De kongelige

Foto: Chris Floyd/Camera Press William og Kate kan i disse dage fejre 10-årsbryllupsdag.

De kongelige

William og Kate var ikke kærlighed ved første blik

Det var ikke kærlighed ved første blik for prins William og hertuginde Kate. Faktisk krydsede deres veje af flere omgange, inden de fik øjnene op for hinanden. Allerførste gang var han blot ni år, og hun 10, da deres skoleklasser deltog i en hockeyturnering. Bliv klogere på deres historie i en ny podcast.

Alles øjne rettet mod prins Charles' og prinsesse Dianas søn, der spillede hockey på førsteholdet på sin skole, Ludgrove, mens Kate var en af de mest habile spillere på sin skole, St. Andrew's Preps, hold.

I bogen "Kate: The Future Queen" skriver forfatteren og journalisten Katie Nicholl, at hverken William eller Kate har fortalt, hvad de kan huske fra den dag, men da Kate for et par år siden vendte tilbage til St. Andrew's Prep i forbindelse med et officielt arrangement, sagde hun, at den havde været rammen om hendes lykkeligste barndomsår, og at hun havde sagt til sin mor, at hun ville være lærer her, når hun blev voksen.

Sådan kom det ikke til at gå. Primært fordi hun 10 år efter hockeykampen igen mødte prins William.

Denne gang var de begge kunststuderende på University of St Andrews i Skotland.

De fik begge værelser i kollegiet St Salvator's Hall og i forbindelse med forlovelsen indrømmede Kate, at det havde været meget akavet for hende at sige goddag.

"Jeg blev faktisk helt rød i ansigtet, da jeg hilste på dig og flygtede væk, fordi jeg blev meget genert over at møde dig," lød det i et interview.

Heldigvis lagde nervøsiteten sig, og de fik hurtigt et venskab, der med tiden udviklede sig til kærlighed. Deres vej til alteret havde dog en del bump - især fordi medieinteressen var ganske voldsom.

Den eksploderede nærmest ved forlovelsen, og det efterfølgende bryllup i Westminster Abbey, der blev set af over 300 millioner mennesker verden over.

Siden har parret skabt sig et liv, hvor de balancerer familielivet med deres tre børn og deres officielle arrangementer på forbilledlig vis.

"De er blevet beskyldt for at være kedelige, fordi der ikke er ballade med dem. Der er ingen tvivl om, at mellem William og Harry er William den pligtopfyldende, ældre bror. Hvis man ser på hans cv, er der heller ingen grænser for, hvad han har været involveret i af uddannelse og udstationeringer. Han har stort set ikke lavet andet end at fylde i karret", fortæller Berlingskes kongehusekspert Jakob Steen Olsen til HER&NU's Nikolaj Vraa i det nye afsnit af podcasten "De kongelige".

Her dykker de ned i HELE historien om prins William og hertuginde Catherine - i folkemunde kaldt Kate - der i disse dage kan fejre 10-års bryllupsdag.

Se, hvad vi ellers skriver om: Podcast

610x200_woordy_dmjpg.jpg