Tør jeg satse på min unge elsker?

Foto: Getty Images Jeg ved ikke, om jeg tør satse på en fyr, som er noget yngre end mig, hvad gør jeg? Det tager Vibeke Dorph stilling til.

Tør jeg satse på min unge elsker?

Jeg er en kvinde på 44 år, enlig mor til to børn. For to måneder siden begyndte jeg at se en fyr på 32, men nu er jeg kommet i tvivl om, hvorvidt jeg tør at satse på, at han vil mere med vores relation, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Spørgsmål om at satse på en ung elsker

Jeg er en kvinde på 44 år, enlig mor til to børn. For fire år siden mødte jeg en fyr på 32 år, der på det tidspunkt var kæreste med min veninde. Deres forhold endte rigtig skidt, og hun følte sig dårligt behandlet af ham. Han og jeg har siden da været venner, men for to måneder siden inviterede han mig hjem til sig, og vi havde en virkelig dejlig aften og endte med at være sammen. Jeg fik sommerfugle i maven, men jeg slog det hen, fordi jeg er så meget ældre end ham, og han desuden også har været sammen med min veninde, som jeg har dårlig samvittighed overfor. Hun er dog for længst videre og er i dag godt gift med en mand, som hun elsker. 

LÆS OGSÅ: "Jeg føler mig låst fast i det klassiske parforholds-setup"

Samtidig begyndte jeg at få lidt kolde fødder over for den “unge mand”, for jeg er bange for, at han ikke vil noget seriøst med mig. Jeg har ofte forslået, at vi kunne tage i biografen eller gå ud at spise, men han bider ikke på. Han udviser ingen interesse for andet end at ses hjemme hos ham. På mig virker det til, at han bare vil have, at vi mødes hos ham, drikker te eller et glas vin og er så sammen seksuelt, hvorefter jeg tager hjem igen. Dybest set siger det mig ikke noget, og jeg savner en rigtig kæreste. Én der vil lave ting sammen, og hvor man bliver introduceret til hinandens familier og venner. Jeg ved simpelthen ikke, om jeg kan forvente det af ham, eller om det kun er sex fra hans side? Det lurer også i baghovedet, at min veninde dengang sagde: “Vi mødes, drikker et glas vin og har sex, og så går jeg igen”. For det er jo præcis sådan, det er for mig nu! Måske ved han bare heller ikke, hvad der skal ske? Har du et godt råd til mig?

Vibeke Dorph råder til at spørge ham ind til fremtidsplaner 

Det kan da sagtens være, at din ven synes, at du er både sød og smuk, men om han ser dig som kærestepotentiale, er jeg i tvivl om. Gjorde han det, så ville han vel være mere ivrig for at få skabt et forhold, der ikke kun eksisterede i og omkring hans dobbeltseng. Det virker det ikke til, at han er, når han ingen initiativer tager og tilmed ignorerer det, når du foreslår, at I går ud sammen. På mig lyder det derimod til, at din ven ser jeres forhold som et, hvor han/I kan hygge jer sammen seksuelt, og så lader det blive ved det. Han er 32 år, så han har heller ikke så travlt med at blive gift og stifte familie, det får han måske en dag – og så bliver det jo nok med en kvinde, som han kan få børn med. 

LÆS OGSÅ: Min mand vil ikke deltage i sociale arrangementer

Nu skriver du, at du savner en rigtig kæreste. En, der gider at lave ting sammen, og som heller ikke er bleg for at stå ved dig over for familie og venner. Det ønske er da smukt og livsbekræftende, og mænd, der også ønsker sig en rigtig kæreste og livskammerat, findes der da heldigvis også masser af. Jeg er dog ret meget i tvivl om, hvorvidt din unge ven er en af dem. Derfor ville jeg skynde mig at spørge din unge ven om, hvordan han ser jeres forhold og fremtid sammen. I har kendt hinanden længe, så han ved udmærket godt, hvad han vil, og hvad han føler. Så spørg ham om det, og får du et lunkent svar, så skynd dig at få afsluttet forholdet. For så kan du komme videre og gå efter det, du søger, og du får heller ikke ødelagt dit forhold til din veninde, hvilket ville være virkelig synd.

Skriv til Vibeke

Vibeke_2018efterår.jpg

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk. Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. Du har også mulighed for at ringe hver tirsdag kl. 10.00-12.00 på tlf. 30 85 19 68.

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Vibeke Dorph har i de sidste 10 år været fast brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, hvor hun også arbejder med- og skriver fiktion. Hun er derudover forfatter til romanen Babyalarm – en psykologisk thriller om en nybagt mor. Vibeke bor i Valby i en sammenbragt familie med mand, tre børn samt kat.

Se, hvad vi ellers skriver om: Brevkasse, Kærlighed og Parforhold