Underholdning til fest
Foto: Getty Images Denne Hollywood-darling blev igen ledig på markedet 2018, da hun og manden, Justin Theroux, meddelte, at de gik fra hinanden.

Quiz 2018

Underholdning til nytår: ALT.dks store ”Året der gik”-quiz

Skal du have et sjovt indslag til en af decembers mange festligheder? Så er her en quiz med 25 spørgsmål, som du kan teste venner og familie i.

Hvor mange højdepunkter fra 2018 husker du eller din familie og venner?

ALT.dk har i samarbejde med Bezzerwizzer samlet 25 spørgsmål, som du kan tage med til en sjov quiz-leg i juledagene eller til den store nytårsfest. 

Du kan enten læse spørgsmålene op fra din mobil eller computer – eller print dem ud og tage med (Klik her og få quizzen i en PDF).

Husk en god præmie til vinderne ❤︎ (og taberholdet kan jo eventuelt klare opvasken...)

God dyst!*

*Svarene kommer i faktaboksen efter spørgsmålene

LÆS OGSÅ: Nytårstale-bingo og Kusse-quiz: 5 sjove lege sjove til din nytårsaften

 1. Hvilken sangerinde med både 'body' og 'power' var det, der afløste Mette Lindberg som dommer i årets 'X Factor' på DR1?
 2. HBO havde succes med miniserien 'Patrick Melrose' om den traumatiserede Patrick, der forsøger at forsone sig med sin opvækst. Hvad hedder den britiske skuespiller bag titelpersonen?
 3. På Arken kunne man fra september opleve en række malerier med motiver fra Arles i Sydfrankrig. Kunstneren bag er en af kunsthistoriens allerstørste skikkelser. Hvem er her tale om?
 4. Den 9. september gik svenskerne til stemmeurnerne for at vælge de 349 medlemmer af det svenske parlament. Hvad hedder parlamentet?
 5. Inden prins Henriks bisættelse stod hans kiste til offentlig fremvisning i Christiansborg Slotskirke i tre dage. Hvilket latinsk udtryk benytter man om denne fremvisning af kisten?
 6. Et computerspil, der egentlig udkom sidste år, blev i 2018 den helt store dille blandt de unge. Hvad hedder spillet, hvor det går ud på at være den, der står levende tilbage i en kamp mod 99 andre spillere?
 7. Under hvilket kunstnernavn kender man bedre den kun 28-årige DJ Tim Bergling, som i år blev fundet død under en rejse til Oman?
 8. I hvilket europæisk land stemte 66,4 % af vælgerne for at ophæve forbuddet mod abort ved en folkeafstemning i maj?
 9. Hvilken hårdtslående kvinde var ifølge det amerikanske magasin Forbes sportsverdenens mest indflydelsesrige, aktive sportskvinde i 2018?
 10. Anmelderkorpset var enige om, at denne verdensstjernes playback-optræden på Smukfest var en sløj omgang. Hvem var det, der mimede sig igennem showet på Bøgescenen?
 11. Ligesom tidligere år blev der i 2018 føjet en række nye ord til Den Danske Ordbog. Hvilket ord fra engelsk benyttes om det at se en række afsnit af samme tv-serie i træk - gerne via streaming?
 12. Hvad er titlen på Merete Pryds Helles bog fra i år, der er en selvstændig opfølger til 'Folkets skønhed'?
 13. Hvad hedder Thomas Helmigs sang, der var den officielle danske slagsang til herrelandsholdet under VM i fodbold?
 14. Hvilken Hollywood-darling offentliggjorde i år, at hun skulle separeres fra sin mand, Justin Theroux?
 15. I 2018 opnåede fodboldspilleren Pernille Harder noget af det ypperste, man kan opnå som fodboldspiller, da hun blev kåret til Europas bedste kvindelige fodboldspiller. Hvilken organisation uddeler prisen?
 16. I år var biograferne spækket med film, der brygger videre på tidligere succeser. Hvilken af årets 2'ere kom med undertitlen 'Here We Go Again'?
 17. Hvilken politiker stemte som den eneste socialdemokrat imod, da det meget omtalte tildækningsforbud blev vedtaget i foråret?
 18. Hvem var det, der i maj måned afløste Esben Lunde Larsens som miljø- og fødevareminister?
 19. Hvilke fire bogstaver benyttes om EU's persondataforordning, som i foråret skulle implementeres i alle danske virksomheder?
 20. I hvilket land ligger PyeongChang, hvor der tidligere på året blev afholdt vinter-OL?
 21. For hvilket dansk forlag blev Morten Hesseldahl direktør, da han forlod stillingen som teaterchef på Det Kongelige Teater?
 22. Hvilken skuespiller, der fik sit folkelige gennembrud i DR-serien 'Bedrag', spiller titelrollen i Bille Augusts film om 'Lykke-Per'?
 23. Hvad er titlen på Netflix' første danskproducerede, post-apokalyptiske thrillerserie, hvor det sjældent er godt vejr?
 24. Under hvilket kunstnernavn kender man bedre pornoskuespillerinden Stephanie Gregory, der skabte store overskrifter i løbet af året pga. en påstået affære med Donald Trump?
 25. Hvilken 19 år gammel ungdomsfilm kunne i år opleves som musical med Sofie Lassen-Kahlke, Robert Hansen og Oliver Bjerrehuus på scenen?

Kærlighed-ved-første-blik_Foto-Bo-Nymann_Her-og-Nu.pngSkuespillerne Robert Hansen og Sofie Lassen-Kahlke vendte i 2018 tilbage til (ældre udgaver af) to velkendte roller, som de første gang spillede i en meget kendte ungdomsfilm fra 1990'erne. (Foto: Bo Nymann/Her & Nu).

Svar

 1. Sanne Salomonsen
 2. Benedict Cumberbatch
 3. Vincent van Gogh
 4. Riksdagen
 5. Castrum doloris
 6. Fortnite
 7. Avicii
 8. Irland
 9. Caroline Wozniacki
 10. Britney Spears
 11. Binge / Bingewatche
 12. Vi kunne alt
 13. Hele Danmark op at stå
 14. Jennifer Aniston
 15. UEFA
 16. Mamma Mia!
 17. Mette Gjerskov
 18. Jakob Ellemann-Jensen
 19. GDPR (General Data Protection Regulation)
 20. Sydkorea
 21. Gyldendal
 22. Esben Smed
 23. The Rain
 24. Stormy Daniels
 25. Kærlighed ved første hik

Kilde: Bezzerwizzer

Genoplev 2018 med BEZZERWIZZER Året Der Gik

Schmeichel, Squishies, Sverigedemokraterne og Sharp Objects:

Kan du huske årets store og små begivenheder? Den danske spilproducent Bezzerwizzer lancerer
igen i år det populære quizspil Året Der Gik med et væld af spørgsmål om begivenheder fra 2018.

BEZZERWIZZER-DK2018.png
Vejledende udsalgspris er 129 kr. (Foto: Bezzerwizzer/PR)

Se, hvad vi ellers skriver om: Lister, Nytår, Kendte, Julefrokost og Test dig selv