Sofie Maria Brand langer ud efter singlemænd over 35 - nu svarer de igen.
Foto: Alamy Sofie Maria Brand langer ud efter singlemænd over 35 - nu svarer de igen.

"Når jeg møder en kvinde, og hun fortæller hun er 31 til 40 år, så slutter jeg kontakten"

I en klumme der spredte sig lynhurtigt på Facebook, langer freelancejournalist Sofie Maria Brand ud efter singlemænd over 35.

"Når vi kommer i 30'erne og 40'erne, er alle de gode mænd taget. De resterende har enten commitment issues eller en ex og et par børn, der har skræmt dem fra vid og sans,"skriver Sofie Maria Brand, som er ny klummeskribent på ALTfordamerne.dk.

Den holdning har vi fået adskillige Facebook-reaktioner på fra mænd, der, sjovt nok, ikke er helt enige.

"Når jeg møder en kvinde, og hun fortæller, hun er 31 til 40 år, så slutter jeg kontakten, for jeg ved at hun har så mange krav og forventninger til en mand, og hvad han skal kunne leve op til og skal kunne som person, at jeg ender med at blive helt for pustet og ved, at det ikke kan andet end at ende galt. For i kvinders verden handler det om, hvilken status han har, hvad han tjener, hvad han laver, om han har de rigtig hobbyer, de rigtig politiske holdninger, samt at hun i løbet af kort tid gerne vil lave om på ham så han passer ind på en hylde, som kan vises frem," skriver Lars Rex Mundi.

Også Mikkel Boye mener, at kvinder bør kigge "mere indad frem for at sende aben videre".

"Jeg synes mange kvinder er u-lidenskabelige og har glemt alt om, hvordan man flirter og tiltrækker mænd. De synes at have dem selv på hjernen og man sidder ofte tilbage med indtrykket af, hvis man har mødt den stærke, seje og selvstændige danske kvinde, at der mere var tale om en verbal powerpoint-præsentation af hendes kvindeunivers, samt en job-samtale i forhold til, hvad man kan gøre for hende. Der er ikke nogen lidenskab eller rummelighed at spore, og hun hviler sjældent i sig selv, hvorfor hun konstant skal fremhæve sig selv. Bevares, danske kvinder er flotte og feminine at se på, men det ydre gør det ikke alene."

"Den klumme kunne også skrives af en mand."

Michael Stausholm morer sig, sådan da, over klummen og skriver:

"Aaah... Lidt sjovt men måske klummeskribenten skal kigge både indad OG lidt udad... Udad, som udenfor København K, måske bare lidt sydpå i stedet PS... Den klumme kunne også skrives af en mand .. Få en lidt mere nuanceret billede på single liv anno 2014."

Sidstnævnte opfordring må Kristian Mogensen have hørt. I hvert fald har han udskiftet "han" med "hun" i Sofie Maria Brands klumme, som han altså er enig i lige så godt kunne gælde for kvinder:

"Når vi kommer i 30'erne og 40'erne, er alle de gode kvinder taget. De resterende har enten issues med meningen med deres liv eller en ex og et par børn, der har skræmt dem fra vid og sans. Den ene kvinde kommer fra et mislykket projekt far, mor og børn. Bruddet var vildt hårdt og sønderrev hendes forestilling om livet og kærligheden. Hun bruger nu al sin energi på at koncentrere sig om børnene og bekrige sin ex, holder sig langt væk fra ny kærlighed og jager en ny identitet i livet alene i de børnefri uger. Måske får hun en ny kæreste, når meningen med livet er fundet eller ex'en dør.

"Hun ser godt ud, er kvik og sjov og vil have et barn før det er for sent."

Den anden kvinde lider af Østerbro-syndromet. Er der noget smartere og bedre end at gå rundt med barnevognen og kunne statusopdatere på Facebook? En fantasiprinsesse der leder efter prikken over i'et i det perfekte og gennemtænkte liv. Hun ser godt ud, er kvik og sjov og vil have et barn før det er for sent. Hun vejer og måler alle hun møder på sin vej – og bekræfter sig selv i det dystopiske i fraværet af mænd, der passer som den manglende prik, som hun ellers har gjort sig umage med at finde ud af lige hvor skal passe ind. Nogle af disse kvinder stiller sig tilfreds med en mand, der accepterer at få forudbestemt sin plads på et tidspunkt, andre beslutter sig for at få et barn med donorsæd."

Heller ikke alle kvinder støtter op om Sofie Maria Brands udlægning.

"Hvis kvinder kunne være mindre ivrige, mindre omklamrede og meget mindre analyserende så ville det hele komme helt naturligt af sig selv.. Skru ned for tempoet i starten, og husk at være den date/kæreste/partner som du allerhelst selv gerne vil date/være sammen med.. God røv og god weekend..!" lyder den bramfri opfordring fra Helle Johannessen.

Komiker og lejlighedsvis kønsdebattør Lasse Rimmer har også læst Sofie Maria Brands klumme, som han giver denne kommentar på sin egen Facebookside:

Læser man Sofie Maria Brands

klumme

til ende, er hun dog helt enig i, at kvinder også skal kigge indad:

- Jeg prøver at beskrive kvindens perspektiv på besværlighederne med at finde kærligheden ud fra hvad jeg ser omkring mig. Og fremstiller nogle af de uheldige mønstre mellem mænd og kvinder, som ofte gentager sig. Så er det kun rigtig godt hvis der er nogle mænd der vil komme med mandens perspektiv. Vi går jo fejl af hinanden og er nødt til at blive klogere på hinanden og os på selv, siger Sofie Maria Brand til ALTfordamerne.dk.

Vi kan kun opfordre til at fortsætte diskussionen, for som de altid siger i DR2 Deadline: Det bliver vi nok ikke enige om her i dag.

LÆS OGSÅ: Mænd mangler stort kørekort til dating

Se, hvad vi ellers skriver om: Dating