Rikke Møller Pedersen

Foto: Rasmus Linaa/Ud & Se (DSB) Rikke Møller Pedersen (f. 1989) er tidligere elitesvømmer og slog i 2013 verdensrekorden i 200 m brystsvømning. Aktuel som vært på TV 2 Sporten.

Rikke Møller Pedersen: "Jeg har aldrig været så dødt og intetsigende et sted"

Tidligere elitesvømmer og tv-vært Rikke Møller Pedersen om at beundre sin søster, om en uforglemmelig verdensrekord og om endelig at kunne leve i nuet.

Hvornår har du sidst grædt af grin?

– Sidst jeg var sammen med en veninde, som snakker og vrøvler lige så meget som mig. Vi er heldigvis megagode til at grine af os selv og hinanden. Det at græde af grin er det bedste, jeg ved.

Hvilken rejse ville du aldrig tage på igen?

– Jeg er faktisk ikke så pjattet med at rejse til Kina. Siger jeg uden at have været på den kinesiske mur eller ude og være en del af kulturen og naturen. Måske skulle jeg rejse dertil og få et nyt syn på landet. Jeg har altid rejst med min sport. Derfor er mine rejser lidt farvet af, hvor hårdt det var fysisk og mentalt. Men hvis de tæller som rejser, så kommer jeg aldrig til Sierra Nevada igen. Jeg har aldrig været et så dødt og intetsigende sted. Det kan måske forklares med, at vi – landsholdet – var der i april/maj, og at det vist egentlig er et skisportssted.

LÆS OGSÅ: Pernille Blume var nervøs for hjerteoperation: Lægen sagde det helt rigtige til mig

Hvis jeg kunne bestemme ...

– ... så havde ingen bragt det så vidt, at børn har behov for at flygte og på deres vej risikere at drukne. Ej heller at isbjørnene ikke kan gå på is, eller havskildpadderne ikke kan svømme uden at sluge plastik. Så havde vi vintre ligesom dengang, dronning Margrethe var barn og kunne stå på ski i skole hjemme fra Amalienborg. Vi ville have somre, som dengang kornet stod allerflottest ved høst.

Hvad er den mest mindeværdige oplevelse, du har haft i din karriere?

– Min karriere som professionel svømmer har budt på mange oplevelser. Hvis jeg skal nævne én, som er til at tage og føle på – også for andre mennesker – så er det min verdensrekord i 2013 i Barcelona i 200 m brystsvømning. Løbet var bare fantastisk, og hele hallen skreg af begejstring.

Hvis du fik 10.000 kroner i hånden lige nu. Hvad ville du så bruge dem på?

– Så ville jeg flyve til Guinea Bissau og besøge min tvillingesøster, som bor og skriver ph.d. der. Savner hende helt vildt, men jeg er stolt af, at hun knokler for at udleve sin drøm om at skrive en ph.d.

Hvilke ord/vendinger bruger du lidt for ofte?

– Mine venner ville nok sige, at jeg siger meget ”tssss”, når jeg synes, ting er lidt sjove, men ikke helt nok til at grine af – eller sagt på en anden måde, hvis jeg har lyst til at grine, men jeg godt ved, at det kun er mig, der synes, øjeblikket er sjovt.

Hvornår synes du, andre mennesker er latterlige?

– Når mennesker er for selvhøjtidelige og vigtige og ikke kan glæde sig over andres glæde.

LÆS OGSÅ: Sus Wilkins: "Jeg har en generel angst for at miste folk i mit liv"

Hvis du skulle flytte til et andet land end Danmark, hvor ville du så flytte hen?

– Jeg ville flytte til Barcelona i Spanien. Jeg synes bare, de har alt. Skønt vejr, by, men også strand, hav, skov og bjerge, historie, kultur, lækker mad og madmarkeder. Kvinderne er feminine – børn fødes nærmest med øreringe. Og så er der et kæmpe (naturligt) fokus på socialt samvær.

Hvad er det vigtigste, du har lært om dig selv?

– At jeg roligt kan lytte til og stole på min egen mavefornemmelse på trods af alle hverdagens strabadser og trivialiteter.

Hvor er du henne om 10 år?

– Det vil jeg for en gangs skyld lade være med at spå om. Jeg har gennem hele mit liv spået og planlagt. Først det ene stævne, så det næste, og en kravtid til det og det. Så videre til det næste for at prøve at komme til mit første EM, VM og OL for så at gå efter det næste OL fire år længere ude i fremtiden. Jeg ville så gerne hele tiden være et sted henne om x antal år. Min største frihed lige nu er at vide, at jeg har så meget med i min rygsæk, og derfor kan jeg leve i netop dette øjeblik. Jeg tænker, at det er det, der i sidste ende også vil gøre mig til en god vært.

Se, hvad vi ellers skriver om: Interview, Kvinder du skal kende, Kendte og Svømning