Quiz til nytår 2021

Foto: Niels Henrik Dam/Her & Nu Hvem overtog værtsrollen efter Mads Steffensen i DR's populære "Monopol"-program?

Quiz 2021

ALT.dks store ”Året der gik”-quiz 2021

Mangler du et sjovt indslag til årets julefrokoster eller nytårsaften? Så finder du hjælpen her. Vi har nemlig en underholdende quiz, som du kan teste venner og familie i.

Hvor mange højdepunkter fra 2021 husker du eller din familie og venner?

ALT.dk har i samarbejde med Bezzerwizzer igen i år samlet 25 spørgsmål, som du kan tage med som en sjov quiz-leg til julefrokosten eller som underholdning til nytårsaften. 

LÆS OGSÅ: Nytårstale-bingo og Kusse-quiz: 5 sjove lege sjove til din nytårsaften

Du finder de 25 spørgsmål herunder, hvor du enten kan læse spørgsmålene op fra din mobil eller computer – eller du kan print dem ud og tage med til gæsterne:

🡺 Få en PRINT-version af ALTdks ’Året der gik’-quiz 2021 ved at trykke her 🡸  

Leder du efter (flere) sjove lege og underholdende indslag til julefrokosten? Så klik her: Fem skønne julefrokostlege for voksne.

Psst: Som quizmaster er det altid godt at have en god præmie til vinderne (og taberholdet kan jo eventuelt klare opvasken...)

Rigtig god quiz-dyst fra alle os på ALT.dk ❤︎

*NB!! Svarene kommer i faktaboksen efter spørgsmålene


året der gik quiz 2021 ALT.jpgHusker du Danmarks kampe under EM-fodbold, kan du måske også grine med?! (Foto: Getty Images)

LÆS OGSÅ: Årets ord i 2020 er kåret – og Mette Frederiksen har sagt det MANGE gange...

25 SPØRGSMÅL i ALT.dks 'Året der gik'-quiz 2021: 

 1. Hvilken film vandt ved årets Oscar-uddeling både priserne Bedste film, Bedste instruktør og Bedste kvindelige hovedrolle?
 2. Fra hvilket medicinalfirma kom den vaccine, der i april blev taget ud af det danske vaccineprogram, på trods af at 150.000 danskere allerede havde fået første stik med den?
 3. Hvilken radiovært overtog i starten af året værtsrollen i radioprogrammet 'Mads & Monopolet', som herefter fik nyt navn?
 4. Hvad hedder politikeren, der i år blev indsat som den første kvindelige vicepræsident i USA?
 5. Hvilken canadisk skuespiller, som slog igennem i filmen 'Juno', blev i 2021 den først transkønnede person på forsiden af Time Magazine?
 6. Hvilken ærkedansk sodavand kunne i år fejre 50-årsjubilæum og havde derfor tallet 50 stående med store typer på både dåser og flasker?
 7. Den Danske Ordbog optog mange nye ord i løbet af året. Hvilket adjektiv fra engelsk betegner det at have opnået større bevidsthed om sociale og racemæssige uretfærdigheder?
 8. Hvilken fælles betegnelse bruges om det amerikanske parlaments to kamre, der ligger på Capitol Hill i Washington og blev angrebet af demonstranter i januar?
 9. Hvilken realitystjerne brød i år med rapperen Kanye West efter knap syv års ægteskab?
 10. Efter lang tids venten udkom den 25. officielle James Bond-film i år. Hvad hedder filmen?
 11. I hvilken kanal satte containerskibet Ever Given sig fast i seks dage i april, hvilket ramte den globale handel for milliarder?
 12. Hvem overtog i februar posten som politisk ordfører for Enhedslisten fra Pernille Skipper?
 13. Hvilken fodboldklub skiftede Lionel Messi til i august?
 14. Stine Pilgaard vandt i år De Gyldne Laurbær for sin humoristiske roman, der handler om en ung kvinde, som flytter til Vestjylland. Hvad hedder romanen?
 15. Hvilken serie på Disney+ havde premiere i januar og handler om ægteskabet mellem androiden Vision og superhelten Wanda Maximoff?
 16. Hvilket dansk navn har det italienske band, der vandt årets Eurovision Song Contest med sangen 'Zitti E Buoni'?
 17. Hvilken dansk forfatter står bag de to erindringsromaner 'Den der lever stille' fra 2018 og efterfølgeren 'Hvis vi ikke taler om det' fra i år?
 18. Hvad hedder hovedstaden i Afghanistan, der i august blev indtaget af Taleban?
 19. Hvilken af dansk films store stjerner kunne i år ses i rollen som Margrete 1. i filmen af samme navn?
 20. I april døde den britiske prinsgemal blot to måneder før, han ville være fyldt 100 år. Hvad hed dronning Elizabeths mand igennem 74 år?
 21. Hvilken journalist dykker ned i sin egen familiehistorie i podcasten 'Mors afskedsbrev', der udkom i år?
 22. Hvilket ord, der også er sangens titel, mangler i disse linjer fra Justin Biebers hitsingle: 'I got my ... out in Georgia, I get my weed from California'?
 23. I hvilket land foregår tv-serien 'Squid Game', der i 2021 blev en af de mest sete Netflix-serier nogensinde?
 24. Hvem var den eneste dansker, der ved herrernes fodbold-EM i sommer scorede to mål i samme kamp, nemlig i 4-0-sejren over Wales?
 25. Hvem gjorde comeback som 'X Factor'-vært, da hun i år udfyldte rollen som vikar for en barslende Sofie Linde?

Få svarene under billedet her...

Året der gik quiz spørgsmål.jpgDet er godt at have viden om kvinde bag de store solbriller, da hun er med blandt årets spørgsmål... (Foto: Getty Images)

SVAR på spørgsmål om 2021 - 'Året der gik'-quiz

 1. Nomadland
 2. AstraZeneca
 3. Sara Bro
 4. Kamala Harris
 5. Elliot Page
 6. Faxe Kondi
 7. Woke
 8. Kongressen
 9. Kim Kardashian
 10. No Time to Die
 11. Suez-kanalen
 12. Mai Villadsen
 13. Paris Saint-Germain
 14. Meter i sekundet
 15. WandaVision
 16. Måneskin
 17. Leonora Christina Skov
 18. Kabul
 19. Trine Dyrholm
 20. Prins Philip
 21. Adrian Hughes
 22. Peaches
 23. Sydkorea
 24. Kasper Dolberg
 25. Lise Rønne

Kilde: Bezzerwizzer

Få 'Året der gik' som sjovt spil 

Igen i år lancerer BEZZERWIZZER det populære quizspil Året Der Gik 2021, som indeholder en masse skarpe, sjove og skæve spørgsmål om alle de små og store begivenheder, der fandt sted i 2021.

Spillet udfordrer alle i en hyggelig dyst om at blive årets BEZZERWIZZER. Kan du fx huske, hvilken ung dansk cykelkomet der formåede at tage en samlet andenplads i årets Tour de France? Eller hvilken radiovært der overtog værtsrollen i radioprogrammet 'Mads & Monopolet'?

Spillet indeholder 600 spørgsmål, og det tager 5-10 minutter at spille et enkelt spil.

DK2021_Lukket_CMYK final words.jpgVejledende udsalgspris er 129,95 kr. (Foto: Bezzerwizzer/PR)

Vil du have ENDNU mere quiz?

Så finder du her vores quiz fra sidste år - ALT.dks 'Året der gik'-quiz 2020

Få en PRINT-VERSION af quizzen ved at trykke her.

Quiz til nytårSofie Linde indgår i et af 2020-spørgsmålene, hvor hun satte ny fokus på #metoo under et bestemt tv-show class="main-image__author">Anthon Unger/Her & Nu)

25 SPØRGSMÅL i ALT.dks 'Året der gik'-quiz 2020': 

 1. Hvem hittede i år med sangen 'Nudes', der også indbragte hende både P3 Prisen og P3 Lytterhittet?
 2. Sejren i det amerikanske præsidentvalg gik som bekendt til Biden & Harris. I hvilken amerikansk stat er Kamala Harris senator, indtil hun i januar overtager vicepræsidentposten?
 3. Sofie Linde satte på ny fokus på #metoo-debatten i Danmark. Hvilket show var hun vært for, da hun gik på scenen og bl.a. fortalte om en oplevelse med sexchikane til en julefrokost på DR?
 4. Hvilke tre engelske ord er 'covid' en forkortelse for i navnet 'covid-19', der er den sygdom, man kan få, hvis man bliver smittet med ny coronavirus?
 5. Black Lives Matter-bevægelsen blussede i år op igen efter den brutale anholdelse af amerikaneren George Floyd, der senere døde. I hvilket år opstod bevægelsen?
 6. Med millioner af streams og et væld af afspilninger i radioen gik hittet ’Errudumellahvad’ ikke manges næser forbi i sommer. Hvem er kunstneren bag?
 7. Hvad hedder den sydkoreanske kaffedrik, der består af pulverkaffe, varmt vand, sukker og mælk, og som takket være de sociale medier blev voldsomt populær som hjemmekaffe under coronakrisen?
 8. Hvad hedder videoredigeringsfunktionen, som Instagram lancerede i august som et modsvar til konkurrenten TikTok?
 9. Hvem fik i år Læsernes Bogpris for romanen 'En lykkelig slutning', der handler om en bedemandsslægt med hang til spøgelser og nekrofili?
 10. Nedlukningen af Danmark gjorde, at mange arbejdede hjemmefra. Det medførte et boom for digitale kommunikationsplatforme som fx Teams. Hvilket firma står bag Teams?
 11. Hvad hedder dirigenten, der sad bag klaveret og styrede løjerne, da DR1 i marts begyndte dagligt at spille op til morgensang for de hjemmearbejdende danskere?
 12. Hvilken klub blev med 82 point de suveræne mestre, da Superligasæsonen 2019/20 blev afgjort i juli?
 13. 2020 bød på uroligheder i Hviderusland efter genvalget af præsidenten, der siden 1994 har styret landet med et jerngreb og ofte kaldes 'Europas sidste diktator'. Hvad hedder han?
 14. Danmarks ældste boghandlerkæde, Arnold Busck, gik i foråret konkurs. Politikens Forlag overtog den ikoniske butik i Købmagergade, men hvilken kæde overtog 14 andre butikker?
 15. Hvad hedder justitsministeren, der i september kunne præsentere regeringens forslag til en ny, samtykkebaseret voldtægtslov sammen med Radikale Venstre, SF og Enhedslisten?
 16. Hvilken melodi indbragte i 1962 en amerikansk Grammy til Bent Fabricius-Bjerre, som gik bort i juli?
 17. Hvilken skagensmaler var i år centrum for en særdeles anmelderrost særudstilling på Statens Museum for Kunst?
 18. Under hvilket kunstnernavn kendes musikeren Claire Elise Boucher, der i år fik sønnen X AE A-XII sammen med Elon Musk?
 19. Hvilken dansktopsangerinde var med sine 74 år den ældste deltager i programmets historie, da hun i efteråret indtog dansegulvet i 'Vild med dans'?
 20. I hvilken film kunne man opleve Trine Dyrholm i rollen som en mor, der i 1918 drager i krig forklædt som mand for at beskytte sin 17-årige søn?
 21. Hvad hedder den danske cykelrytter, der kunne lade sig hylde som vinder af både 14. og 19. etape i Tour de France?
 22. Hvad er navnet på Danmarks nye, digitale public service-radio, der gik i luften 1. april, men som havde lidt svært ved at tiltrække lyttere?
 23. Krimiserien 'Sommerdahl' er løst baseret på hendes bøger, og i år var hun også aktuel med krimien 'Mysteriet i Genbrugsen'. Hvad hedder forfatteren?
 24. Rigsretssagen mod Donald Trump trak overskrifter i starten af året, hvor præsidenten var anklaget for både magtmisbrug og modarbejdelse af Kongressen. Hvilket engelsk ord bruges inden for amerikansk politik om en sådan rigsretssag?
 25. Shu-bi-dua-forsangeren Michael Bundesen gik bort i november. Hvilket af disse Shu-bi-dua-numre blev udgivet senest - 'Sexchikane', 'Midsommersangen' eller 'Stærk Tobak'?

Få svarene under billedet her...

underholdning quiz 2020.jpgTrine Dyrholm har hovedrollen i en dansk film fra 2020 - men hvilken? (Foto: Niels Henrik Dam/Her & Nu) 

SVAR på spørgsmål om 2020

 1. Jada
 2. Californien
 3. Zulu Comedy Galla
 4. COrona VIrus Disease
 5. 2013
 6. Icekiid
 7. Dalgona-kaffe
 8. Reels
 9. Maren Uthaug
 10. Microsoft
 11. Phillip Faber
 12. FC Midtjylland
 13. Aleksandr Lukasjenko
 14. Bog & idé
 15. Nick Hækkerup
 16. Alley Cat
 17. Anna Ancher
 18. Grimes
 19. Hilda Heick
 20. Erna i krig
 21. Søren Kragh Andersen
 22. Radio Loud
 23. Anna Grue
 24. Impeachment
 25. ’Sexchikane'

Kilde: Bezzerwizzer

Vil du have ENDNU mere quiz?

Så finder du her vores quiz fra for to år siden her - ALT.dks 'Året der gik'-quiz 2019:

Få en print-version af quizzen med svar ved at trykke her. 

Året der gik quiz 2019.jpg

Prins Harry og Meghans søn kom til verden 6. maj 2019 - men hvad er det nu, han hedder til fornavn? (Foto: Getty Images)

25 SPØRGSMÅL i ALT.dks 'Året der gik'-quiz 2019': 

 1. Hvilke tre ikoniske popsangerinder blev genforenet på en turné i 2019, over 35 år efter at de sidst stod på scenen med hittet 'Det er ikke det du siger'?
 2. Hvilken dansk politiker var i år i spil til at blive formand for EU-kommissionen, men måtte se sig slået på stregen af Ursula von der Leyen?
 3. I 2019 tog vi afsked med en af Danmarks største erhvervsmænd, Lars Larsen. I hvilken by åbnede han i 1979 den allerførste Jysk Sengetøjslager på Silkeborgvej?
 4. 2019 bød på VM-guld på hjemmebane til de danske håndboldherrer. Hvem var de regerende verdensmestre, der måtte bøje sig i semifinalen, som Danmark vandt 38-30?
 5. Hvilken tidligere præsidentfrue lagde vejen forbi Royal Arena i København for at promovere sin storsælgende selvbiografi 'Becoming'?
 6. På hvilken dansk ø ligger byen Ebberup, hvor efterårets DR-serie 'Fred til lands' foregår?
 7. 1. januar blev det tilladt at eje og opbevare et bestemt forsvarsvåben i hjemmet. Hvad hedder våbnet, hvis aktive stof er capsaicin?
 8. På Arken kunne man fra oktober se en udstilling med en af det 20. århundredes største kunstnere, som bl.a. er kendt for maleriet 'Frøknerne fra Avignon'. Hvem?
 9. I år var første gang, at to mænd dansede sammen i 'Vild med dans'. Hvilken tilbagevendt danser dannede par med skuespilleren Jakob Fauerby?
 10. Hvilken amerikansk artist udgav i år balladen 'Hope Is a Dangerous Thing for a Woman like Me to Have – but I Have It'?
 11. Hvilket fornavn fik prins Harrys og Meghans søn, der kom til verden i maj?
 12. Hvad hedder radiokanalen med base i Aarhus, der 1. november overtog sendetilladelsen på FM4-båndet fra Radio24Syv?
 13. Til FN's klimatopmøde adresserede Greta Thunberg verdens ledere med ordene 'How dare you?' i en følelsesladet åbningstale, der gik verden rundt. I hvilken by foregik topmødet?
 14. Hvilken socialdemokrat forlod sin plads i Europa-Parlamentet, da Mette Frederiksen tilbød ham posten som Danmarks udenrigsminister?
 15. I oktober kom det frem, at kærligheden var bristet for Christiane Schaumburg-Müller og hendes partner, der er sanger og rapper. Hvad er hans kunstnernavn?
 16. Hvad er titlen på Jussi Adler-Olsens ottende Afdeling Q-roman, der bl.a. handler om bådflygtninge og om Assads dystre fortid, og som udkom i år?
 17. 'Once Upon a Time in … Hollywood' var en af årets mest ventede film. Den har Brad Pitt og Leonardo DiCaprio i hovedrollerne, men hvem er instruktøren bag?
 18. Efter otte års byggeri åbnede den københavnske metrolinje Cityringen i september. Hvilken metrostation finder man mellem Københavns Hovedbanegård og Gammel Strand?
 19. Jakob Ellemann-Jensen blev ny formand for Venstre, men hvem overtog i efteråret posten som næstformand efter Kristian Jensen?
 20. Hvilken tidligere Disney-stjerne spiller i HBO-serien 'Euphoria' den 17-årige Rue, der kæmper for at finde sin plads i en teenageverden fuld af sex, stoffer og forliste venskaber?
 21. Hvilken sanger hittede i år både på scenen med to friluftskoncerter i Odense og i højttaleren sammen med Justin Bieber på sangen 'I Don't Care'?
 22. Hvilken type data forbød rigsadvokaten midlertidigt at bruge som bevismateriale i straffesager, da der blev konstateret alvorlige fejl i geografiske koordinater?
 23. 'Ternet Ninja' slog alle rekorder og blev den mest sete danske film i over 30 år. Hvad hedder filmens hovedperson, der er forelsket i Jessica og har følgeskab af en ternet tøj-ninja?
 24. Hvilken engelsk storklub forlod Nadia Nadim, da hun i år skiftede til Paris Saint-Germain?
 25. I år er nissepigen Tinka på nye eventyr i TV 2's julekalender 'Tinka og kongespillet'. Hvem spiller endnu engang Tinkas mor, Nille?

Året der gik quiz 2019 alt.dk.jpg"You have stolen my dreams and my childhood with your empty words," Unge Greta Thunberg holdt en tale, som kom på hele verdens læber - men hvor holdt hun den? (Foto: Getty Images)

Svar på spørgsmål om 2019

 1. Anne, Sanne og Lis
 2. Margrethe Vestager
 3. Aarhus
 4. Frankrig
 5. Michelle Obama
 6. Fyn
 7. Peberspray
 8. Pablo Picasso
 9. Silas Holst
 10. Lana Del Rey
 11. Archie
 12. Radio 4
 13. New York City
 14. Jeppe Kofod
 15. L.O.C.
 16. Offer 2117
 17. Quentin Tarantino
 18. Rådhuspladsen
 19. Inger Støjberg
 20. Zendaya
 21. Ed Sheeran
 22. Teledata
 23. Aske
 24. Manchester City
 25. Neel Rønholt       

Kilde: Bezzerwizzer

Se, hvad vi ellers skriver om: Lister, Nytår, Kendte, Julefrokost og Test dig selv

610x200_woordy_knap2.jpeg