Anders Lund Madsen og Lars Løkke Rasmussen

Foto: Martin Bubandt Lyt til seneste afsnit af Lund og Løkke i podcastappen Talk Town.

Lars Løkke om statsministerposten: ”Det er slemt at slippe drømmen om at kunne blive det igen”

Et er at tabe et valg, noget andet er at give afkald på nogensinde igen at opnå landets højeste position som politiker. I de nye afsnit af Talk Towns podcastserie ’Lund & Løkke’ åbner den tidligere statsminister for sine tanker om at slippe den politiske drøm – og om at takke nej til en rolle i Klovn.

Når man er til middag på en af landets Michelin-restauranter, er det nærliggende at spørge køkkenchefen, om han frygter at miste sin stjerne. Dét spørgsmål bliver også stillet i de nye afsnit af Lund & Løkke, der besøger Dragsholms Slot. Her spørger Anders Lund Madsen nemlig medvært Lars Løkke Rasmussen, hvordan han håndterer at have mistet sin stjerne – eller som han formulerer det:

”Hvis man er blevet statsminister, er det jo det største, man kan opnå. Så på den måde kan det, at man ikke vil miste magten, eller ideen om at fastholde det, blive en besættelse. Har du tænkt den tanke, at ’jeg vil ikke ud af den bil’?”

Men for den tidligere statsminister var det ikke helt situationen.

”Sådan har jeg ikke tænkt. Man har et rimeligt godt billede af, hvor tingene bevæger sig hen. Det er ikke slemt at slippe det. Det er slemt at slippe drømmen om at kunne blive det igen,” fortæller Lars Løkke Rasmussen.

Til konstateringen af, at han jo ikke behøver at have sluppet drømmen, svarer han:

”Nej, men helt ærligt, så skulle jeg lave mit eget parti – og det bliver lidt voldsomt, ikke? Jeg synes, at dem er der mange af.”

Fyret, hvad nu?

For Anders Lund Madsen fylder fyringen fra Radio 24syv ved kanalens lukning i efteråret, stadig en del.

 ”Alle, der har prøvet at blive fyret, ved jo, at det er meget ubehageligt, for når man sætter streg under, så er det nogen, der siger: ’Vi har ikke brug for dig længere’. Jeg har ikke mere fundet mig selv, end jeg lever i kraft af, hvad andre mennesker synes om mig. Når nogen ikke synes om mig mere,  - nok til at sige: ’Jeg har ikke brug for dig længere,’-  så er det et slag. Og det er lige meget, om man bliver fyret fra et svineslagteri, et statsministerium eller en radiostation, så skal man bygge sig selv op igen.”

Mens Anders Lund Madsen med egne ord blev fuldstændig ”panik angstslagen” over, om han nu kunne forsøge sin familie og betale sine regninger, gav fyringen som statsminister og formand for Venstre Lars Løkke Rasmussen plads til et forsinket ungdomsoprør.

”Lige nu er jeg i en fase, hvor der viser sig mange sjove muligheder. Jeg har det også godt, men jeg har også det samme som dig, hvor jeg tænker, hvad skal der blive af det hele?”

”Jeg tænker mere, hvor går mine egne grænser? Kan man flytte sig fra at være statsminister til at lave podcast? Skal jeg være slapstick comedian eller toastmaster, eller du ved?”

Forleden mødte Lars Løkke komikerparret Casper Christensen og Frank Hvam tilfældigt på gaden, og han kom i tanke om, at han var inviteret til at spille en scene i den nye Klovn-film. Han sagde dog nej, for det var lige omkring valget.

”Det handlede om et eller andet med et herreselskab, som kom hjem fra Island, hvor de havde været på bordel. Jeg tænkte: Det er måske lige karl-smart nok. Men da jeg så snakkede med dem, tænkte jeg, at det kunne jeg godt have gjort i dag, det kunne have været sjovt. Jeg er i sådan en frigørelsesproces, hvor jeg kan lave skæve, skægge ting. Måske er det mine sabbatmåneder, og jeg siger: ”Hallo, slip den lidt,” så må vi se, hvad resten af livet bringer.”

Lyt til de seneste afsnit af Lund & Løkke på Talk Town lige her

Lund&Loekke
Foto: Martin Bubandt

Talk Town - Historier du ikke kan slippe

FB_profilbillede.jpg

Lyt til de bedste podcasts i appen Talk Town.

Talk Town er Egmont Publishings podcastunivers med masser af podcasts for både børn og voksne. Det er gratis for alle, der abonnerer på Egmonts ugeblade eller magasiner og koster ellers 59 kr/mdr. De første 14 dage er gratis og uden binding.

Find stærke, personlige fortællinger og masser af inspiration om alt fra parforhold og børn til mode og sundhed. Talk Town er et nyt podcastunivers med kvalitetsindhold fra velkendte brands som ALT for damerne, Euroman, FIT Living, Vores Børn, ALT.dk mm.

Prøv 14 dage GRATIS nu.

Kun 59 kr./md. efter endt prøveperiode. Ingen binding

Download via iTunes lige her

Download via GooglePlay lige her

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Interview, Politik og Podcast