24-årige Katrine Lund Nielsen tog springet og flyttede til Paris.
SPONSORERET indhold

Sådan gik det, da 24-årige Katrine flyttede til Paris

Katrine Lund Nielsen, 24, kvittede sit faste job i modebranchen (modekoordinator på ALT for damerne) til fordel for en tilværelse på skolebænken i byernes by, Paris. Frygten for at blive ensom var med i bagagen, men sulten efter nye eventyr og en mulighed for at sikre sig en fremtid, som hun ønskede, trumfede.

Af: Mi Skjold Brix Foto: Katrine Lund Nielsen
10. nov. 2014 | Livsstil | Eurowoman

Hvorfor og hvornår er du flyttet til Paris?
Jeg kom ind på kandidatuddannelsen MSc in Fashion Management, som eftersigende er rigtig anerkendt i modebranchen, og derfor var der ikke nogen tvivl om, at jeg måtte tage chancen, rykke rødderne op og flytte til Paris. Det gjorde jeg i august 2014.

Hvor længe skal du være der?
Intet er fastlagt endnu - det kommer meget an på mulighederne, der byder sig, når uddannelsen slutter om et år.

Hvad var dine overvejelser omkring det?
Jeg vidste, at det ville blive svært at skulle rejse fra et godt arbejde, familie, kæreste, venner og mit elskede København. Men, når jeg gjorde det op, så var det altså bare en unik mulighed for at få sig en lidt anderledes uddannelse og ikke mindst at bo i byernes by, Paris. Det kunne jeg ikke sige nej til.

Hvad har været det sværeste ved beslutningen?
At tage chancen. Hoppe ud i det ukendte og lægge sikkerheden bag sig. Jeg ved jo ikke, hvor jeg ender. Men det er fantastisk, for pludselig er verden så meget større, og mulighederne så mange flere.

Hvordan kom det i stand?
Jeg har altid vidst, at jeg ville tage en kandidatuddannelse, men mulighederne for at tage en indenfor det kreative felt er begrænset hjemme i Danmark. Jeg søgte derfor ind på nogle udenlandske universiteter, og fik så bl.a. tilbudt en plads i Paris. Jeg fandt bolig igennem en bekendt, men blev ellers rådet til at søge før sommeren var ovre, da der efter den franske ferie (august), bliver helt booket. Man kan bl.a. søge på Craigslist eller via den danske kirke i Paris.

Hvad forventede du inden du tog af sted?
Egentlig ikke særlig meget... Jeg havde besøgt Paris en del gange, så jeg kendte allerede lidt til byen og så havde jeg studeret et semester i Marseille på min bachelor, så jeg vidste, hvordan det franske skolesystem fungerede. Måske jeg var lidt nervøs for at blive ensom, nu hvor jeg efterlod mit netværk i Danmark, men puha, det var ikke nødvendigt: Der gik ikke længe, før jeg følte mig hjemme, fik venner og nye vaner. Det gælder bare om at være opsøgende og åben - fx har jeg fået en veninde gennem Instagram. Og på de dage, hvor man føler sig lidt alene, er der altid selve byen til at muntre en op: En gåtur langs Canal Saint-Martin eller i en af de mange, små parker, en stille stund på en af fortorvscafeerne, shopping i Saint Germain eller en tur på museum, gør altså underværker.

Hvad er det bedste og det sværeste?
Det har været lidt af en øjenåbner. Som sagt, verden føles så meget større til trods for, at jeg har rejst en del og været i Paris flere gange. Det er rart at se, at man kan føle sig hjemme i et fremmed land, få et nyt netværk og udvide sin (kulturelle, sproglige og akademiske) horisont. Jeg ved ikke, hvad det "bedste" er - måske bare følelsen af, at man bor i en by, hvor tingene virkelig sker. Hvor der er historie, kultur og mangfoldighed. Nogle gange, når jeg fx krydser Seinen eller ser Eiffeltårnet titte frem, tager jeg mig selv i at tænke: Her bor jeg. Som om, at jeg er en del af noget større.

Det sværeste er klart at vende sig til at bruge 1,5 time i metroen hver dag. Øv, der savner jeg altså bare min cykel! Og rugbrød. Og pebernødder, nu hvor julen nærmer sig. Og en god kop kaffe (som i latte), for det er franskmændene af en eller anden årsag ikke særlig gode til at brygge. Og en ovn, for det har de fleste pariser-lejligheder ikke (dont ask why). Haha.

Hvad vil være dit råd til andre, der overvejer at flytte til udlandet?
Gør det! Tager du ikke chancer, kommer du aldrig videre. Man kan kun blive rigere af det og lære sig selv bedre at kende. Er den helt gal, kan man altid tage hjem igen, det er der ingen skam i. Brug de sociale medier - som fx Instagram til at finde inspiration eller Facebook, hvor der findes masser af grupper til udlændinge. Det har også hjulpet mig at have et mål med at flytte herned, så jeg hver dag havde noget at stå op til og arbejde hårdt for.

Selvom det kan være svært, så gælder det bare om at følge sit hjerte, at gøre det, som gør en glad og som giver mening. Gør man det, så skal det hele nok flaske sig. Det fik jeg at vide, da jeg gik og overvejede, om jeg skulle flytte herned, og det har altså vist sig, at være rigtigt.

Følg Katrines eventyr i Paris på hendes blog: SHOPKAT.dk

LÆS OGSÅ: Få modeiværksætterens bedste råd

LÆS OGSÅ: Coco O: "Jeg har følt mig meget ensom"