Hjemmets brevkasse
SPONSORERET indhold

Kære brevkasse: Min overbo råber ad sin hund

Min overbo behandler sin hund rigtig dårligt, hvad gør jeg? Det tager Vibeke Dorph stilling til i Hjemmets brevkasse.

Af: Vibeke Dorph Foto: Stockbillede, Getty Images
04. maj. 2018 | Livsstil | Hjemmet

Hjemmets brevkasse

Jeg bor i en smuk, gammel ejendom, der kun har en fejl, nemlig at der er ufatteligt lydt mellem etagerne. Min overbo har anskaffet sig en hvalp, som har boet her i snart et halvt år. Det er en sød, lille fyr, men siden den flyttede ind, har den stort set kun besørget på aviser på de rå plankegulve i min overbos lejlighed.

Min overbo har pillet alle sine gulvtæpper af, så hendes gulv larmer sindssygt meget. Hun går sjældent ned med hvalpen, selvom flere af os her i opgangen har forklaret hende, hvordan man træner til renlighed, nemlig konstant trapperenderi og masser af ros, når det lykkes. Og ja, man bliver udmattet, men det betaler sig jo i det lange løb.

LÆS OGSÅ: Kære brevkasse: Jeg føler mig vraget af min veninde - og savner hende helt vildt

Det orker min overbo så åbenbart ikke. Så i stedet for at opdrage sin hund, kan jeg høre hende skælde højlydt ud og udskamme den lille fyr, når hun kommer hjem, og den selv for længst har glemt „ulykken". Jeg er ikke vant til at bo i opgang og må sikkert stadig vænne mig til, at jeg kan høre mere, end jeg gerne vil.

Alligevel føler jeg, at min overbo går over mine grænser. Hun tramper rundt deroppe, hun råber, skælder og smælder på sin hund, og jeg kan bare høre, at hun ikke magter opgaven. Hvad gør jeg? Skal jeg overhovedet blande mig? Skal jeg ringe til dyreværnet eller boligforeningen? Har du et råd?

LÆS OGSÅ: Kære brevkasse: Vores søn nægter at flytte hjemmefra

Vibeke Dorph svarer

Det lyder, som om din underbo helt har undervurderet, hvor stort et arbejde det er at have hund. I stedet for at forholde sig til det og enten tage opgaven på sig eller kaste håndklædet i ringen og skaffe sig af med hunden, så den kan få et godt liv, gør din overbo intet ved problemet og straffer tilmed sin lille hund for egen dovenskab. Så selvfølgelig skal du gribe ind!

Nu er du jo så „heldig" at du kan høre både hundegøen og hendes råben gennem dit loft. Det i sig selv er en glimrende anledning til at få direkte kontakt med hende og få gjort hende opmærksom på, at du bliver forstyrret af hende og hendes understimulerede hund.

LÆS OGSÅ: Kære brevkasse: Jeg er dødtræt af at være mor for min mor

Spørg hende om, hvad der dog foregår, siden det larmer så meget også nede hos dig? Hvis hun begynder at forklare sig, så sig: – Nåh ja, men hunde besørger altså på gulvet, når de ikke kommer ud. Vær i det hele taget venlig, konkret og direkte. Gør hun ikke noget ved tingene, selvom du har været oppe forbi nogle gange, så fortæl hende, at du er ked af det, men du nu ser dig nødsaget til at gå videre med problemet, når hun intet vil gøre ved det.

Sker der derefter ingenting, ringer du til både dyreværn og boligforening og kræver handling straks, så den lille hund kan få et trygt og godt hjem, og du kan få ro og fred.

Anbefalet til dig