Sofie Stougaard: Sådan har min mand og jeg undgået at blive skilt

Foto: Sif Meincke, makeup: Maja Rathje Vi kunne være blevet skilt mange gange, lyder det fra skuespilleren.

Sofie Stougaard: Sådan har min mand og jeg undgået at blive skilt

Det er for let i dag at blive skilt med et klik på en skærm, mener skuespiller Sofie Stougaard, der har været sammen med sin mand Torbjørn i 23 år. Det fortæller hun i denne uges Hendes Verden.

I skuespillerbranchen har hun set rigtig mange par gå i opløsning og blive skilt fra hinanden. Men hvordan undgår man selv at havne dér?

For skuespiller Sofie Stougaard, der har været sammen i 23 år med sin mand, handler det om, at de har truffet en aktiv beslutning.

LÆS OGSÅ: Sofie Stougaard: "Jeg skal blive bedre til at lade nogle mennesker forblive fornærmede"

– Der er mange skilsmisser i min branche, men jeg tror, vi har undgået det ved simpelthen ikke at blive skilt. Vi kunne være blevet skilt mange gange, men vi har valgt ikke at blive det, siger hun i et ærligt interview i denne uges Hendes Verden, der er på gaden mandag.

Har haft lyst til skilsmisse undervejs

Det er ikke fordi, at Sofie Stougaard og hendes mand altid har haft det legende let i ægteskabet og ikke har oplevet modgang og konflikter, forklarer hun videre.

Men i sit private liv har 51-årige Sofie Stougaard været meget bevidst om, at det er vigtigt at se udover en krise, der er "her og nu", og så er hun ikke fan af, hvor let det er blevet i dag at bryde ordene om at følges gennem tykt og tyndt.

– Nogle gange kan jeg godt synes, at det hele ikke går så fantastisk, men så tænker jeg: "Nu må vi se, hvad der sker" i stedet for at blive skilt med et klik på en skærm. Jeg synes ikke, det er rigtigt, at man kan blive skilt, bare fordi man har et heftigt skænderi eller et par dårlige måneder, siger hun til ugebladet.

Sofie Stougaard til premieren på filmen Antboy i 2013. En film, som hendes mand, Torbjørn Rafn, var med til at skrive. (Foto: Bo Nymann/Her & Nu)

Ansvar for børnene

Sammen med sin mand, manuskriptforfatteren Torbjørn Rafn, har Sofie Stougaard tre døtre, og det er også en af de helt afgørende faktorer for at holde sammen, forklarer skuespilleren, der i dag også arbejder som instruktør.

– Jeg har valgt at sætte børn i verden, og dem har jeg et ansvar overfor. Dermed ikke sagt at jeg ikke har haft lyst til at blive skilt undervejs, men vi er altid kommet igennem konflikterne. Derudover er vores grundlæggende kærlighed i orden. Jeg kan heller ikke forestille mig at have en anden mand, lyder det fra Sofie Stougaard.

LÆS HELE INTERVIEWET MED SOFIE STOUGAARD I DENNE UGES HENDES VERDEN

Her får du også:

  • Opskrifter på, hvordan du hækler den sødeste hundefolk
  • 10 sider med opskrifter fra den populære Senses-kur
  • Hvordan du gør et håndværkertilbud til en inspirende DIY-bolig

    HENDES VERDEN ER PÅ GADEN HVER MANDAG

Vi kunne være blevet skilt mange gange, men vi har valgt ikke at blive det.
Sofie Stougaard

Om Sofie Stougaard

  • Født 5. november 1966 på Bornholm som datter af to keramikere.
  • Uddannet på Statens Teaterskole.
  • Har været en del af satiregruppen Emmas Dilemma. Derudover er hun kendt fra tv-serier som Nikolaj og Julie og Langt fra Las Vegas. Arbejder i dag både som skuespiller og instruktør.
  • Til november er hun aktuel i web-serien Helvede, ligesom hun netop har lagt stemme til The elastic girl i animationsfilmen De utrolige 2, som havde premiere i Danmark i august.
  • Gift med manuskriptforfatter Torbjørn Rafn og mor til tre døtre.

Sofie Stougaard fik sit folkelige gennembrud i den populære DR-dramaserie Nikolaj og Julie fra 2002-2003. (Foto: DR presse)

Se, hvad vi ellers skriver om: Interview, Skilsmisse, Kendte og Kærlighed