Quiz til nytår 2023
SPONSORERET indhold

Alt.dk's store ”Året der gik”-quiz 2023

Mangler du et sjovt indslag til årets julefrokoster eller nytårsaften? Så finder du hjælpen her. Vi har nemlig skabt en underholdende quiz i samarbejde med Bezzerwizzer, som du kan teste venner og familie i.

Af: Redaktionen Foto: Bo Nymann/Her & Nu
06. dec. 2023 | Livsstil | ALT.dk

Hvor mange begivenheder fra 2023 husker du eller din familie og venner?

Alt.dk har i samarbejde med Bezzerwizzer igen i år samlet 25 spørgsmål, som du kan tage med som en sjov quiz-leg til julefrokosten eller som underholdning til nytårsaften

Du finder de 25 spørgsmål herunder, hvor du kan læse spørgsmålene op fra din mobil eller computer – eller du kan printe dem ud og tage med til gæsterne:

🡺 Få en printversion af alt.dks Året der gik quiz 2023 ved at trykke her 🡸

Leder du efter (flere) underholdende indslag til julens fester? Så læs også: 5 sjove julefrokostlege for voksne

Rigtig god quiz-dyst fra alle os på alt.dk ❤︎

Pssst: Som quizmaster er det altid godt at have en god præmie til vinderne (og taberholdet kan jo eventuelt klare opvasken...)

LÆS OGSÅ: Nytårstale-bingo og Kusse-quiz: 5 sjove lege sjove til din nytårsaften

*NB!! Svarene kommer i faktaboksen efter spørgsmålene

Lise Henrik R. Petersen.jpgLise Nørgaard døde i januar, og hun spiller en rolle i 2023-quizzen... (Foto: Henrik R. Petersen)

25 SPØRGSMÅL i alt.dks 'Året der gik'-quiz 2023: 

 1. Hvilken tidligere 'Løvens hule'-investor blev i november udnævnt som Danmarks nye digitaliserings- og ligestillingsminister, men måtte trække sig kort efter på grund af sygdom?
 2. Hvem spiller den ene hovedrolle som højskoleforstanderen Jacob, der er gift med Lis i filmen 'Når befrielsen kommer'?
 3. Hvilken garvet forfatter udgav romanen 'Hafni fortæller', der foregår i samme litterære univers som bøgerne 'de' og 'BOB'?
 4. 'Balladen om kolonihaven' var et af årets mest omtalte tv-programmer. Ved hvilken stor, dansk by ligger kolonihaven, der var igennem ikke så få stridigheder?
 5. Der indgår tre bogstaver og et tal i navnet på denne rapper, som i år udgav albummet 'EV1GT&ALT1D' med hittene 'Moonlight' og 'Drøm mig væk'. Hvad hedder rapperen?
 6. Hvad er titlen på Louise Mieritz og Ditte Hansens dramaserie, der handler om dansepigerne i 1970'ernes Cirkusrevyen, og som kunne ses på TV 2?
 7. Årets Tour de France blev endnu et triumftog for Jonas Vingegaard, der vandt løbet for andet år i træk. Hvor mange etaper vandt han i årets Tour?
 8. Hvilken professor udgav i november bogen 'Oplevelsessamfundet'?
 9. Denne såkaldte 'hydration drink' kom i supermarkederne i juni. Hvad hedder den ultrahypede drik, der blev promoveret af YouTube-stjernerne Logan Paul og KSI?
 10. I januar gik Lise Nørgaard bort i en alder af hele 105 år. I hvilken sjællandsk by blev hun født i 1917?
 11. Årets store bededag blev den sidste i Danmarks historie, da helligdagen nu er afskaffet. I hvilken måned faldt store bededag i år?
 12. 'Du sagde: 'Baby, tag det roligt', det var før du gav mig hovedpine'. Hvem er kunstneren bag denne sommer-ørehænger med titlen 'Tak for sidst'?
 13. Hvilken skuespiller indtog endnu en gang dansegulvet som Magic Mike i den tredje og sidste film i den populære serie?
 14. Hvad hedder fængslet i Albertslund, der lukkede i 2015, og som i år dannede ramme om DR's dramaserie 'Huset'?
 15. Hvilket fornavn mangler i titlen på Katrine Marie Guldagers roman om en temperamentsfuld mor og folkeskolelærer: '… med th'?
 16. Hvilken superstjerne lagde internettet ned, da hun afslørede sin graviditet under sin optræden ved årets Super Bowl?
 17. I år åbnede museet REGAN Vest, hvis hovedattraktion er et enormt, underjordisk bunkeranlæg fra koldkrigstiden. I hvilken stor skov ligger museet?
 18. I starten af året sagde vi farvel til Ritt Bjerregaard. Hvilken af disse poster har hun IKKE bestredet igennem sin karriere - EU-kommissær, overborgmester, socialminister eller udenrigsminister?
 19. En af årets mest sete danske film foregår i Vestjylland og er baseret på Stine Pilgaards roman fra 2020. Hvad er titlen på både film og bog?
 20. Hvilken amerikansk hippie-musical fra 1960'erne kunne i år opleves først på Østre Gasværk og senere i Musikhuset i Aarhus?
 21. I oktober trak Jakob Ellemann-Jensen sig helt fra politik. Hvor længe nåede han at være formand for Venstre - 2, 4 eller 6 år?
 22. Hvilken influencer og tidligere fodboldspiller vandt i år den 20. sæson af 'Vild Med Dans' sammen med danseren Karina Frimodt?
 23. For første gang i 28 år spillede Danmarks kvindelandshold sig videre fra gruppespillet, da der i sommer var fodbold-VM. I hvilke to lande blev slutrunden holdt?
 24. Hvilken succesfuld Third Ear-podcast om en bedragerisk nordmand vendte tilbage med opfølgningen 'Det sidste kapitel'?
 25. Hvilket britisk 90'er-band spillede en nostalgisk koncert på Roskilde Festival, hvor bl.a. 'Song 2', 'Parklife' og 'Girls & Boys' var på setlisten?

Få svarene under billedet her...

Vild med dans Lars E. Andreasen.jpgHvem var det nu, Karina Frimodt dansede med? (Foto: Lars E. Andreasen/Her & Nu)

 
 
 

Vil du have ENDNU mere quiz?

quiz om 2022 nytår julefrokost.jpgHusker du, hvem manden på billedet her er, er du godt på vej i 2022-quizzen... (Foto: Getty Images)

Få en printvenlig version af 2022-quizzen her

25 SPØRGSMÅL i alt.dks 'Året der gik'-quiz 2022: 

 1. Hvad er titlen på Maren Uthaugs bestseller-roman, der foregår i en nær fremtid, hvor mænd kun bruges til avl og seksuel tilfredsstillelse?
 2. Hvilken yderst prestigefuld pris modtog danske Morten Meldal ved en ceremoni i Stockholm i december?
 3. Hvilket land var Danmarks første modstander ved fodbold-VM i Qatar?
 4. Hvem har instrueret den danske komediefilm 'Fædre og mødre', der havde premiere i efteråret?
 5. Da dronning Elizabeth døde, blev prins Charles til kong Charles. Hvilket nummer i rækken af engelske og britiske konger ved navn Charles er han?
 6. Hvad er titlen på The Minds of 99's surprise-album, der ved udgivelsen i januar 2022 gik direkte nummer 1 på hitlisterne?
 7. Hvad hedder ’Saturday Night Live’-komikeren, som Kim Kardashian havde et meget omtalt forhold til i løbet af 2022?
 8. Den nye barselslov trådte i kraft i august. Hvor mange uger af barslen er nu i udgangspunktet øremærket til hver forælder?
 9. Hvilket TV 2-talkshow fik efter 11 sæsoner ny vært i form af Hadi Ka-Koush?
 10. Mette Frederiksen fik flest personlige stemmer ved folketingsvalget i november. Hvilken politiker fik næstflest?
 11. Årets Oscar-uddeling trak overskrifter, men ikke kun for de uddelte priser. Hvem var det, der først stak Chris Rock en lussing og siden modtog en statuette for Bedste Mandlige Hovedrolle?
 12. Den tidligere politiker Madeleine Albright døde i marts. Hvilken post bestred hun fra 1997 til 2001 som den første kvinde i amerikansk historie?
 13. Hvilken dansk musiker udgav i november digtsamlingen 'Drømmene maler virkeligheden'?
 14. Tour de France kom i år for første gang til Danmark. Hvor mange etaper kørte Tour-feltet i Danmark, inden turen gik sydpå til Frankrig?
 15. I DR's tv-serie 'Carmen Curlers' er den ene af de to hovedpersoner landmandskonen Birthe, der ender som personalechef på papillot-fabrikken. Hvem spiller rollen som Birthe?
 16. Hvad kaldes de to gasrørledninger i Østersøen, som der i efteråret blev konstateret flere læk på, hvilket fik myndighederne til at spekulere i sabotage?
 17. Hvad hedder Wassim Hallals restaurant, der i år blev den første aarhusianske restaurant til at få to Michelin-stjerner?
 18. Hvad er titlen på Ruben Östlunds film, der bl.a. har danske Vicki Berlin og Zlatko Buric på rollelisten, og som i år vandt Guldpalmen i Cannes?
 19. Hvad hedder den danske cykelrytter, som i år tog sejren og den gule trøje i det nye etapeløb Tour of Scandinavia, der er en del af kvindernes World Tour?
 20. Hvilken skuespiller kunne i år både opleves i DR's komedieserie 'Orkestret' og kalde sig vinder af Vild Med Dans?
 21. Hvilken tidligere politiker fra den absolutte verdenstop holdt i juni foredrag i Skive Kulturcenter?
 22. ''Game of Thrones' fik sig en spinoff med serien 'House of the Dragon'. Hvad hedder slægten, som titlen refererer til?
 23. Hvad hedder DR's Ruslands-korrespondent gennem 13 år, der i år dækkede krigen i Ukraine og blev nægtet indrejse i Rusland i 10 år?
 24. Hvilken brite udsendte i maj sit tredje soloalbum med hits som 'As It Was' og 'Late Night Talking'?
 25. Hvilken afgift, som blev indført ved Statsradiofoniens grundlæggelse i 1925, var fra i år helt udfaset og lagt ind under skatten?

Få svarene under billedet her...

Hadi Ka-koush kæreste kone.jpgDenne julekalender-skuespiller er (ny) vært på et dansk talkshow - men hvilket? (Foto: Peter Hauerbach/Her & Nu)

 
 

Så finder du her vores quiz fra sidste år - ALT.dks 'Året der gik'-quiz 2021

🡺 Få en PRINT-version af quizzen ved at trykke her 🡸  

året der gik quiz 2021 ALT.jpgHusker du Danmarks kampe under EM-fodbold, kan du måske også grine med?! (Foto: Getty Images)

LÆS OGSÅ: Årets ord i 2020 er kåret – og Mette Frederiksen har sagt det MANGE gange...

25 SPØRGSMÅL i ALT.dks 'Året der gik'-quiz 2021: 

 1. Hvilken film vandt ved årets Oscar-uddeling både priserne Bedste film, Bedste instruktør og Bedste kvindelige hovedrolle?
 2. Fra hvilket medicinalfirma kom den vaccine, der i april blev taget ud af det danske vaccineprogram, på trods af at 150.000 danskere allerede havde fået første stik med den?
 3. Hvilken radiovært overtog i starten af året værtsrollen i radioprogrammet 'Mads & Monopolet', som herefter fik nyt navn?
 4. Hvad hedder politikeren, der i år blev indsat som den første kvindelige vicepræsident i USA?
 5. Hvilken canadisk skuespiller, som slog igennem i filmen 'Juno', blev i 2021 den først transkønnede person på forsiden af Time Magazine?
 6. Hvilken ærkedansk sodavand kunne i år fejre 50-årsjubilæum og havde derfor tallet 50 stående med store typer på både dåser og flasker?
 7. Den Danske Ordbog optog mange nye ord i løbet af året. Hvilket adjektiv fra engelsk betegner det at have opnået større bevidsthed om sociale og racemæssige uretfærdigheder?
 8. Hvilken fælles betegnelse bruges om det amerikanske parlaments to kamre, der ligger på Capitol Hill i Washington og blev angrebet af demonstranter i januar?
 9. Hvilken realitystjerne brød i år med rapperen Kanye West efter knap syv års ægteskab?
 10. Efter lang tids venten udkom den 25. officielle James Bond-film i år. Hvad hedder filmen?
 11. I hvilken kanal satte containerskibet Ever Given sig fast i seks dage i april, hvilket ramte den globale handel for milliarder?
 12. Hvem overtog i februar posten som politisk ordfører for Enhedslisten fra Pernille Skipper?
 13. Hvilken fodboldklub skiftede Lionel Messi til i august?
 14. Stine Pilgaard vandt i år De Gyldne Laurbær for sin humoristiske roman, der handler om en ung kvinde, som flytter til Vestjylland. Hvad hedder romanen?
 15. Hvilken serie på Disney+ havde premiere i januar og handler om ægteskabet mellem androiden Vision og superhelten Wanda Maximoff?
 16. Hvilket dansk navn har det italienske band, der vandt årets Eurovision Song Contest med sangen 'Zitti E Buoni'?
 17. Hvilken dansk forfatter står bag de to erindringsromaner 'Den der lever stille' fra 2018 og efterfølgeren 'Hvis vi ikke taler om det' fra i år?
 18. Hvad hedder hovedstaden i Afghanistan, der i august blev indtaget af Taleban?
 19. Hvilken af dansk films store stjerner kunne i år ses i rollen som Margrete 1. i filmen af samme navn?
 20. I april døde den britiske prinsgemal blot to måneder før, han ville være fyldt 100 år. Hvad hed dronning Elizabeths mand igennem 74 år?
 21. Hvilken journalist dykker ned i sin egen familiehistorie i podcasten 'Mors afskedsbrev', der udkom i år?
 22. Hvilket ord, der også er sangens titel, mangler i disse linjer fra Justin Biebers hitsingle: 'I got my ... out in Georgia, I get my weed from California'?
 23. I hvilket land foregår tv-serien 'Squid Game', der i 2021 blev en af de mest sete Netflix-serier nogensinde?
 24. Hvem var den eneste dansker, der ved herrernes fodbold-EM i sommer scorede to mål i samme kamp, nemlig i 4-0-sejren over Wales?
 25. Hvem gjorde comeback som 'X Factor'-vært, da hun i år udfyldte rollen som vikar for en barslende Sofie Linde?

Få svarene under billedet her...

Året der gik quiz spørgsmål.jpgDet er godt at have viden om kvinde bag de store solbriller, da hun er med blandt årets spørgsmål... (Foto: Getty Images)

Vil du have ENDNU mere quiz?

Så finder du her vores ALT.dks 'Året der gik'-quiz 2020

🡺 Få en PRINT-VERSION af quizzen ved at trykke her 🡸

Quiz til nytårSofie Linde indgår i et af 2020-spørgsmålene, hvor hun satte ny fokus på #metoo under et bestemt tv-show class="main-image__author">Anthon Unger/Her & Nu)

25 SPØRGSMÅL i ALT.dks 'Året der gik'-quiz 2020': 

 1. Hvem hittede i år med sangen 'Nudes', der også indbragte hende både P3 Prisen og P3 Lytterhittet?
 2. Sejren i det amerikanske præsidentvalg gik som bekendt til Biden & Harris. I hvilken amerikansk stat er Kamala Harris senator, indtil hun i januar overtager vicepræsidentposten?
 3. Sofie Linde satte på ny fokus på #metoo-debatten i Danmark. Hvilket show var hun vært for, da hun gik på scenen og bl.a. fortalte om en oplevelse med sexchikane til en julefrokost på DR?
 4. Hvilke tre engelske ord er 'covid' en forkortelse for i navnet 'covid-19', der er den sygdom, man kan få, hvis man bliver smittet med ny coronavirus?
 5. Black Lives Matter-bevægelsen blussede i år op igen efter den brutale anholdelse af amerikaneren George Floyd, der senere døde. I hvilket år opstod bevægelsen?
 6. Med millioner af streams og et væld af afspilninger i radioen gik hittet ’Errudumellahvad’ ikke manges næser forbi i sommer. Hvem er kunstneren bag?
 7. Hvad hedder den sydkoreanske kaffedrik, der består af pulverkaffe, varmt vand, sukker og mælk, og som takket være de sociale medier blev voldsomt populær som hjemmekaffe under coronakrisen?
 8. Hvad hedder videoredigeringsfunktionen, som Instagram lancerede i august som et modsvar til konkurrenten TikTok?
 9. Hvem fik i år Læsernes Bogpris for romanen 'En lykkelig slutning', der handler om en bedemandsslægt med hang til spøgelser og nekrofili?
 10. Nedlukningen af Danmark gjorde, at mange arbejdede hjemmefra. Det medførte et boom for digitale kommunikationsplatforme som fx Teams. Hvilket firma står bag Teams?
 11. Hvad hedder dirigenten, der sad bag klaveret og styrede løjerne, da DR1 i marts begyndte dagligt at spille op til morgensang for de hjemmearbejdende danskere?
 12. Hvilken klub blev med 82 point de suveræne mestre, da Superligasæsonen 2019/20 blev afgjort i juli?
 13. 2020 bød på uroligheder i Hviderusland efter genvalget af præsidenten, der siden 1994 har styret landet med et jerngreb og ofte kaldes 'Europas sidste diktator'. Hvad hedder han?
 14. Danmarks ældste boghandlerkæde, Arnold Busck, gik i foråret konkurs. Politikens Forlag overtog den ikoniske butik i Købmagergade, men hvilken kæde overtog 14 andre butikker?
 15. Hvad hedder justitsministeren, der i september kunne præsentere regeringens forslag til en ny, samtykkebaseret voldtægtslov sammen med Radikale Venstre, SF og Enhedslisten?
 16. Hvilken melodi indbragte i 1962 en amerikansk Grammy til Bent Fabricius-Bjerre, som gik bort i juli?
 17. Hvilken skagensmaler var i år centrum for en særdeles anmelderrost særudstilling på Statens Museum for Kunst?
 18. Under hvilket kunstnernavn kendes musikeren Claire Elise Boucher, der i år fik sønnen X AE A-XII sammen med Elon Musk?
 19. Hvilken dansktopsangerinde var med sine 74 år den ældste deltager i programmets historie, da hun i efteråret indtog dansegulvet i 'Vild med dans'?
 20. I hvilken film kunne man opleve Trine Dyrholm i rollen som en mor, der i 1918 drager i krig forklædt som mand for at beskytte sin 17-årige søn?
 21. Hvad hedder den danske cykelrytter, der kunne lade sig hylde som vinder af både 14. og 19. etape i Tour de France?
 22. Hvad er navnet på Danmarks nye, digitale public service-radio, der gik i luften 1. april, men som havde lidt svært ved at tiltrække lyttere?
 23. Krimiserien 'Sommerdahl' er løst baseret på hendes bøger, og i år var hun også aktuel med krimien 'Mysteriet i Genbrugsen'. Hvad hedder forfatteren?
 24. Rigsretssagen mod Donald Trump trak overskrifter i starten af året, hvor præsidenten var anklaget for både magtmisbrug og modarbejdelse af Kongressen. Hvilket engelsk ord bruges inden for amerikansk politik om en sådan rigsretssag?
 25. Shu-bi-dua-forsangeren Michael Bundesen gik bort i november. Hvilket af disse Shu-bi-dua-numre blev udgivet senest - 'Sexchikane', 'Midsommersangen' eller 'Stærk Tobak'?

Få svarene under billedet her...

underholdning quiz 2020.jpgTrine Dyrholm har hovedrollen i en dansk film fra 2020 - men hvilken? (Foto: Niels Henrik Dam/Her & Nu) 

Vil du have ENDNU mere quiz?

Så finder du her vores ALT.dks 'Året der gik'-quiz 2019:

🡺Få en print-version af quizzen med svar ved at trykke her 🡸

Året der gik quiz 2019.jpg

Prins Harry og Meghans søn kom til verden 6. maj 2019 - men hvad er det nu, han hedder til fornavn? (Foto: Getty Images)

25 SPØRGSMÅL i ALT.dks 'Året der gik'-quiz 2019': 

 1. Hvilke tre ikoniske popsangerinder blev genforenet på en turné i 2019, over 35 år efter at de sidst stod på scenen med hittet 'Det er ikke det du siger'?
 2. Hvilken dansk politiker var i år i spil til at blive formand for EU-kommissionen, men måtte se sig slået på stregen af Ursula von der Leyen?
 3. I 2019 tog vi afsked med en af Danmarks største erhvervsmænd, Lars Larsen. I hvilken by åbnede han i 1979 den allerførste Jysk Sengetøjslager på Silkeborgvej?
 4. 2019 bød på VM-guld på hjemmebane til de danske håndboldherrer. Hvem var de regerende verdensmestre, der måtte bøje sig i semifinalen, som Danmark vandt 38-30?
 5. Hvilken tidligere præsidentfrue lagde vejen forbi Royal Arena i København for at promovere sin storsælgende selvbiografi 'Becoming'?
 6. På hvilken dansk ø ligger byen Ebberup, hvor efterårets DR-serie 'Fred til lands' foregår?
 7. 1. januar blev det tilladt at eje og opbevare et bestemt forsvarsvåben i hjemmet. Hvad hedder våbnet, hvis aktive stof er capsaicin?
 8. På Arken kunne man fra oktober se en udstilling med en af det 20. århundredes største kunstnere, som bl.a. er kendt for maleriet 'Frøknerne fra Avignon'. Hvem?
 9. I år var første gang, at to mænd dansede sammen i 'Vild med dans'. Hvilken tilbagevendt danser dannede par med skuespilleren Jakob Fauerby?
 10. Hvilken amerikansk artist udgav i år balladen 'Hope Is a Dangerous Thing for a Woman like Me to Have – but I Have It'?
 11. Hvilket fornavn fik prins Harrys og Meghans søn, der kom til verden i maj?
 12. Hvad hedder radiokanalen med base i Aarhus, der 1. november overtog sendetilladelsen på FM4-båndet fra Radio24Syv?
 13. Til FN's klimatopmøde adresserede Greta Thunberg verdens ledere med ordene 'How dare you?' i en følelsesladet åbningstale, der gik verden rundt. I hvilken by foregik topmødet?
 14. Hvilken socialdemokrat forlod sin plads i Europa-Parlamentet, da Mette Frederiksen tilbød ham posten som Danmarks udenrigsminister?
 15. I oktober kom det frem, at kærligheden var bristet for Christiane Schaumburg-Müller og hendes partner, der er sanger og rapper. Hvad er hans kunstnernavn?
 16. Hvad er titlen på Jussi Adler-Olsens ottende Afdeling Q-roman, der bl.a. handler om bådflygtninge og om Assads dystre fortid, og som udkom i år?
 17. 'Once Upon a Time in … Hollywood' var en af årets mest ventede film. Den har Brad Pitt og Leonardo DiCaprio i hovedrollerne, men hvem er instruktøren bag?
 18. Efter otte års byggeri åbnede den københavnske metrolinje Cityringen i september. Hvilken metrostation finder man mellem Københavns Hovedbanegård og Gammel Strand?
 19. Jakob Ellemann-Jensen blev ny formand for Venstre, men hvem overtog i efteråret posten som næstformand efter Kristian Jensen?
 20. Hvilken tidligere Disney-stjerne spiller i HBO-serien 'Euphoria' den 17-årige Rue, der kæmper for at finde sin plads i en teenageverden fuld af sex, stoffer og forliste venskaber?
 21. Hvilken sanger hittede i år både på scenen med to friluftskoncerter i Odense og i højttaleren sammen med Justin Bieber på sangen 'I Don't Care'?
 22. Hvilken type data forbød rigsadvokaten midlertidigt at bruge som bevismateriale i straffesager, da der blev konstateret alvorlige fejl i geografiske koordinater?
 23. 'Ternet Ninja' slog alle rekorder og blev den mest sete danske film i over 30 år. Hvad hedder filmens hovedperson, der er forelsket i Jessica og har følgeskab af en ternet tøj-ninja?
 24. Hvilken engelsk storklub forlod Nadia Nadim, da hun i år skiftede til Paris Saint-Germain?
 25. I år er nissepigen Tinka på nye eventyr i TV 2's julekalender 'Tinka og kongespillet'. Hvem spiller endnu engang Tinkas mor, Nille?

Året der gik quiz 2019 alt.dk.jpg"You have stolen my dreams and my childhood with your empty words," Unge Greta Thunberg holdt en tale, som kom på hele verdens læber - men hvor holdt hun den? (Foto: Getty Images)

Anbefalet til dig