Cecilie Basnov

Foto: Privatfoto I jagten på kærlighed har Cecilie meldt sig til kærlighedseksperimentet "Gift ved første blik" på DR1, der har premiere onsdag den 29. august klokken 20.

Gift ved første blik-Cecilie: Dette par kan jeg virkelig relatere til

Cecilie Basnov leder efter en mand med stort M, er nervøs for, hvordan hun klippes sammen på tv - og så har hun haft en polterabend lige efter sin næse. ALT.dk har talt med den 28-årige ”Gift ved første blik”-deltager om jagten på kærligheden.

I jagten på den slags forelskelse, der holder længere end et swipe på Tinder, lader otte singler sig endnu engang indvillige i arrangerede ægteskaber.

Det sker, når ”Gift ved første blik” inviterer til bryllup på DR1 i en splinterny sæson af seerhittet, der kører på sin femte omgang.

ALT.dk har talt med 28-årige Cecilie Basnov, der har givet sit livs måske største ja til en fuldstændig fremmed og nu lader nysgerrige seere følge med, når parret har kurs mod medgang og modgang.

Hun er vild med mænd, der tager initiativ, er fuldstændig tilfreds med at være i fokus og har egentlig ikke været nervøs – indtil nu.

Mød den 28-årige kasino-dealer fra Roskilde lige her og følg hende og de syv andre singler i "Gift ved første blik" hver onsdag klokken 20 på DR1. 

LÆS OGSÅ: Gift ved første blik tager hul på ny sæson: Mød alle deltagerne her

Hvorfor har du meldt dig til ”Gift ved første blik”?

– Fordi jeg havde en forestilling om, at jeg ville møde en mand, jeg aldrig selv ville have fundet. Det er ikke, fordi jeg går efter udseende – det betyder ikke noget for mig – men du møder jo aldrig en mand i byen, hvor du straks ved, at I matcher på alle punker. I eksperimentet skal du lære en mand at kende og se, om du kan blive forelsket i en person ved første blik ud fra det indre i stedet for det ydre. Og jeg tænkte, at det måske var en meget god måde at møde min fremtidige mand på.

Hvad håbede du allermest på, at der ville ske, da du meldte dig?

– Mit håb har selvfølgelig været, at jeg finder manden i mit liv. Ham, jeg har ventet på, og som jeg kan starte et liv sammen med. Jeg har gerne villet finde en, som jeg kan komme hjem til og lave alle de ting, jeg normalt laver alene, med. Én, jeg kan starte en familie med, og som jeg kan få en masse oplevelser med.

Hvad skal han så kunne?

– Med tiden har jeg fundet ud af, at jeg søger en mand med et stort M. Han skal kunne tage initiativ til ting og turde sige fra, hvis der er noget, han er uenig i. Han skal kunne holde fast i sin mening. Måske leder jeg egentlig efter det, de fleste leder efter: En mand, der ved, hvad han vil, og som laver det, han vil. Det skal være en mand, der kan få mig til at tænke, at jeg vil være sammen med ham hele tiden. Og så søger jeg én, jeg kan have det sjovt med. Han skal helt sikkert kunne få mig til at grine.

Hvad frygter du allermest ved at deltage i programmet?

– Det er faktisk noget, jeg først er begyndt at tænke over nu. Jeg er en meget social og udadvendt person, som sagtens kunne finde på sådan noget, så i starten var jeg ikke nervøs over noget. Det er mere kommet nu, hvor jeg er nervøs for, at bl.a. mine kollegaer skal se mig på en anden måde, end de er vant til. Det er skræmmende, at de skal se så meget af mig, synes jeg. 

– Og så er det også virkelig grænseoverskridende at skulle flytte sammen med en vildt fremmed. Jeg er gået ind i projektet 100 procent og prøver at være åben og ærlig og at prioritere rigtigt. Og jeg har en forventning om, at den anden person gør det samme. Det er lidt mere svært og nervepirrende, når man er i det - så skal man passe på at få sagt tingene ordentligt. Som min mor altid siger: Tænk dig om, før du taler. Ha ha.

– Jeg også nervøs for, hvordan de sætter programmet sammen, og hvordan de næste par afsnit bliver vist. Jeg ved jo, hvad der er sket, men hvordan det bliver sat sammen, er stadig ukendt for mig. I starten tænkte jeg bare, at jeg forhåbentlig er blevet matchet med den rigtige, og at det kommer til at være perfekt – der tænkte jeg slet ikke over, at det også skulle vises på tv. Åh.

Optagelserne til programmet er allerede afsluttet, når første afsnit sendes. Når du ser tilbage, hvad er så din største udfordring?

– Min største udfordring er nok det samme, som jeg leder efter hos en mand. Jeg skal lade være med selv at være den, der tager initiativ. Det har jeg altid gjort, og derfor er det en stor udfordring at slippe det. Men samtidig er det den kvalitet, jeg søger allermest hos en mand.

Hvordan har din omgangskreds reageret på, at du har meldt dig til programmet?

– Mange af mine veninder, som har været med både før, under og efter brylluppet, tænker lige nu mest over, hvordan de selv ser ud på tv. Ha ha. Og jeg har forsikret dem om, at de er smukke, og at det er mig, der ser tyk og fjollet ud. Ej. De kender mig, og de har været ellevilde - helt oppe at køre simpelthen. ”Det er lige dig, Cille,” siger de. Min familie havde ikke den vilde reaktion, da jeg fortalte, at jeg havde meldt mig, men alle har været rigtig støttende og gode. Særligt i forbindelse med brylluppet, som de kun havde 14 dage til at forberede sig på. De nåede alle at tage fri, lave taler og arrangementer, og jeg har været helt rørt.

– I starten sagde min mor, at det ikke var et rigtigt bryllup, men det fik jeg hurtigt konstateret, at det var det kraftedeme. Og derefter fik de gjort det til en rigtig bryllupsdag. Der blev arrangeret polterabend, og mine veninder ved, at jeg er så traditionel, at jeg skulle have stripper og det hele. Jeg arbejder meget i weekenden, så de havde kun 4 dage til at arrangere, og jeg fik den polterabend, der passer perfekt til at skulle giftes, hvor jeg skulle ud og samle kys og det hele. Så de er virkelig gode og støttende.

Har du et yndlingspar fra de tidligere sæsoner?

– Jeg har kun set sidste og første sæson, og der er jeg ret vild med Christian og Mette fra sæson 4. De er ekstremt søde, og de prøvede virkelig godt inden for de rammer, de havde. Jeg kan sætte mig meget ind i, hvordan de har det hver især, nu hvor jeg selv har været med. Og jeg kan især sætte mig i hendes situation. Men jeg kan også godt se, hvorfor de ikke passede sammen, fortæller hun.

Se, hvad vi ellers skriver om: Gift ved første blik