Der er ikke længere nogen grund til at lede efter g-punktet.
SPONSORERET indhold

Myten om kvinders orgasme er aflivet

I mange år har vi forsøgt at få orgasme på denne måde. Nu afslører forskere, at vi har gjort det forkert.

Af: Tilde Mariann Andersen Foto: Alamy
10. okt. 2014 | Livsstil | ALT for damerne

Siden videnskaben først i 80’erne offentliggjorde fundet af g-punktet, har kvinder forsøgt at finde det følsomme punkt i skeden, der ved den rigtige berøring eftersigende skulle kunne udløse en orgasme. Hos ALT for damerne har vi også været på jagt efter det lille punkt, men hvis det rent faktisk er lykkedes nogen at ramme rigtigt, så har det sandsynligvis været en god fantasi, der har udløst orgasmen. Det magiske punkt eksisterer nemlig slet ikke, skriver Huffington Post. Italienske forskere har netop aflivet myten i en artikel, der for nylig blev offentliggjort i tidskriftet Clinical Anatomy.

Den kvindelige penis
Det har tidligere været opfattelsen, at kvinder kunne opleve tre forskellige former for orgasme: ved stimulering af g-punktet, ved stimulering af skeden og ved stimulering af klitoris, men de italienske forskere mener at have fundet ud af, at der kun findes én form for orgasme, som bliver udløst ved at stimulere klitoris og området omkring skeden. Denne nyopdagede form for orgasme har de ganske enkelt døbt ”kvindelig orgasme”.

LÆS OGSÅ: Her er den ultimative guide til orgasme

 

I artiklen skriver forskerne også, at ”den korrekte og enkle anatomiske betegnelse til at beskrive den klynge af erektilt væv […], der er ansvarlig for kvindelig orgasme, er ’kvindelig penis’”.  Her er der blandt andet tale om klitoris – ikke bare den synlige del, der stikker frem over skedeåbningen, men også den del, du ikke kan se. Klitoris er nemlig meget mere end blot en lille knop. Ifølge Huffington Post strækker klitoris sig op til ni cm ind i kroppen og har en form, der minder om mandens penis. Deraf det noget ufeminine navn: Kvindelig penis.

Den gode nyhed...
Til trods for den dårlige nyhed, at alle de timer, vi frustreret har ledt efter g-punktet, er spildt, har forskerne også noget godt at fortælle: De er nået frem til den konklusion, at alle kvinder kan opleve en orgasme. Det kræver blot ”effektiv stimulation af de kvindelige erektile organer”. Præcis hvordan melder historien ikke noget om.