Stine Fischer
SPONSORERET indhold

Skuespiller Stine Fischer: “Det keder mig, at vi alle skal være ens og have samme værdier”

Skuespiller Stine Fischer om at vågne med solen i Los Angeles, om Lisa Simpson, og om at sige fuck lidt for ofte.

Af:: Linnea Støttrup Molbech Foto: Frederik Jacobi
01. feb. 2017 | Livsstil | ALT for damerne

Hvilket rum i dit hus holder du mest af?
– Soveværelset, jeg elsker at sove. Jeg vågner hver morgen med solen – en af de ting, jeg holder mest af ved at bo i L.A., er lyset. Det første, jeg ser hver morgen, er lys og de smukke planter foran mit vindue.

Hvad er dit bedste råd mod kærestesorger?
– Det går over for det meste. Det gør ondt, men det går over. Det er det eneste råd, jeg har.

Hvilket af dine karaktertræk holder du mest af?
– Jeg er god til at lytte. Måske er det mere, at jeg holder mere af at lytte end at tale, end at det egentlig er det karaktertræk, jeg holder mest af. Jeg synes, det er rarere at lytte end selv at tale.

Hvis du var en filmkarakter, hvilken ville du så være?
– Lisa Simpson. Hun er vegetar, miljøaktivist, feminist, og alt for klog for sine 8 år. Jeg er nok heller ikke så konsekvent i mit liv og mine holdninger, som hun er, og det er noget, jeg ser op til, når folk har handlinger bag deres værdier. Det kunne jeg godt bruge noget af selv. Hun er nogle gange arrogant, men hun lærer altid af sine fejl.

Jeg bliver upopulær, når jeg siger det, men jeg synes...
– Vi er drevet for meget af frygt, og det keder mig, at vi alle skal være ens og have de samme værdier. At vi alle skal være ens, tænke ens, have den samme religion er forkert, synes jeg.

Hvilke ord/vendinger bruger du lidt for ofte?
– Fuck, shit, amazing.

Hvilket råd ville du give til dit yngre jeg?
– Måske skulle mit yngre jeg råde mig til ikke at være så bange for, hvad andre tænker om mig. Da jeg var yngre gik jeg mindre op i andres ide om mig, måske fordi jeg var for optaget af mig selv. Jeg tror, jeg havde en anden naivitet og en åbenhed som ung. Når man bliver ældre, er man mere bevidst – jeg kan vælge at være ligeglad i dag, men da jeg var yngre, så tænkte jeg bare ikke over det. Det er ikke så meget i forhold til udseende, det er mere i forhold til at prøve ting og ikke være bange for at gøre ting. I dag kan jeg tænke "åh nej og hvad nu hvis...", hvor jeg havde mere en frygtløshed for fremtiden, da jeg var yngre.

Hvad er den vigtigste beslutning, du har taget?
– Den vigtigste beslutning, jeg har taget, er at være positiv, at smile indtil det sidder fast. Jeg har haft en depression på et tidspunkt, så det er den vigtigste beslutning, at jeg valgte at være glad.

Hvad er den vigtigste lektie, livet har lært dig?
– Hold aldrig op med at være nysgerrig. Stil spørgsmål, men led ikke efter ét svar. Det er ikke så vigtigt, hvad svaret er, men at vi hele tiden stiller spørgsmål.

Hvordan håndterer man bedst vrede?
– Træk vejret, slap af, tag afstand fra situationen, og overvej dine ord nøje. Find ud af, hvad det er præcis ved situationen, der gør dig vred. Det er oftest noget andet, end det du reagerer på i øjeblikket.

Hvad er det vigtigste, du har lært af din far/mor?
– At de elsker mig, og at livet ikke er fair. Det lyder måske negativt, men det er det ikke. Man skal ikke tro, at alting er fair. Vi får ikke alle sammen det samme antal vingummier i en Haribo-pose, vi er ikke alle sammen født ens. Livet er bare ikke fair, og det er vigtigt, at man ikke tror, det er det, fordi så ville man leve på en løgn.

LÆS OGSÅ: Marie Bach Hansen: “Livet ville være lidt lettere, hvis man aldrig tvivlede på sig selv”

LÆS OGSÅ: Signe Wenneberg: “Jeg kan ikke finde noget dårligt at sige om at blive ældre lige nu”

LÆS OGSÅ: Marie Carmen Koppel: “Det er vigtigt for mig at være generøs og empatisk”