Ny forskning kan have svaret på, hvorfor du har svært ved at komme.
SPONSORERET indhold

Derfor kan du have svært ved at komme

Hvis du har svært ved at få orgasme, har ny forskning muligvis svaret på, hvad det skyldes.

Af: ALT for damerne
03. mar. 2014 | Livsstil | ALT for damerne

Det kan nemlig hænge sammen med størrelsen og placeringen af din klitoris. En ny amerikansk undersøgelse viser, at de kvinder som deltog i forsøget og ikke kunne få orgasme havde "et mindre klitorishoved og klitoris-komponenter, som sad længere væk fra skedeåbningen, end kvinder med normalt fungerende orgasmer". Det skriver Videnskab.dk om undersøgelsen, der netop er publiceret i det videnskabelige tidsskrift Journal of Sexual Medicine.

Og manglende orgasme trods seksuel stimulation er faktisk et udbredt problem, bekræfter ledende overlæge og klinikchef Astrid Højgaard på Sexologisk Center, Aalborg Universitetshospital. Derfor hilser hun det velkomment, at forskerne tager problemet alvorligt.

LÆS OGSÅ: Her er den ultimative orgasmeguide

- Hvis man kigger på befolkningsundersøgelser både i Danmark og udlandet, så er manglende evne til at få orgasme den mest forekommende seksuelle dysfunktion, siger hun til Videnskab.dk og tilføjer, at kvinderne ikke af den grund søger hjælp.

Men heldigvis kan de fleste kvinder lære at få orgasme.

- Det kan handle om at lave bestemte øvelser med for eksempel vejrtrækningen, men for nogle kvinder handler det også om, at de ikke er tilstrækkeligt ophidsede, siger Astrid Højgaard til Videnskab.dk og tilføjer, at det kan hænge sammen med, at der ikke har været nok forspil, intimitet eller helt andre faktorer, som har indflydelse på ophidselsen.

Læs mere på Videnskab.dk.