Møn
SPONSORERET indhold

Sommer i Danmark? Derfor skal du holde ferie på magiske Møn

Klar stjernehimmel, den ultimative hjemmelavede is og sjove klatreoplevelser. Redaktionen øser ud af insidertips til fantastiske Møn.

Af: Caroline Abildtrup Bagger Foto: Privat
22. jul. 2019 | Livsstil | ALT for damerne

OBS: Denne artikel er skrevet før coronavirus, og det anbefales derfor at tjekke hjemmesiderne for de enkelte restauranter, butikker mv. for at blive klogere på åbningstider, priser osv. Hold dig i øvrigt løbende orienteret om myndighedernes anbefalinger.

Derfor skal du holde ferie på Møn

Møn er Sydsjællands svar på Skagen, for her er lyset også helt særligt og tiltrækker mange malere. Og om natten er stjernehimlen den klareste, jeg nogensinde har set. Møn er en lille og meget overkommelig ø at komme rundt på, hvad enten du er i bil eller på cykel. Min mand og jeg har haft et elsket lille sommerhus i Råbylille Strand i en årrække, før vi købte hus, så derfor har jeg masser af
anbefalinger til denne lille skønne ø, der er fuld af små perler.

Caroline Abildtrup Bagger

LÆS OGSÅ: Sommer i Danmark? Derfor skal du holde ferie på Hindsholm

Her skal du spise

Møns Klint er et must, og du bør tage et stop på vejen i den lille, charmerende Klintholm Havn. Spis på Restaurant Klintholm, som er mest kendt for sin frokostbuffet, der primært består af ca. 15 forskellige slags sild. Snaps kan købes pr. glas. I sommervarmen kan man sidde på en bred mole på havnen med den fineste udsigt til både og Østersøen. En skøn oplevelse for sildeelskere om sommeren! Hvis du har ekstra tid i Klintholm Havn, kan du også tage på en totimerstur med sejlkutteren Discovery, hvor du kan se klinten fra vandsiden. En super fin oplevelse.

Møn

Her skal du være aktiv

Når du rammer klinten, som jeg synes skal ses både oppe og nedefra, er det også værd at se det spændende geocenter-museum, som er sjovt for hele familien. Har du børn med eller selv er glad for at klatre, kan du også besøge klatreparken i bøgeskoven på toppen af klinten, også et hit! Derudover er der også hesteudlejning i Borre tæt ved camping v/Mønsklint. Jeg har redet turen langs kanten på toppen af klinten. En lidt angstprovokerende oplevelse for mig, men en virkelig smuk tur, jeg aldrig glemmer. Islænderhesten er som en sikker firehjulstrækker, der kender sin rute.

Møn
Carolines mand, søn og hund en stille aften på familiens yndlingsstrand i Råbylille. Foto: Privat.

LÆS OGSÅ: ALT for damernes chefredaktør: Her er mine bedste tips til skønne Provence

Det skal du opleve

Hårbølle er en lille uberørt og overset hyggelig by med minihavn, eget mejeri og lille kulturhus med cafe, koncerter og kunstudstillinger. Ulvshale strand er klart Møns smukkeste strand, den er lang og hvid, har klitter og er meget populær. Her kommer de fleste turister sommeren igennem. Den ligger i et stort sommerhusområde, dejlig badestrand, men lidt for turistet til min smag. Du kan køre videre ud til Nyord, som er en lillebitte ø, der er forbundet til Møn med en lille bro. Her bor 41 fastboere året rundt. Oplev en miniversion af Frederiksberg Kirke, og nyd de små kig til vand imellem husene, Restaurant Lolles Gård og den smukke natur med det store fuglereservat Nyord Enge, hvor du kan se havørnen, vandrefalken og den lyse musvåge, så hvis du er lidt af en fuglenørd, er det her et rigtig godt spot. Højst af alle destinationer på Møn elsker jeg den fredelige, smukke Råbylille Strand. Selve området er ikke andet end sommerhuse, men skal du leje en feriebolig, er det her klart et af de hyggelige steder at bo.

Møn is
Is bliver ikke mere frisklavet end hos Møn Is, hvor køerne, der leverer mælken til isen, græsser lige uden for gårdbutikken. Foto: Privat.

Her skal du smovse

I Stege ligger Bryghuset Møn, som er et hyggeligt sted, hvor du også kan sidde udendørs i deres gård, når vejret tillader det, med en smuk udsigt til kystlagunen Stege Nor. Der ligger det bedste lille røgeri i havnen, hvor vi altid køber fisk med hjem, især deres gravad laks. Lige rundt om hjørnet kan du købe lækre hjemmelavede bolcher. Det populære Tirsdagsmarked er lidt for besøgt og gøglet efter min smag, men det er muligt at gøre en god handel, for det er dygtige kreative sjæle, der sælger deres kunsthåndværk og keramik til gode priser. Og du må ikke glemme gårdmejeriet Møn Is – her kan du klappe din yndlingsis, før den kommer ud af koen! Et perfekt sted at tage hen med familien, hvor I kan se køerne blive malket.

Anbefalet til dig