Laura Trøstrup
Foto: Private og Bulls Laura Trøstrup

Laura Trøstrup

"Julen er den travle kvindes dilemma"

Når julen nærmer sig, får designer Laura Trøstrup ambivalente følelser – for december er både hyggelig og travl. Men det ændrer ikke på, at hun altid skal have en mistelten hængende, så hendes nærmeste kan modtage massevis af julekys.

Hvad betyder julen for dig?
– Det første jeg gør, er, at jeg drager et lille suk. Det er nok den travle kvindes dilemma. Det er skide hyggeligt og rigtig rart, når man bruger julen som en anledning til at se en masse mennesker, man ikke får set så tit. Men det betyder også en masse arrangementer og ting, der skal gøres ud over alt det, som ellers skal gøres. Så for mig betyder det både jubel over, at der er frihed og familiehygge, men også en bevidsthed om, at man skal nå en hel masse.

Har du nogle særlige juletraditioner?
– For mig begynder julen med at komme ind og se Royal Copenhagens juleborde, og jeg altid er med til åbningen. Der møder jeg alle mine kolleger i branchen, vi spiser frokost, ser julebordet og hører om dem, der har lavet det. Det er helt specielt, fordi der ikke er særlig mange mennesker med. Og så er julemarkeder noget af det fedeste ved julen, for det er nogle super steder at købe gaver og købe noget personligt. Det er også en fin måde at bruge byen på, når man tager på et marked, spiser nogle æbleskiver og ser på ting.

Hvad ønsker du dig mest i år?
– Jeg ønsker mig en handyman! For jeg gad virkelig godt, hvis jeg kunne få malet væggen færdig, ryddet op i kælderrummet og skruet de mange billeder op, som står i en stak på gulvet. Så 10 timer ved handyman.dk, det kunne jeg godt tænke mig – uden at fornærme min mand.

Hvordan pynter du op?
– For mig handler det ikke om "pynt-pynt" og kravlenisser. Jeg elsker blomster, julebuketter og store vaser med grene, for det er en fin måde at vise sit juletræspynt hele måneden og ikke bare juleaften. Ligesom i alt andet jeg laver, er min julepyntning ret intuitivt. I år har jeg meget lyst til metal, kobber og messing sammen med noget hør. Så bliver det natur på en ny måde. Det er meget baseret på min mavefornemmelse, så det skifter lidt fra år til år og alt efter, hvad jeg har lyst til.

Har du et fast juleritual?
- Jeg skal hænge en mistelten op til jul! Jeg har gjort det i mange, mange år efterhånden og har altid syntes, at det var en fin tradition og en meget smuk ting at få et julekys. Så jeg tager altid på grønttorvet, hvor jeg finder en kæmpestor mistelten. Det, synes jeg, er ret magisk. Misteltenen hænger mellem vores entre og vores stue, og man skal kysse, hver gang man går under den!

Se, hvad vi ellers skriver om: Jul