Lotte Heise
SPONSORERET indhold

Lotte Heise: Hvis jeg skulle give en undskyldning til nogen...

Hun er... hot. Turbosnakkende og langlemmede Lotte Heise, 61, klædt i minimalistiske rober, strømlinede snit, sexede silhuetter og rendyrket 90’er-nostalgi.

Af: Marie Lodberg Foto: Louise og Maria Thornfeldt/Bad Land. Billedbehandling: Post Studio
03. dec. 2020 | Livsstil | Eurowoman

Først levede Lotte Heise af sin smalle talje og sine lange ben. Som ung var hun topmodel og poserede foran den danske modefotograf Gunnar Larsen (1936-90) i 80’ernes Paris. Siden har hun levet af de ord og meninger, der kommer ud af hendes mund i fast forward-tempo. Hun har været talkshowvært, klummeskribent og holdt mange, mange foredrag og one-woman-shows om mænd, kvinder og rynker. Ordene er også kommet på skrift i et par håndfulde bøger, om mænd, kvinder, magt og hysteri. Til januar kommer der en ny. Den hedder Læg smerterne på hylden og handler om, hvordan man kan træne kroniske smerter væk. Det ved Lotte Heise også noget om, for hun lider af gigt i ryg og fødder og har dyrket gymnastik hver dag, siden hun var 20 år gammel. For 23 år siden blev hun mor til sine tvillingedrenge. De hedder Christian og Joachim, begge med ch. Lotte Heises kæreste hedder Thor, og de har været kærester i seks år og bor på Amager. I dag er Lotte Heise 61 og lever af sin mund og sine ører. Hun har radioprogrammet Bravo – med Lotte Heise på P2, hvor hun spiller opera og fortæller anekdoter for lytterne. Lotte Heise elsker nemlig opera. 

Hvad er det bedste råd, du har fået?

“Jeg har to. Det ene læste jeg i romanen Eva Luna af Isabel Allende, da jeg var 20. Bogen handler om Eva Luna, som arbejder på et plejehjem, hvor der bor en tidligere berømt skuespillerinde. Eva Luna spørger hende, om hun fortryder nogle af de ting, hun har gjort. Damen svarer: “Kun de ting, jeg ikke har gjort!” Det andet gode råd fik jeg af Gunnar Larsen. Han sagde til mig: “Når manden med leen kommer, er det meget vigtigt, at du har kysset på dem, du gerne vil kysse på, og grædt med dem, du gerne vil græde med.” 

LÆS OGSÅ: Klumme: Så fyld da, kvinde!

Hvad ser du, når du kigger dig i spejlet? 

“Mega lange ben, temmelig mange rynker, men jeg har også grint meget. Pæne øjne, nydelig mund, røde hænder, de kommer af al den rengøring. Grimme fødder. Jeg har virkelig grimme fødder, de er hæslige! Det er på grund af al den gigt.”

Hvem vil du gerne give en undskyldning? 

“Mine børn. Jeg har været og er en god mor, men der er altid noget, man kunne have gjort bedre og anderledes. Men jeg er faktisk røvgod til at give undskyldninger.” 

lotte heise2.jpg

lotte heise10.jpg

Hvad er din dårligste vane? 

“At jeg bander for meget, og at jeg ikke kan holde kæft. Hvis jeg ser Coco Pops i køkkenet hos børnefamilier, siger jeg: “Hvorfor giver vi ikke bare ungerne en Yankie Bar med mælk på?” Hvad rager det egentlig mig?”

Hvis dit liv var et album, hvilket var det så? 

“En stor, voldsom, tragisk opera af Verdi.”

LÆS OGSÅ: Iben Hjejle: "Det er VANVITTIGT derinde! Jeg elsker det!"

Hvornår blev du voksen? 

“Det ved jeg faktisk ikke, om jeg er endnu. Min kæreste og jeg er lige flyttet ind i en lejlighed med affaldskværn, og jeg hopper af glæde som et lille barn, når den kværner citroner, ingefær og teposer. Omvendt blev jeg måske voksen, da jeg var otte. Da blev mine forældre skilt, min mor forlod hjemmet, og jeg skulle tage mig af min treårige lillebror.”

Hvilken film har du set flest gange? 

“En duft af kvinde. Den kan jeg se hver dag. “It all comes down to one thing – pussy!” Ha! Al Pacino er genial.” 

lotte heise1.jpg

lotte heise 7.jpg

lotte heise5.jpg

Hvad siger du oftest til din kæreste? 

““Du er lækker. Jeg elsker dig. Du er klog.” Han er virkelig klog. Klogere end mig.”

Hvad skal du spise til aftensmad? 

“Min gode veninde kommer på besøg, så jeg sætter nok nogle boller i ovnen, og så får vi laks og rucola og et glas vin. Jeg elsker fisk, helleflynder og rødspætte. Og jeg elsker at lave mad og gøre rent, særligt hvis jeg har noget, jeg skal tænke over. Jeg kan ikke bare sætte mig ned og tænke over et problem. Det kan simpelthen ikke lade sig gøre.” 

Hvad skal der stå på din gravsten? 

“Hun sagde, hvad hun mente, og det var både godt og skidt.”

LÆS OGSÅ: Mette Horn om svær tid: ”I lang tid gik jeg søvnløs rundt i mine stuer”

Hvornår er du mest lykkelig? 

“Jeg er lykkelig, når det er varmt, for så gør det ikke så ondt i min krop. Hvis jeg var rig, ville jeg bo sydpå om vinteren.” 

Hvad er den største misforståelse, offentligheden har af dig?

“Folk tror, jeg ikke lytter, men det gør jeg. Det er derfor, jeg ved så skide meget. Jeg siger ikke noget hele tiden. Jeg kan være ekstremt stille. Jeg kan være stille i superlang tid.” 

Anbefalet til dig