Peter Mygind og Lise Mygind Mühlhausen

Foto: Les Kaner Peter Mygind og Lise Mygind Mühlhausen har dannet par, siden de mødte hinanden i 1991.

Peter og Lise Mygind: Dette er noget af det vigtigste i et ægteskab

Man skal huske at tænke sin partner ind i de beslutninger, man træffer, mener Peter og Lise Mygind. De har været sammen siden 1991 og minder ofte hinanden om, at de er et team. Det fortæller de i denne uges ALT for damerne.

Da Peter Mygind i 1990’erne begyndte at få rigtig travlt som skuespiller, var der noget, der ikke gik op på hjemmefronten.

På grund af hans arbejdstider, var det nemlig ofte hans kone, Lise Mygind Mühlhausen, det stod for at hente børnene, og det medførte frustrationer og konflikter i parforholdet - ikke mindst fordi Lise selv havde travlt med at opbygge sin egen karriere på DR.

Derfor blev Peter på et tidspunkt klar over, at han var nødt til at gøre noget, hvis hans ægteskab skulle holde, fortæller han i et stort interview i denne uges ALT for damerne:

Peter: ”Derfor fik jeg skrevet ind i filmkontrakten, at jeg skulle gå klokken 15.30 for at kunne hente børn. Det var der ingen, der havde gjort før, men jeg var slet ikke i tvivl. Jeg skulle ikke være gift med en film eller med Det Kongelige Teater, jeg skulle være gift med Lise. Noget af det vigtigste i et ægteskab er, at man tænker på hinanden, når man tager beslutninger. Hvis man glemmer det, så skal man ikke undre sig, hvis den anden en dag siger: ”Nu gider jeg ikke være sammen med dig mere, for du tænker aldrig på mig, når du tager beslutninger”. Et andet eksempel var en turné med Det Kongelige Teater, hvor vi sneede inde i Viborg og måtte aflyse fem forestillinger. Vi blev spurgt, om vi ville bruge vores friweekend på at lave de manglende forestillinger, men på det tidspunkt havde jeg ikke været hjemme i tre uger. Så jeg sagde nej. Som den eneste. Men jeg har så heller ikke været ansat der siden…”

Lise: ”Men han er stadig hos mig, haha.”

Altid et team

Lise og Peter mødte hinanden den 1. marts 1991, og har i løbet af deres parforhold haft op- og nedture som de fleste andre. Én ting har dog altid været konstant og grundlæggende vigtig, forklarer Lise i interviewet:

Lise: ”Vi er et team. Vi bruger tit den sætning. Hvis jeg f.eks. er frustreret over et eller andet, så siger Peter: ”Husk nu, at vi er et team". Og det er nemmere at være to om at bære. Det skal man huske i alle situationer, hvor kan komme til at stå i sin egen lejr. For hvis man betragter sig selv som en, der står i en lejr, så har man jo allerede tabt."

Peter: ”Og hvis man ikke får snakket nok med hinanden, begynder den ene part at føle sig ensom, og det er et lille alarmsignal, man skal holde øje med i et ægteskab. Hvis en begynder at føle sig ensom, så er teamet gået i stykker. Og så har man ikke den bund, som skal være der, for at man kan stå i storm og ild og blæst og brand.”

Læs resten af det store kærlighedsinterview i denne uges ALT for damerne, hvor parret blandt andet fortæller, hvorfor de både har været i parterapi og familieterapi.

Lise Mygind Mühlhausen, 53, og Peter Mygind, 57

  • Lise er kommunikationsperformance-træner og coach for topledere, politikere og tv-værter.
  • Peter er skuespiller, entertainer, konferencier, sanger, foredragsholder, vært og i gang med optagelser af tv-serierne ”Borgen” og ”Riget”.
  • Lise og Peter kan fejre sølvbryllup den 10. august. Sammen har de sønnerne Julius, 29, og Valdemar, 22, og børnebørnene Rosa på tre år og Hugo på et år.
Se, hvad vi ellers skriver om: Interview, Kærlighed og Parforhold

610x200_woordy_knap2.jpeg