Karen-Helene Hjorth om sexisme på TV2
SPONSORERET indhold

Karen-Helene Hjorth: ”Jeg kan huske følelsen af hans tunge inde i min mund”

Hun har bl.a. fået at vide, at hun var for ”fuckable” til en opgave og har oplevet, at en chef stak sin tunge ind i munden på hende efter en fest på TV2. Det fortæller tv-vært Karen-Helene Hjorth i forbindelse med en ny MeToo-dokumentar. Og hun er langt fra alene.

Af: Redaktionen Foto: Janus Nielsen / Her&Nu
29. nov. 2021 | Livsstil | ALT.dk

Som ung ansat oplevede hun, at en chef stak sin tunge ind i munden på hende efter en TV2-fest – og ved en anden lejlighed foreslog hende en trekant.

Hun har også oplevet, at hun er blevet dømt for ”fuckable” til en opgave på tv-stationen, og forklarer, at hun efterfølgende forsøgte at underspille sin egen seksualitet ift. påklædning.

Det fortæller TV2 News-vært Karen-Helene Hjorth til Information i forbindelse med en ny MeToo-dokumentar, der kan ses på discovery+, hvor en række ansatte og tidligere ansatte på TV2 fortæller om en kultur på tv-stationen, der var præget af sexisme og krænkende adfærd.

Karen-Helene Hjorth fortæller til avisen, hvordan hun som ung på tv-stationen oplevede, at en chef hoppede med ind i hendes taxa og endte med at kysse hende mod hendes vilje:

”Så ville han farvelkramme, og jeg tænkte: ’Nå, fint nok, vi farvelkrammer’. Men så kyssede han mig. Altså, du ved, med tungen,” siger hun til Information og uddyber:

"Jeg kan huske den der følelse af hans tunge inde i min mund."

Læs også: Janni Pedersen dybt berørt: “Jeg var 31 år og gift…”

Blev foreslået en trekant

Hun fik vrikket sig fri og sagde farvel, men frygtede derefter om afslaget kunne få konsekvenser for hende. Chefen ignorerede hændelsen efterfølgende, husker Karen-Helene Hjorth, men nogle år senere foreslog han hende en trekant på hans hotelværelse, og hun måtte igen afvise ham:

”Der er et problem, når en magtfuld mand er enten decideret grænseoverskridende eller inviterer til noget, som meget nemt kan være grænseoverskridende for nogle mennesker. Man skal ikke engang derhen, hvor den invitation bliver givet, for det er jo forkert,” siger hun til Information.

Avisen har været i kontakt med den pågældende chef, som ikke ønsker at kommentere de konkrete anklager.

Karen-Helene Hjorth er langt fra alene med sine oplevelser med sexisme og grænseoverskridende adfærd på TV2. Blandt de 10 andre kvinder, der står frem i dokumentaren, er bl.a. tv-værterne Janni Pedersen og Cecilie Beck.

Kvinderne er blevet bakket op af en lang række kendte på sociale medier, herunder Sofie Linde og Helle Thorning-Schmidt, der roser dem for deres mod og minder om, at de ikke er alene. 

ALT.dk har kontaktet Karen-Helene Hjorth, og hun har ikke yderligere kommentarer.

Opdateret: TV2s administrerende direktør, Anne Engdal Stig Christensen, oplyser nu i en pressemeddelelse, at de forhold, der beskrives i dokumentaren, er uacceptable:

"Dokumentarserien bekræfter, at der gennem en årrække har været en usund og helt uacceptabel kultur på TV 2, og jeg vil gerne anerkende og takke kvinderne. Det er en vigtig historie at få frem, og det har ikke været let for de medvirkende. Udsendelsen bekræfter mig i, at det var en rigtig beslutning at igangsætte en advokatundersøgelse for at komme til bunds i sager om krænkende adfærd på TV 2. Det har været voldsomt, og det er indlysende, at der har været et ledelsessvigt fra TV 2s side”, lyder det bl.a. fra Anne Engdal Stig Christensen.

BTs chefredaktør Michael Dyrby, der var nyhedschef- og direktør på TV 2 fra 2002 til 2015, erkender også, at han bærer en del af ansvaret for den ”rådne kultur” på TV2, der bliver beskrevet i dokumentaren.

Dokumentaren "MeToo: Sexisme bag skærmen" kan ses på discovery+.

Læs ALT.dks store tema om sexisme og beretninger om seksuelle krænkelser fra over 100 kvinder. 

Anbefalet til dig