ALT for damerne får ny chefredaktør: "Det er en æressag for mig"
SPONSORERET indhold

ALT for damerne får ny chefredaktør: "Det er en æressag for mig"

Rikke Dal Støttrup er ny chefredaktør på Danmarks mest læste kvindeblad. ”Det er en æressag for mig at være i øjenhøjde med danske kvinder”, skriver hun i en leder i ALT for damerne.

Af:: Rikke Dal Støttrup Foto: Viktor Nilsson
17. nov. 2020 | Livsstil | ALT.dk

Det er præcis fire år siden, jeg første gang trådte ind på ALT for damernes redaktion. Fuld af ærefrygt over at få lov.

Det var både som at træde ind i de hellige haller, men også som at komme hjem. For bladet har været en del af hele mit voksne liv, hvor torsdag eftermiddag altid har haft en særlig følelse af velfortjent selvforkælelse.

Oprindeligt begyndte jeg at købe bladet for tøjet og tendenserne, men det var de overraskende idéer og gode historier, der fik mig til at blive kernelæser.

Fra 1990’erne husker jeg nummeret, hvor håndboldlandsholdet, Danmarks jernhårde ladies, blev stylet ud af deres sporty comfort zones med dramatisk makeup og tætsiddende kjoler.

Og mit hjerte græder stadig, når jeg tænker tilbage på serien fra 2001, hvor kendte danskere i en interviewserie måtte udpege en person, de gerne ville møde. Casper Bech Holten valgte Camilla Gregersen og øjeblikkelig forelskelse emmede ud af hver linje i den artikel, der kom ud af denne første date.

Det gjorde også indtryk, da ALT for damerne i 2016 bragte en lang række metoo-artikler – inden metoo overhovedet var et ord – hvor kvinder fortalte om krænkelser og voldtægt. Dengang var hashtagget #aldrigdinskyld.

Læs også: ALT for damerne om ny politik for billedbehandling

Alt det mindeværdige opstår ud af den kreativitet og omhu, der er blevet givet videre på ALT for damerne gennem snart 75 år. Det er en daglig æressag at være i øjenhøjde med danske kvinder, så bladet fortsat bibringer værdi i en hverdag, hvor mobiltelefonen i forvejen giver os adgang til mere adspredelse og underholdning, end vi overhovedet kan nå at forbruge.

Så det er selvsagt en kæmpeære for mig – efter fire år som redaktionschef – nu at blive chefredaktør for selveste ALT for damerne. Kursen bliver den samme, som vi allerede har sat, og heldigvis fortsætter et tæt parløb med min forgænger, Tina Nikolaisen, som er magasindirektør på Egmont Publishing og slet ikke kan lade være med at følge med i udviklingen af Danmarks mest læste kvindeblad.

Men samtidig er det vigtigt for os, at I – læserne, brugerne, følgerne, kunderne – giver os feedback og input på, hvad et kvindeblad skal være i 2020’erne.

Skriv til mig på rikke.dal@altfordamerne.dk.