Finalist til Danmarks sødeste kassedame 2019: Grith elsker alle sine kunder

Selv når køen er lang i Netto i Dragør, bevarer Grith Hansen sit gode humør. Hun ser det som sin opgave at sende kunderne gladere ud ad døren.

Der er gang i handlen denne formiddag i Netto på Maglebytorv, og kunderne står i kø. Men der er ingen surhed at spore, kun afslappede miner. For oppe ved kassen sidder Grith Hansen, Dragørs populære kassedame.

– Hun er super dejlig. Altid glad og smilende. Og så er hun både hjælpsom og hurtig, siger Bente og Henning Jans, som helst stiller sig ved Griths kasse, selvom køen her er længst.

Hjemmets læsere er enige med ægteparret, hvilket de mange hjertevarme indstillinger til Danmarks sødeste kassedame 2019 viser. Læserne skriver blandt andet: ”Grith forstår værdien af at sprede glæde”. ”Hun er altid opmærksom på de ældre”. ”Hun er en kæmpe arbejdsbi”. ”Er man lidt trist, når man kommer i Netto, er man det i hvert fald ikke, når man har besøgt Grith, så går resten af dagen nemmere”.

Nu kan du stemme: Hvem er Danmarks sødeste kassedame 2019?

Da Griths chef fortalte hende, at hun er en af de fem nominerede til Danmarks sødeste kassedame, fik hun et chok – af de gode.

– Jeg blev overvældet og fik gåsehud over hele kroppen. Tænk, at mine kunder har brugt tid på at skrive ind om mig. Det er jeg dybt taknemmelig for. Og beæret. For jeg er jo bare, som jeg er, siger Grith.

56-årige Grith har arbejdet i Netto i seks et halvt år. Hun er i fleksjob på grund af dårlig ryg.

– Jeg kan prale af at være godt skruet sammen. Altså jeg har skruer i hele ryggen. Jeg har arbejdet i hjemmeplejen og med rengøring i mange år, og min ryg er slidt op, siger hun.

Grith Hansen
Grith er glad hver morgen, når hun møder på jobbet i Netto.. Foto: Sara Skytte.

Den bedste medicin

Da Grith måtte opgive sit gamle job, gik hun i tænkeboks.

– Hvad skal jeg lave? Hvad kan jeg? Jeg har tidligere arbejdet i butik, så jeg fes op i Netto og spurgte, om de kunne bruge mig. De tog mig ind på prøve, og det gik så godt, at jeg blev fastansat.

Grith står op ved kassen, for det er for smertefuldt at sidde ned. Alligevel overvejer hun ikke at stoppe med at arbejde. Hun ser forfærdet ud ved tanken.

– Jeg kan da ikke bare ligge hjemme på sofaen og køre snacks ind. Tværtimod holder arbejdet mig oppe. Alle mine fantastisk dejlige kunder er den bedste medicin, siger Grith og vinker til en forbipasserende kunde med et ”hej, hej, Ole”.

Nu kan du stemme: Hvem er Danmarks sødeste kassedame 2019?

Grith, der kun har været væk fra Dragør nogle få år i sit liv, bor i nærheden sammen med sin mand gennem 27 år, som hun har to børn med. Når Grith bemærker, at en af hendes ældre kunder ikke har vist sig et par dage, løber hun lige hen til kundens datter for at sikre sig, at alt er ok.

– Jeg bliver da bekymret, siger hun. Når der er tid til det, nyder Grith en sludder med sine kunder. Og hun lægger gerne ører til sorger og glæder.

– Nogle kæmper med sygdom, og det kan være en støtte at dele bekymringerne med en udenforstående som mig. De ved, at det, de fortæller, ikke kommer videre, siger Grith og bliver afbrudt af et ægtepar, der glædestrålende fortæller hende, at nu er deres første barnebarn kommet godt til verden.

Spørger man Grith, om hun har kunder, hun er særlig glad for, ligner hun er en mor, der bliver bedt om at vælge mellem sine børn.

– Jeg elsker alle mine kunder. Og jeg lægger vægt på at behandle alle ligeværdigt. Noget af det vigtigste ved mit job som kassedame er at sende kunderne glade ud af butikken.

Se, hvad vi ellers skriver om: Danmarks sødeste kassedame