Isabella Arendt: ”Jeg kæmpede med ensomhed og lavt selvværd”
Foto: Claus Boesen Isabella Arendt havde nogle svære år i gymnasiet, fortæller hun til Hendes Verden.

Isabella Arendt: ”Jeg kæmpede med ensomhed og lavt selvværd”

Troen har været en vigtig vejleder i livet for den 27-årige formand for Kristendemokraterne, fortæller hun i denne uges Hendes Verden.

Troen og kærligheden har været faste holdepunkter i tilværelsen for den 27-årige partileder Isabella Arendt.

Det kom særligt til udtryk i gymnasieårene, hvor hun ofte følte sig alene og støttede sig meget til sin bedstemor, som gav hende plads til at være sig selv.

- Jeg er kristen, og min tro fylder meget. Tro er abstrakt, men min bedstemor har altid kunnet gøre det konkret for mig, og jeg ser meget op til hende. I gymnasieårene kæmpede jeg med ensomhed og lavt selvværd. Jeg trivedes overhovedet ikke, forklarer hun i et interview i Hendes Verden.

- Mine forældre var der for mig, men det er ikke altid godt nok, når man er teenager. Min bedstemor elskede mig, som kun en bedstemor kan gøre, fordi hun ikke skulle opdrage mig. Jeg var blevet meget tidligt voksen og involveret i politik, og jeg skulle forholde mig til store ting som budgetter, personangreb og den slags. Jeg havde ikke mange venner, for jeg syntes, det sociale var svært. Min bedstemor lod mig være barn. Hos hende kunne jeg sidde som 20-årig og spille brætspil og se tegnefilm.

Brug for stabilitet

Kærligheden har hun også fundet senere i livet hos manden Caspar, som hun mødte som 20-årig og blev gift med i 2018. Han gav hende meget af det, hun havde manglet i årene op til.

- Caspar er meget rolig og stabil. Det lyder kedeligt, men det var lige det, jeg havde brug for, da vi mødtes. Jeg var flyttet til København for at studere. Jeg havde kæmpet med ensomhed i gymnasiet, og så flyttede jeg 250 kilometer til en by, jeg ikke kendte, forklarer Isabella Arendt.

- Han er god til at minde mig om, hvad der er vigtigt i livet. Når jeg forsvinder ind i mit eget hoved og politiske problemer, så siger han: ”Hvad er det værste, der kan ske, når du har din familie og venner.”

Læs mere om Isabella Arendt i denne uges Hendes Verden, hvor hun blandt andet fortæller om at blive genkendt på gader og stræder og om det øjeblik, hvor hun pludselig befandt sig på Hovedbanegården og skulle deltage i en partilederrunde på national TV på sin 26-års fødselsdag.

Om Isabella Arendt Vlasman, 27 år

  • Formand for Kristendemokraterne
  • Blev partileder under valgkampen i 2019, da Kristendemokraternes hidtidige formand, Stig Grenov, måtte sygemelde sig
  • Har læst statskundskab på Københavns Universitet
  • Gift med Caspar Vlasman, parret har ingen børn

Kilde: Hendes Verden

Se, hvad vi ellers skriver om: Interview, Politik og Samfund