Noor er muslim og skal optræde i Playboy med hijab

Foto: Noor Tagouri

Noor er muslim og skal optræde i Playboy med hijab

Vi er vilde med det!

Siden 1953 har Playboy beriget læsere i 40 forskellige lande med softcore porno, journalistik og erotik. I oktober-nummeret af det amerikanske mandeblad vil de letpåklædte kvinder, som ellers har domineret Hugh Hefners hjertebarn, blive erstattet af en ny og noget mere påklædt model, nemlig den 22-årige journalist Noor Tagouri, der bliver den første muslimske kvinde i 'Playboy' med hijab.

LÆS OGSÅ: ADVARSEL: Læs ikke din kærestes Facebook-beskeder uden tilladelse

På Noor Tagouris Instagram-profil kan man læse, at den unge kvinde er stolt over at være den første muslimske model i bladet.

- Det er her! Jeg er beæret over at dele, at Playboy har kaldt mig en 2016 #Renegade og har repræsenteret mig i deres artikel, skriver hun på sin Instagram.

 

Dog har den unge power-kvinde endnu ikke fået sin store drøm opfyldt. Hun drømmer om at blive den første kvindelige vært med hijab på amerikansk kommerciel tv, hvilket virker sandsynligt, da Noor Tagouri allerede har et arbejde hos nyhedsbureauet Newsy.   

Vækker begejstring
Marianne Schleicher har forsket i mødet mellem religion og seksualitet, og hun fortæller til DR.dk, at Noor Tagouris optræden i 'Playboy' kan være med til at få andre muslimske kvinder til at føle sig mere frigjorte.

- Hun overskrider ikke sine egne grænser. Derimod får hun faktisk demonstreret det, som nogle muslimske kvinder hviler i - nemlig hijab'en. På den måde kan hendes optræden i bladet virke frigørende for muslimske kvinder generelt, siger Marianne Schleicher, lektor i religionsvidenskab ved Aarhus Universitet.

LÆS OGSÅ: Her kan du få det fedeste SKAM-lir

LÆS OGSÅ: Instagram flyder over med veltrænede gravide. "Skræmmende tendens," mener eksperter

LÆS OGSÅ: Derfor elsker alle Noora fra SKAM

Se, hvad vi ellers skriver om: Kultur

610x200_woordy_knap2.jpeg