Quiz til nytår
Foto: Getty Images Prins Harry og Meghans søn kom til verden 6. maj 2019 - men hvad er det nu, han hedder til fornavn?

Quiz 2019

Underholdning til nytår: ALT.dks store ”Året der gik”-quiz

Mangler du et sjovt indslag til nytårsaften? Vi har lavet en underholdende quiz, som du kan teste venner og familie i lige her.

Hvor mange højdepunkter fra 2019 husker du eller din familie og venner?

ALT.dk har i samarbejde med Bezzerwizzer samlet 25 spørgsmål, som du kan tage med som en sjov quiz-leg i juledagene eller til den store nytårsfest. 

Du kan enten læse spørgsmålene op fra din mobil eller computer – eller print dem ud og tage med til gæsterne: Få en print-version af quizzen med svar ved at trykke her. 

Og husk: Som quizmaster er det altid godt at have en god præmie til vinderne ❤︎ (og taberholdet kan jo eventuelt klare opvasken...)

Psst: Leder du efter (endnu flere) sjove lege som underholdning til julefrokosten? Så har vi samlet fem skønne julefrokostlege for voksne lige her.

Rigtig god dyst fra alle os på ALT.dk! 

*Svarene kommer i faktaboksen efter spørgsmålene

LÆS OGSÅ: Nytårstale-bingo og Kusse-quiz: 5 sjove lege sjove til din nytårsaften

SPØRGSMÅL: 

 1. Hvilke tre ikoniske popsangerinder blev genforenet på en turné i 2019, over 35 år efter at de sidst stod på scenen med hittet 'Det er ikke det du siger'?
 2. Hvilken dansk politiker var i år i spil til at blive formand for EU-kommissionen, men måtte se sig slået på stregen af Ursula von der Leyen?
 3. I 2019 tog vi afsked med en af Danmarks største erhvervsmænd, Lars Larsen. I hvilken by åbnede han i 1979 den allerførste Jysk Sengetøjslager på Silkeborgvej?
 4. 2019 bød på VM-guld på hjemmebane til de danske håndboldherrer. Hvem var de regerende verdensmestre, der måtte bøje sig i semifinalen, som Danmark vandt 38-30?
 5. Hvilken tidligere præsidentfrue lagde vejen forbi Royal Arena i København for at promovere sin storsælgende selvbiografi 'Becoming'?
 6. På hvilken dansk ø ligger byen Ebberup, hvor efterårets DR-serie 'Fred til lands' foregår?
 7. 1. januar blev det tilladt at eje og opbevare et bestemt forsvarsvåben i hjemmet. Hvad hedder våbnet, hvis aktive stof er capsaicin?
 8. På Arken kunne man fra oktober se en udstilling med en af det 20. århundredes største kunstnere, som bl.a. er kendt for maleriet 'Frøknerne fra Avignon'. Hvem?
 9. I år var første gang, at to mænd dansede sammen i 'Vild med dans'. Hvilken tilbagevendt danser dannede par med skuespilleren Jakob Fauerby?
 10. Hvilken amerikansk artist udgav i år balladen 'Hope Is a Dangerous Thing for a Woman like Me to Have – but I Have It'?
 11. Hvilket fornavn fik prins Harrys og Meghans søn, der kom til verden i maj?
 12. Hvad hedder radiokanalen med base i Aarhus, der 1. november overtog sendetilladelsen på FM4-båndet fra Radio24Syv?
 13. Til FN's klimatopmøde adresserede Greta Thunberg verdens ledere med ordene 'How dare you?' i en følelsesladet åbningstale, der gik verden rundt. I hvilken by foregik topmødet?
 14. Hvilken socialdemokrat forlod sin plads i Europa-Parlamentet, da Mette Frederiksen tilbød ham posten som Danmarks udenrigsminister?
 15. I oktober kom det frem, at kærligheden var bristet for Christiane Schaumburg-Müller og hendes partner, der er sanger og rapper. Hvad er hans kunstnernavn?
 16. Hvad er titlen på Jussi Adler-Olsens ottende Afdeling Q-roman, der bl.a. handler om bådflygtninge og om Assads dystre fortid, og som udkom i år?
 17. 'Once Upon a Time in … Hollywood' var en af årets mest ventede film. Den har Brad Pitt og Leonardo DiCaprio i hovedrollerne, men hvem er instruktøren bag?
 18. Efter otte års byggeri åbnede den københavnske metrolinje Cityringen i september. Hvilken metrostation finder man mellem Københavns Hovedbanegård og Gammel Strand?
 19. Jakob Ellemann-Jensen blev ny formand for Venstre, men hvem overtog i efteråret posten som næstformand efter Kristian Jensen?
 20. Hvilken tidligere Disney-stjerne spiller i HBO-serien 'Euphoria' den 17-årige Rue, der kæmper for at finde sin plads i en teenageverden fuld af sex, stoffer og forliste venskaber?
 21. Hvilken sanger hittede i år både på scenen med to friluftskoncerter i Odense og i højttaleren sammen med Justin Bieber på sangen 'I Don't Care'?
 22. Hvilken type data forbød rigsadvokaten midlertidigt at bruge som bevismateriale i straffesager, da der blev konstateret alvorlige fejl i geografiske koordinater?
 23. 'Ternet Ninja' slog alle rekorder og blev den mest sete danske film i over 30 år. Hvad hedder filmens hovedperson, der er forelsket i Jessica og har følgeskab af en ternet tøj-ninja?
 24. Hvilken engelsk storklub forlod Nadia Nadim, da hun i år skiftede til Paris Saint-Germain?
 25. I år er nissepigen Tinka på nye eventyr i TV 2's julekalender 'Tinka og kongespillet'. Hvem spiller endnu engang Tinkas mor, Nille?

Året der gik quiz 2019 alt.dk.jpg"You have stolen my dreams and my childhood with your empty words," Unge Greta Thunberg holdt en tale, som kom på hele verdens læber - men hvor holdt hun den? (Foto: Getty Images)

Svar

 1. Anne, Sanne og Lis
 2. Margrethe Vestager
 3. Aarhus
 4. Frankrig
 5. Michelle Obama
 6. Fyn
 7. Peberspray
 8. Pablo Picasso
 9. Silas Holst
 10. Lana Del Rey
 11. Archie
 12. Radio 4
 13. New York City
 14. Jeppe Kofod
 15. L.O.C.
 16. Offer 2117
 17. Quentin Tarantino
 18. Rådhuspladsen
 19. Inger Støjberg
 20. Zendaya
 21. Ed Sheeran
 22. Teledata
 23. Aske
 24. Manchester City
 25. Neel Rønholt       

Kilde: Bezzerwizzer

NB! I første version af quizzen var der fejl i svar 24. Nadia Nadim skiftede fra Manchester City til PSG. Ikke fra Manchester United, som først oplyst. Vi beklager fejlen. 

Genoplev 2019 med BEZZERWIZZER Året Der Gik

Netflix, Brexit, pandaer og plastik

Hvem er årets BEZZERWIZZER? Den danske spilproducent Bezzerwizzer lancerer igen i år det populære quizspil Året Der Gik med et væld af spørgsmål om små og store begivenheder fra 2019. 

Året Der Gik 2019_Åben.jpgVejledende udsalgspris er 129 kr. (Foto: Bezzerwizzer/PR)

Se, hvad vi ellers skriver om: Lister, Nytår, Kendte, Julefrokost og Test dig selv