)

Svar på spørgsmål om 2019

 1. Anne, Sanne og Lis
 2. Margrethe Vestager
 3. Aarhus
 4. Frankrig
 5. Michelle Obama
 6. Fyn
 7. Peberspray
 8. Pablo Picasso
 9. Silas Holst
 10. Lana Del Rey
 11. Archie
 12. Radio 4
 13. New York City
 14. Jeppe Kofod
 15. L.O.C.
 16. Offer 2117
 17. Quentin Tarantino
 18. Rådhuspladsen
 19. Inger Støjberg
 20. Zendaya
 21. Ed Sheeran
 22. Teledata
 23. Aske
 24. Manchester City
 25. Neel Rønholt       

Kilde: Bezzerwizzer

Se, hvad vi ellers skriver om: Lister, Nytår, Kendte, Julefrokost og Test dig selv