Rigeste sangerinder Katy Perry Taylor Swift Beyonce
SPONSORERET indhold

Disse pop-dronninger styrer: Se verdens 10 bedst betalte kvindelige musikere i 2018

Der er masser af velkendte navne på listen over årets mest indtjenende kvinder i musikkens verden. Øverst på skamlen står en præstedatter, der brød igennem med at kysse på piger.

Af: Susanne Baden Jensen Foto: Getty Images
20. nov. 2018 | Livsstil | ALT.dk

”She works hard for the money…”

I musikindustrien er der særligt ti populære damer, som med et stort smil på læberne meget passende kan synge den strofe hele vejen til banken.

Over en periode på 12 måneder har disse ti kvinder nemlig tilsammen tjent over 500 millioner dollars, svarende til - og hold fast her - 3.27 milliarder danske kroner.

LÆS OGSÅ: Musikvideoer fra 00'erne, som du dansede til på teenageværelset

Det er det amerikanske erhvervsmagasin Forbes som netop er udkommet med opgørelsen over de ti bedst betalte kvindelige musikartister i verden i 2018.

Se listen her:

Britney-Spears-2018.png

10. Britney Spears ($30 millioner)

Hun gav - til utroligt lunkne anmeldelser - en koncert på årets Smukfest i bøgeskoven Skanderborg. Men mon ikke Britney Spears formår at glemme de sure kritikere, når hun kigger på sin bankbog? 2018 var i hvert fald et godt år for sangeren, der fik sit store gennembrud for tyve år siden med sangen ”Baby One More Time”.  Pengene er kommet ind på blandt andet en stor turne, shows i Las Vegas og aftaler med Kenzo, Pepsi og Elizabeth Arden.

LÆS OGSÅ: Britney Spears - ALT du vil vide om popprinsessen

celine-Dion-2018.png

9. Celine Dion ($31 millioner)

Den canadiske sanglegende er i den grad ”still going strong” – og her har vi at gøre med den ukronede dronning over Las Vegas-shows. Celine Dion kan ifølge Forbes efter hvert show komme en halv million dollars ind på bankbogen, og i år valgte ”My heart will go on”-sangeren desuden at kigge forbi Europa, hvor hun også gav en række store koncerter.

Helene-Fischer-sanger.png

8. Helene Fischer ($32 millioner)

Er der penge i schlager-musik, spørger du? Øh ja, det er Helene Fischer i den grad et levende bevis på. Den tyske sanger er født i Sovjetunionen af tysk-russiske forældre, og især i hjemlandet Tyskland er hun KÆMPE stor inden for musikgenren, der kaldes schlager-pop. Den 34-årige Helene Fischer kan især takke sin imponerende indtægt for en yderst succesfuld turné, hvor hun tjente et syvcifret beløb per koncert.

Rihanna-2018.png

7. Rihanna ($37.5 millioner)

Det mest imponerende ved Rihannas indtjening er faktisk, at hun som en af de eneste på denne liste ikke var på turné i det forgange år. Nope, den seje sanger fra Barbados er nemlig også en forretningskvinde, der har formået at skabe et brand, hvor hun ikke kun får moneter i pengepungen via sin sangstemme. Hun tjener også kassen på sit skønhedsmærke Fenty Beauty og undertøjsserien Savage Lingerie. Og så landede den kære RiRi da også lige en af de bærende roller i Hollywood-filmen ”Ocean's 8”. Eller som hun selv synger: Work, work, work, work, work, work…

LÆS OGSÅ: Rihanna: Sådan undgår jeg fedtet hud på billeder

Jennifer-Lopez-2018.png

6. Jennifer Lopez ($47 millioner)

Latino-dronningen, der stadig kan bounce en femmer på sin veltrænede bagdel, havde et rigtig godt år, hvor hun ifølge Forbes øgede sin indtjening med hele 24 procent. Hvordan gjorde J.Lo så det? Den 49-årige sanger udgav blandt andet med DJ Khaled og Cardi B tilbage i maj singlen ”Dinero" (der meget passende betyder penge på spansk), og dertil kommer Las Vegas-koncerter, et væld af sponsaftaler og tv-showet ”World of Dance”.

Lady-Gaga-2018.png

5. Lady Gaga ($50 millioner)

Lady Gaga er en kvinde, der knokler. På 12 måneder har hun givet 66 koncerter, været ansigt for Versace og MAC, udgivet sin egen duft Fame – og så har hun spillet hovedrollen i en af årets mest omtalte film i USA, nemlig genindspilningen af ”A star is born”, hvor hun spiller side om side med ingen ringere end Bradley Cooper.

LÆS OGSÅ: Lady Gaga – alt om verdens mest kontroversielle popstjerne

Pink-2018.png

4. Pink ($52 millioner)

Hvis du skulle være i tvivl, kan vi kun understrege det med fed: Pink er en af de allerstørste stjerner i popindustrien. I det seneste år har hun hevet et syvcifret beløb ind per koncert, mens hun spillede for fyldte stadions rundt om i Nordamerika og Oceanien på sin Beautiful Trauma Tour.

Beyonce-2018.png

3. Beyoncé ($60 millioner)

Hvis du spørger Beyoncé, vil hun sikkert selv mene, at hun har haft et utroligt stille år, hvor hun har haft masser af fokus på at tage sig af hendes og manden Jay Z’s tvillinger, Runi og Sir, der kom til verden i juni 2017. Derfor indtager hun ”kun” en 3. plads på Forbes liste. Men altså, lidt er det da blevet til af kvinden, der har kaldt sig selv for den person i musikindustrien, der arbejder hårdest.

LÆS OGSÅ: Se videoen: Her giver Beyoncé døende fan sit livs overraskelse

Taylor-Swift-2018.png

2. Taylor Swift ($80 millioner)

Efter hun sidste år i en kort periode slettede sin profil på sociale medier, vendte Taylor Swift tifold tilbage med udgivelsen af hendes album Reputation – og en første single, hvori hun proklamerede, at ”the old Taylor is dead”. Men så kan vi afsløre, at den nye Taylor også gør det usandsynligt godt. Albummet solgte over to millioner eksemplarer den første uge, og ifølge Forbes er den eneste grund til, at Taylor ikke suverænt indtager førstepladsen på listen, at størstedelen af hendes Reputation Stadium Tour lige når at falde uden for den tidsperiode, hvor magasinet har kigget på indtjeningerne.

Noget som nummer ét på listen så til gengæld kan glæde sig over…

Katy-Perry-2018.png

1. Katy Perry ($83 millioner)

Her finder vi præstedatteren fra Santa Barbara, der brød igennem med en sang om kirsebærlæbepomade og om at kysse en anden pige i sangen ”I kissed a girl”. Men Katy Perry er ikke kommet sovende til årets indtjening. Over 80 koncerter på sin Witness: The Tour er det blevet til, hvor lønsedlen på nogle datoer røg over én million dollars. Dertil kom en tjans som dommer i tv-programmet American Idol, hvor ”Roar”-sangeren da også lige hev 20 millioner dollars hjem.  

Anbefalet til dig