Sophie Hæstorp Andersen Kommunalvalg

Foto: Storyhouse Egmont og Presse ALT for damerne sætter til dette kommunalvalg fokus på kvindelige kandidater.

ALT for damernes kandidatstafet: Mød Sophie Hæstorp Andersen

ALT for damerne sætter fokus på de kvindelige kandidater til kommunalvalget. Derfor har vi lavet en kandidatstafet, hvor kvindelige kandidater får lov til at svare på tre spørgsmål og give stafetten videre til en anden kvindelig kandidat, de har respekt for.

Benedikte Kiær, Konservative, Helsingør Kommune har sendt stafetten videre til...

Sophie Hæstorp Andersen, Socialdemokratiet, Københavns Kommune

Hvad er din mærkesag?

København er min by. Her har jeg uddannet mig, arbejdet og fået børn. Jeg er optaget af, at alle børn får lige muligheder i folkeskolen – især drenge, der desværre sakker agterud. Og at sikre lige muligheder for alle. Både socialt og på boligmarkedet. Min ældste datter er 17, og jeg tænker på, hvor hun skal bo i fremtiden, for 17.000 københavnere mellem 18 og 24 år bor stadig hjemme. Det brænder jeg for at gøre noget ved – på en måde, hvor vi tænker klimaet ind i alt – også når vi bygger. 

Hvad betyder det konkret for borgerne i kommunen, at der er kvindelig repræsentation i byrådet?

Mangfoldighed og repræsentation er generelt vigtig – på tværs af alder, køn, baggrund, etnicitet osv. Det skaber simpelthen bedre og mere reflekterede beslutninger. Derfor er det også ærgerligt, at det stadig går for langsomt med at opnå ligestilling. Det gælder bredt på arbejdsmarkedet, men det gælder i høj grad også i de rum, hvor vi træffer beslutninger.

LÆS OGSÅ: Kend din kvinde, før du stemmer: Tag ALT for damernes kandidattest

Hvad betyder det for dig at have andre kvinder omkring dig i politik?

Det er både inspirerende og motiverende. Jeg tror ikke på, at kvinder og mænd udøver politik forskelligt. Men det er klart, at vi kvinder deler nogle vilkår, som det er altafgørende, at vi kan finde ligesindede i. Jeg har haft kvindelige politiske forbilleder gennem hele mit liv – og har det stadig. Det gælder både i den ældre og yngre generation. Der er mange at se op til.

Hvilken anden kvindelig kandidat, vil du gerne fremhæve?

Jeg vil gerne fremhæve Stephanie Lose, der er regionsrådsformand i Region Syddanmark. Hun er sig selv, bund ordentlig, vidende og spiller i dag en central rolle i Venstre – også på landsplan.

Start stafetten forfra her.

Kend din kvinde, før du stemmer

ALT for damerne Kandidattest.jpg

ALT for damerne og ALT.dk har i anledning af kommunalvalget den 16. november 2021 fået udviklet vores egen kandidattest – med kun kvindelige kandidater.

Det gør vi for at sætte fokus på den skæve repræsentation i kommunalpolitik, hvor kun hver tredje er kvinde.

Vi kalder testen Kend din kvinde, før du stemmer, og her kan du finde den kvindelige kandidat i din kommune, som matcher dig bedst. 

Læs vores overvejelser om testen her.

Spørgsmålene centrerer sig om de 10 emner, som danske kvinder ifølge en rundspørge, ALT for damerne har foretaget i samarbejde med Norstat, ser som de vigtigste i kommunalvalget.

Tag testen her

Se, hvad vi ellers skriver om: Valg, Politik, Ligestilling og Samfund

610x200_woordy_dmjpg.jpg