-
“Forræder”-deltagere afslører: Vild timeløn
-
Deltagere revser “Forræder”-slottet: Så ulækkert er det
-
Nervesystemet på overarbejde: Jeg sked i bukserne
-
Fik særlig støtte fra Victor Lander: Sådan er forholdet i dag
-
Eva Jin: ”Jeg valgte at følge min mavefornemmelse, hvilket man aldrig skal gøre”
-
Efter voldsomt "Forræder"-exit: Blev grebet af psykolog
-
Ærlige Tine Aurvig-Huggenberger åbner op: Min søn sidder i fængsel
-
“Forræder” eller portvinsklub: Deltagerne drak fra morgenstunden
-
Det så du ikke i “Forræder”: Marie måtte trække sig
-
En clairvoyant forudså en stor ændring i Line Kirstens liv – og endte med at få ret
-
82 år, body age 65: Helge Adam Møller lever livet i overhalingsbanen
-
Havshen afslører: Takkede nej til "Forræder"

Så lidt bruger vi i virkeligheden på øko-mad
Det er nok de færreste, der uden en hårdhændet økonomisk prioritering kan gå "all in" på økologisk mad fra den ene dag til den anden, selvom de drømmer om det.
DTUs fødevareinstitut viste i fjor, at danskerne ikke har så sunde kostvaner, som de selv tror. Når det gælder økologien, kan vi sandsynligvis drage den samme konklusion. Omstillingen hjemme i køkkenet går langsomt, - og nok langsommere end vi selv forestiller os.
Tallene fra Danmarks Statistik viser, at forbruget af øko-mad m.m. målt i kroner er fordoblet fra 2003 til 2012. Statistikken afslører, at når det gælder økologisk vin, øl, chokolade, nødder og friske bær er efterspørgslen steget med langt over 1.000 pct., - målt i mængder, siden 2003.
Det lyder jo flot, men når vi sætter beløb på, kan vi roligt tage armene ned.
Kun 6 kr. ud af 100 kr. går til øko-mad
I det samlede madbudget fylder vores forbrug på øko-mad faktisk ikke ret meget. Hver gang vi i dag køber mad for 100 kr., er bare 6 kr. gået til øko-mad m.m. og resten til almindelig mad. I 2003 var det 3 kr. ud af de 100 kr.
Hos Økologisk Landsforening, er formand Per Kølster dog optimist.
- Fra den stol, jeg sidder på, ser jeg kun positive tal. Hele den økologiske sektor er ganske enkelt i vækst. Der er en udvikling i landbruget, i detailhandlen, i det offentlige forbrug, og der er stigning i både import og eksport af økologiske varer, siger han til B.dk.
LÆS OGSÅ: Sådan sparer du penge i hverdagen
Danskerne foretrækker discount
Prisforskellen mellem discount-mad-budgettet og øko-mad-budgettet er måske en grund til at stadig flere forbrugere lægger vejen forbi discount supermarkedet på vej hjem fra arbejde. Og mon ikke de mange kunder er årsagen til at discountmarkederne åbner nye butikker året rundt over hele landet? Det er jeg sikker på, lyder det fra Ann Lehmann Erichsen, som påpeger at det er langt dyrere kun at leve økologisk.
Sparer du på madbudgettet i dag ved udelukkende at købe discountmad, skal du næsten fordoble dit nuværende madbudget, hvis du i stedet ene og alene vil fylde din kurv med økologiske fødevarer. I kolde tal skal du bruge 5.400 kr. hver måned på øko-maden, hvis du i dag bruger 3.000 kr. på discountmad, viser analysen fra forbrugerøkonom i Nordea Ann Lehmann Erichsen.
LÆS OGSÅ: Sådan får du styr på din økonomi i 2014