Tag på wellness-ferie i udlandet
SPONSORERET indhold

Tag på wellness-ferie i udlandet

Få spa-ekspertens anbefalinger af de bedste wellness-ferie i det store udland.

Af:: Jocelyn Pedersen og Laura Bonné/Amazing Space.
10. aug. 2013 | Livsstil | ALT for damerne

THAILAND
Smid skoene
Om du mediterer i 30 meters højde eller behandles med røgelse, kommer du ikke til at savne dine sko, før du skal hjem.

Hvor: Soneva Kiri på øen Ko Kood i Thailand
På det smukke spa-resort bygget af lokale naturmaterialer og med masser af udendørs spa- og badefaciliteter vil du opleve alle de ældgamle thailandske spa-, sundheds- og wellness-traditioner – og en hel del nye!

Thaimassage anses ikke for en luksus, men snarere som en slags passiv motion for kroppen. Noget man bare ikke kan klare sig uden. I den thailandske tradition er den regelmæssige kropsæltning en måde at forbedre din fysiske sundhedstilstand på og styrke immunforsvaret. Det føles nærmest som en passiv yoga-time, hvor massøren bruger sine hænder, fødder, knæ, albuer og sin kropsvægt til tryk, udstræk, løft, rotationer og vejrtrækningsøvelser. Resultatet er en på alle måder gennemarbejdet krop, og effekten er dyb som efter sportsmassage.

Til thaimassagen er tilknyttet et renselsesritual ved navn moxibustion: En røgelse, der ifølge den thailandske spa-tradition renser luften og virker mod sygdom og smerte, holdes hen over de punkter på kroppen, der også bruges i akupunkturbehandling. Det lyder mystisk, men røgelsen er faktisk anerkendt for sin bakteriehæmmende virkning.

Rattan tapping er en anden thailandsk behandlingsform, hvor massøren banker ganske let på kroppen med stave af palmetræ på kroppens energi- og reflekspunkter for at skabe bedre flow og forløse myoser og spændinger.

Helt særlig er watsu-massage – en uovertruffen spa-oplevelse, hvor du flyder i vand ved hjælp af puder under knæhaser og i nakken. Følelsen er let og svævende, og behandlingen skal stimulere og berolige nervesystemet lidt som "når en baby ligger i sin mors mave". Du kan selv vælge, om du vil lade behandleren føre dig ned under vandet i delfinlignende dyk (du får en næseklemme på).

Deep bamboo er en anti-cellulitemassage, der stimulerer blodgennemstrømningen og arbejder dybt nede i bindevævet med det mål at "knuse" fedtdepoter på balder, ben og lår.

Se mere på Soneva.com/soneva-kiri/home og Sas.dk.


VIETNAM
Farvel stress
Har du hørt om hot cupping? Et spa-ophold i Vietnam renser ud i både krop og sind.

Hvor: Nigh Van Bay i Vietnam
På det smukke spa-hotel Nigh Van Bay i Vietnam kan du nyde et væld af ældgamle behandlingsteknikker, som siges at styrke helbredet ved hjælp af naturens egne rå-ekstrakter.

Hot cupping massage er en trykpunktsmassage på hele kroppen kombineret med dybe æltende og rullende tag. Højdepunktet er de varme glaskopper, der sættes fast på kroppen med en særlig vakuum-effekt, der angiveligt renser bindevævet for cellulite, affaldsstoffer og ødemer. I Vietnam er cupping en traditionel healing, der også bruges til at styrke immunforsvaret og f.eks. lindre forkølelse, virus eller anden sygdom.

Vietnamesisk hårvask er en luksusbehandling, der lindrer hovedpine og stress og afhjælper hår- og hovedbunds-problemer. Først vaskes håret i tempereret vand, hvorefter en lille mængde sesamolie masseres ind i håret, og til sidst skylles igennem med iskoldt vand tilsat frisk saft fra pomelo-frugt. Kuren siges at stimulere hårvæksten og modvirke svamp i hovedbunden.

Læs mere på Sixsenses.com/ninhvanbay og Thaiairways.com.

LÆS OGSÅ: 5 tip til fantastiske Warszawa


ISLAND
Varm, klar og ren velvære
Bliv masseret, mens du flyder i lagunens naturligt varme vand...

Hvor: The Blue Lagoon på Island
Kun tre timers flyrejse fra København finder du spa-oplevelser, sådan som naturen har tænkt sig dem. Island er berømt for sine termiske kilder, geysere, vulkaner, dramatisk smukke naturoplevelser og et temmelig skiftende vejrlig, og på Blue Lagoon bruges naturen helt konkret i behandlingerne, der f.eks. inkluderer vulkansk aske, mineraler, kisel, blåt ler, mudder, salt, lavasten, alger, tang, kvan, birk, mos, røllike, arktisk pil og forskellige bær.

Badning i fri luft – også selv om det er iskoldt – er et islandsk speciale. Den lagune, som Blue Lagoon er bygget op omkring, indeholder såkaldt geotermisk havvand fra 2000 meters dybde. Vandets temperatur er konstant mellem 37-39 grader, og de seks million liter vand fornyes hver 40. time. Lagunens naturlige økosystem gør det unødvendigt at tilsætte desinficerende kemikalier som f.eks. klor. Vandet bliver opvarmet af vulkansk magma, som ud over at give vandets dets usædvanlige smukke blå farve også har et højt mineralindhold af bl.a. kisel og helende alger.

Hos Blue Lagoon kan du blive forkælet med nordisk sauna, dampbad, bad under rindende vandfald og andre både indendørs og udendørs spa-behandlinger. Du kan let få en halv eller hel dag til at gå i lagunen, hvor oplevelser som algebehandling, saltskrub og kiselmassage er højst anbefalelsesværdige.

Hvis du finder den store pengepung frem, er en Exclusive Bath & Lounge med privat butler, egen omklædningskabine, lounge med ild i kaminen, balkon med udsigt over lagunen, indendørs bassin med adgang til bassinet udendørs, med til at løfte oplevelsen. Men næsten endnu bedre er stedets in water massage, hvor du ligger på et flydende liggeunderlag lige der, hvor det varme vand møder den krystalklare islandske luft – med udsigt til smukke regnbuer, der opstår i dampskyerne fra det varme vand. Massøren sørger for, at din krop er dægget af bløde fleecetæpper de steder, hvor han ikke er i gang med massagen, og trækker jævnligt underlagets "fodende" ned under vandet, så du bliver oversvømmet af dejligt varmt vand.

Klinikken tilbyder også psoriasis-behandlinger, som er godkendt af det islandske, færøske og danske sundhedsvæsen. Hertil anvendes mineralrigt geotermisk saltvand og UV-lysterapi.

Læs mere på Icelandairhotels.com, Icelandair.dk og Bluelagoon.com


BORDEAUX
Gå ombord i vintønden
Når du er til ren nydelse uden afsavn: På vin-spa i Frankrig drikker du selvfølgelig lækker vin til din gourmetmad.

Hvor: Caudalie vin-spa i Bordeaux
Vinterapi er en anderledes sundhedsfremmende spa-kultur forbundet med elementerne: natur, vin, krop og jord i kombination med de plejende egenskaber og effekter fra vindruer. Oprindeligt startede disse traditioner i Bordeaux i Frankrig, og hos Caudalie Spa fås i dag den oprindelige vinotherapy. På dette smukke kursted kan du drive timevis i vintøndebade samt blive masseret, til du er blød og afspændt med opvarmet vindruekerneolie.

Når du ikke bader eller smøres ind i de nærende ekstrakter fra druer og vinplanter, vil du typisk nyde (mindst) et glas af den røde drik med lækker fransk gourmetmad til – det her er nydelse, ikke detox.

Men er vin-terapi så overhovedet sundt? Ja, absolut. Vinekstrakter og druer har faktisk beviseligt foryngende egenskaber i kraft af de særlige polyfenoler, der findes i druens kerner, og skønhedsindustrien arbejder hele tiden på at få de gode stoffer integreret i hudplejeprodukter. Den særlige vinstenssyre AHA har en mikro-eksfolierende effekt på huden, der stimulerer nydannelsen af hudceller. Gæren i vin bruges allerede i hudplejeprodukter, fordi gær udvider hudens små kapillærer og dermed øger blodtilførslen til cellerne og giver fornyet glød. Derudover menes stoffet reservatrol, der findes i røde vindruer, at styrke hjertets funktion og blodkredsløbet. Den nyeste forskning har også vist en anti-cancer-effekt ved regelmæssig indtagelse af rødvin i tilpassede mængder.

Læs mere på Sources-caudalie.com og Sas.dk


LÆS OGSÅ: 3 dage i Skåne - Svensk idyl for børn og voksne