Pernille Blume blev mobbet

Foto: Franne Voigt Svømmer Pernille Blume.

Pernille Blume: ”Jeg kunne ikke forstå, hvorfor de andre mobbede mig?”

Når elitesvømmer Pernille Blume ser tilbage på sine yngre år, var de præget af mobning og usikkerhed, fortæller hun til ALT for damerne.

Hun kunne føle sig dum. Og tvivle på, om hun var pæn nok.

For hvorfor behandlede de andre i klassen hende, som de gjorde?

Når du ser Pernille Blume med et stort smil og flot tøj som model på forsiden af et af landets største kvindeblade i denne uge, kan det være svært at forbinde hende med fortiden som genert skolepige, der var mærket af usikkerhed. Men den 25-årige kvinde, der i dag er en af Danmarks mest succesfulde svømmere, åbner i ugens ALT for damerne op omkring en fortid, hvor hun kæmpede mod mobning.

LÆS OGSÅ: Pernille Blume: "Da jeg begyndte at tænke over, hvad jeg lavede, virkede det som den dummeste sport nogensinde"

– Jeg har altid gerne villet være hende, der gik lidt under radaren. Sådan en, der ikke sagde for meget. Og ja, jeg tror, at det var det, der resulterede i, at jeg blev et nemt offer for mobning. Jeg var usikker på mig selv i skolen, så fritiden og svømningen blev det sted, hvor jeg kunne være mig selv og bare hygge mig. Jeg flyttede skole i femte klasse, væk fra Bagsværd Kostskole, fordi jeg simpelthen ikke havde det godt i min klasse. Jeg vidste aldrig, hvad jeg mødte ind til. Var der nye kliker i dag? Havde de skiftet mening om mig?, forklarer Pernille Blume i bladet.

”Var jeg dum?”
Det at vokse op med svære sociale udfordringer i skolen, har den succesfulde elitesvømmer til gengæld i dag vendt til noget, som hun kan bruge på en positiv og konstruktiv måde.

– Jeg kunne ikke forstå, hvorfor de andre mobbede mig. Var det fordi, jeg var dum? Fordi jeg ikke så godt ud? Alle de der usikkerheder. Men for mig var det ikke forklaring nok, så jeg blev ved med at observere, og den forståelse jeg har fået for, hvorfor mennesker gør, som de gør, er utrolig vigtig for mig, og det er noget, jeg kan bruge i alt, hvad jeg laver, siger Pernille Blume til ALT for damerne.

Pernille Blume 2016.jpgPernille Blume omringet af journalister, da hun kom hjem med guld efter OL i Rio de Janeiro i 2016. (Foto: Her & Nu/Sisse Stroyer)

Et af de steder, hvor den unge Pernille kunne få fred for mobberiet, var netop i det vand, som i dag er hendes levevej. Hendes 3,5 år ældre storebror Andreas svømmede i Gladsaxe Svømmehal, og der fulgte lillesøster med.

– Jeg havde jo min bror i svømningen, og jeg var meget knyttet til ham – også på grund af al den mobning i skolen – og fordi han fortsatte med at svømme, gjorde jeg også. Til svømning fik jeg lov til bare at være glad, det var virkelig mit frirum, lyder det fra elitesvømmeren.

Pernille Blume deltog ved OL i 2012 og igen i 2016, hvor hun i disciplinen 50 meter fri sikrede Danmark den første OL-guldmedalje i svømning siden 1948. Lige nu har hun travlt med sommerens VM – og hun håber at sikre sig deltagelse til OL 2020.

Bliv klogere på Pernille Blume

Køb ugens ALT for damerne 

- Her fortæller hun også om en sygdomsperiode, hvor hun ikke kunne løfte en gaffel eller gå på trapper, om en hjerteoperation på Riget – og så afslører hun, at hun gerne snart vil have tid til at finde en kæreste.

ALT for damerne er på gaden fra TORSDAG 20. juni

Forside ALT for damerne Pernille Blume.jpg

Om Pernille Blume

  • Født 14. maj 1994 i Herlev
  • Professionel svømmer, der vandt OL-guld i 50 meter fri i 2016.
  • Ved siden af svømningen arbejder Pernille for forskellige virksomheder, senest for tøjmærket Only, som hun er blevet ansigt for.
  • I januar gennemgik Pernille en hjerteoperation, hvor hun fik lukket et lille hul i hjertet.
  • Pernille er single og har ingen børn.

Pernille Blume modeuge 2019.jpgPernille Blume på catwalken under modeugen 2019. (Foto: Anthon Unger/Her & Nu)

Se, hvad vi ellers skriver om: Interview, Svømning og Mobning

610x200_woordy_dmjpg.jpg