Single-søndage er ofte ”øv-dage”
Foto: Alamy m.fl. Mette Haulund

Single-søndage er ofte ”øv-dage”

En af de svære ting ved at blive skilt, og dermed have weekender helt alene, er at søndagene kan være SÅ lange.

Børnene er ikke hos dig. Du savner og føler dig ensom.

En fredag aften alene kan ligefrem være fantastisk, men en søndag….. nej, det er noget helt specielt!

Når du kigger rundt, ser du lykkelige og forelskede par, der går søndagstur hånd i hånd, eller du fantaserer om, at de ligger og putter på sofaen med et varmt tæppe, og ser en god film, og nyder hinandens nærvær og tryghed.

Du sidder søndag formiddag, uden kæreste, uden tryghed og uden forelskelse – alene!

Du bliver sikkert lige overrasket hver gang du oplever, at ensomheden rammer dig som et slag i maven, bare fordi det er søndag, men når du savner tosomheden, nærheden, trygheden og én at ligge i ske med, og samtidig fokuserer på alle dem, der har lige netop de ting, så skal søndagen jo blive en ”Øv-dag”.

Du er bare slet ikke alene, tværtimod er der rigtig mange, der har lige præcis samme oplevelse som dig. Måske du kan bruge den viden til noget, for fremover at gøre dine søndage gode!

Når du nu ikke har en kæreste, så må du tænke i alternative løsningsmuligheder, indtil du en dag finder den kæreste, du ønsker at dele din søndag med. Det er jo spild af tid at ødelægge hele fridage, på at være trist.

LÆS OGSÅ: Derfor går vi fra hinanden

Så hvad vil du gøre for at dine single-søndage i dit mind-set fremover bliver til luksus-fridage?

Du kan eksempelvis:

- Nyde at hele dagen er din, og kun din, så du kan gå i nattøj og med morgenhår, hvis det er det du vil (Tænk, hvor mange der ville give deres højre arm for en hel dag alene!)

- Øve dig i at være ensom. Ensomhed er ikke nødvendigvis lig med negativitet. Ensomhed kan være meget godt at kunne håndtere, og kan føre til nye tankegange og selvudvikling.

- Få ordnet nogle af alle de ting som du ved vil dukke op i løbet af den kommende uge, eller indhente noget af det forsømte fra ugen forinden.

- Lave selvforkælelsesdag, hvor du tager et langt bad, drikker te, får frisk luft, læser en bog og bare lade tiden gå, uden at bekymre dig det mindste om, hvorvidt det snart er spisetid.

- Køre en tur ud i det blå, og se hvor vejen fører dig hen. Tag evt. et kamera med, og oplev hvor dejligt det kan føles at være din egen herre, og kig dine billeder igennem næste gang, søndag bliver en øv-dag.

- Invitere andre singlevenner eller -veninder over til total søndagshygge.

- Tænk lidt over, om ALLE andre nu også har den der drømme-søndag, som du forestiller dig.

Når du først får taget hul på en ny måde at anskue søndagen på, vil du opleve, at dagen slet ikke er så trist, som du hidtil har følt den – og hvorfor bruge hele dage på at være trist, når du kan vælge noget andet.

Mette Haulund

Mette Haulund er parforholds- og skilsmissecoach og stifter af virksomheden Institut for Krisehåndtering, der blandt andet driver hjemmesiderne parforholdsraad.dk og skilsmisseraad.dk, Danmarks største online samlinger af viden, opgaver og ressourcer til parforholdet, og livet før, under og efter en skilsmisse.

Mette hjælper dagligt par og enkeltpersoner til et bedre parforhold, eller med at komme gennem en skilsmisse og videre i livet som et helt menneske.

Mette er gift og har to børn fra et tidligere ægteskab, samt to bonusbørn, og lever i det man kalder et living apart together ægteskab. Det vil sige, at de lever sammen, men ikke altid er under samme tag.

Du har muligheden for at skrive til Mette på mette.haulund@altfordamerne.dk og stille spørgsmål til dit parforhold eller din skilsmisse, der skal dog påregnes en vis svartid. Har du brug for hurtig tilbagemelding, eller for personlig rådgivning enten pr. telefon eller ved personligt møde henvises der til hendes rådgivningsmuligheder på de to hjemmesider:
http://www.parforholdsraad.dk/
www.skilsmisseraad.dk
Se, hvad vi ellers skriver om: Skilsmisse og Ensomhed