Skuespiller Merete Mærkedahl i Vild med dans

Foto: Claus Boesen Skuespiller og Vild med dans-deltager har fundet en livsstil, der passer til hendes behov.

Merete Mærkedahl: ”Pludselig kunne jeg ikke engang lave morgenmad til mig selv”

Merete Mærkedahl deltager både i Vild med dans og filmer til den ottende sæson af Badehotellet. Travlhed har tidligere fået den 38-årige skuespiller til at miste vejgrebet, og hun skulle helt tæt på kanten, før hun lærte at prioritere sit behov for at trække vejret. Det fortæller hun i denne uges Hendes Verden.

Merete Mærkedahl er en travl kvinde for tiden.

Hun deltager lige nu både i Vild med dans, hvor hun danner par med Thomas Evers Poulsen, og filmer til den ottende sæson af Badehotellet, hvor hun spiller rollen som Otilia.

Som nyuddannet skuespiller havde Merete Mærkedal også mange bolde i luften, men oplevede på trods af anerkendelse fra branchen, at hun var bange for ikke at være god nok. Det fortæller hun i denne uges Hendes Verden.

”Kort efter jeg var blevet færdiguddannet, arbejdede jeg på Aalborg Teater. Jeg havde store hovedroller og fik også en talentpris. Jeg ved ikke, om det var angst eller stress, men jeg brækkede mig, når jeg skulle ind på scenen. Måske var det præstationsangst, for da jeg fik talentprisen, begyndte jeg at tænke: ”Hvad nu hvis folk ser mig på scenen og tænker: Så god er hun da heller ikke?”, siger hun til ugebladet og uddyber:

”Samtidig spillede jeg en voldsom rolle, hvor jeg var en mor, der skulle skrige højt, fordi hendes barn døde. Det blev for meget alt sammen, og til sidst måtte teatret pille mig af to forestillinger. Før i tiden kunne jeg tre ting på én gang. Pludselig kunne jeg ikke engang lave morgenmad til mig selv.”

Læs også: Anne Louise Hassing om en svær tid: Jeg var ramt af indre dæmoner som angst og modløshed

Med de tanker og oplevelser i bagagen har hun i dag lært at tilrettelægge sin kalender, så hun kan følge med – mentalt såvel som fysisk.

”I dag har jeg valgt altid at have huller i min kalender, ellers kan jeg ikke trække vejret. Før jeg fik børn, tog jeg ud i naturen og red på den hest, jeg lånte. Jeg kan stadig bruge hele dagen på naturen. Når du er sammen med et dyr, er du tvunget til at være til stede lige nu og her og holde øje med, om hesten snubler eller ser en bil. Du kan umuligt tænke på fortiden og fremtiden,” forklarer hun.

Hjemmegående kæreste

Det er ikke kun tilrettelæggelse af hverdagen, der gør det muligt for hende at trives i de intense perioder. Kæresten Anna er nemlig hjemmegående, og det giver Merete Mærkedahl plads til at kunne fokusere på de ting, hun har gang i her og nu.

”Hun giver mig modspil og inspirerer mig til at åbne mig mod verden ved at interessere mig for politik og historie. Jeg er hende, der er lige her lige nu. Jeg kan bruge en hel dag på at fjerne lort fra en mark, hvor Anna ser fremad og gerne tager en politisk diskussion. Hun har født begge vores børn og går hjemme på fuld tid, hvor hun virkelig kan udfolde sit empatiske væsen. Det er lidt en gammeldags ordning, vi har, hvor én går hjemme, og den anden går på arbejde. I perioder går jeg også hjemme, men lige nu skal jeg både lave Badehotellet og træne Vild med dans,” fortæller hun.

Læs hele interviewet i denne uges Hendes Verden, hvor hun også fortæller om kærligheden til heste, elorgel og rollen som Otilia.

Merete Mærkedahl, 38 år

  • Opvokset i Thy, nu bosiddende i Lejre
  • Blev i 2009 færdiguddannet fra skuespillerskolen i Aarhus og fastansat på Aalborg Teater til 2017. Fik i 2013 rollen som Otilia i Badehotellet
  • Er en af nydanserne i årets Vild med dans på TV2
  • Privat danner hun par med Anna, som hun har to børn sammen med. Familien er lige flyttet til Lejre
Se, hvad vi ellers skriver om: Dans, Stress, Kærlighed og Livsstil

610x200_woordy_dmjpg.jpg