Erotisk novelle
SPONSORERET indhold

”Vi kvinder må selv tage ansvar, hvis vi mister lysten

Hun kalder sig Frederikke Vilhelm, for vinderen af ALT for damernes skrivekonkurrence vil helst være anonym. Den 34-årige studerende og mor til to skriver om hverdagserotik mellem mand og kvinde i et helt almindeligt parforhold. Kedeligt? Bestemt ikke! Læs interviewet med hende her og lad dig forføre af vindernovellen ”Tak Anna”.

Af: Louise Engelst Foto: Bulls Press
03. feb. 2013 | Livsstil | ALT for damerne

– Er du sikker? Jeg troede, du ville have mig til at deltage i en forbrugeranalyse, siger Frederikke Vilhelm overrasket, men med et grin, da hun får besked om sin førsteplads i ALT for damernes erotiske skrivekonkurrence. Hun må dog lige dobbeltjekke et par gange, før hun virkelig tror på, at hun har vundet præmien. At Frederikke er overrasket over førstepladsen er på en måde forståeligt.

– Jeg læser ikke selv erotisk litteratur, det gør ikke rigtig noget for mig, fortæller hun. Som yngre læste hun ”Hulebjørnens Klan”, hvor de vovede passager fik blodet til at blusse, men siden har hun ikke læst den form for litteratur. Hun har den populære serie ”50 Shades of Grey” hjemme på hylden, men den er ikke blevet læst endnu. Frederikke Vilhelm ville ikke forsøge at leve op til den, mens hun skrev sin egen historie.

Faktisk er Frederikke Vilhelm slet ikke hendes rigtige navn, den 34-årige studerende har valgt at være anonym. Hun bor i provinsen og er nybagt mor for anden gang. Konkurrencens udfordring om at vise de mere intime sider frem, fik hende til at optræde under pseudonym.

– I min novelle bliver der brugt ord, som jeg aldrig kunne ytre verbalt. Jeg er blufærdig, så det var svært for mig at åbne op og skrive erotisk. Jeg ville gerne have haft én til at læse teksten igennem, inden jeg sendte den ind, men jeg turde ikke engang vise den til mine veninder, fortæller Frederikke.

Men hvorfor er det så lige, at hun deltager i en erotisk skrivekonkurrence?

– Jeg elsker at skrive og har skrevet en del artikler og tekster. Men det lykkes bedst for mig, hvis der er sat en deadline som i denne konkurrence, siger Frederikke.

LÆS OGSÅ: Er han den rette? Få svaret her

Hendes deltagelse i konkurrencen resulterede i førstepræmien for novellen ”Tak Anna”. Her var der fra starten fokus på en bestemt problematik.  

– I novellen skriver jeg om det vanskelige i at finde sig selv igen i forhold til sin kæreste i en travl hverdag med søvnunderskud og fokus på børns behov. Det kræver altid hårdt arbejde at varetage et forhold, især efter at have produceret en børneskare. Under graviditet, fødsel og amning ændrer kroppen sig markant og jeg tror, at mange kvinder har svært ved at genkende sig selv og genfinde lysten i et pludseligt forandret liv og med en helt anderledes krop. Det skal vi da have på bordet. Ellers tror vi bare, at standarden er meget højere i andres forhold, og så har din veninde måske slet ikke ”fået noget” i et års tid. Min pointe er, at vi må anerkende eventuel manglende lyst, men sgu også tage sagen i egen hånd. Mænd er så taknemmelige på det punkt, vi kan måske i virkeligheden få det ret meget, som vi vil have det, fortæller Frederikke Vilhelm.

Træt af glansbilledet
Hun mener, at en erotisk novelle sagtens kan have en højere mening end blot at give et øjebliks nydelse.

– Det, som vækker skrivelysten i mig, er det uudtalte – de ting, vi ikke taler om. Jeg er træt af, at vi – måske især os kvinder – tegner et glansbillede af vores hverdag. Vi skal da hjælpe hinanden. Fortæl veninderne, at du har en hæmoride på størrelse med en skosål, at du har rod i din økonomi, eller hvad der nu måtte rumstere, ellers bliver de billeder, vi får af hinanden, helt forkvaklede, siger Frederikke.

Der er flere store forfattere, som hun elsker at læse og blive inspireret af.

– Jeg elsker blandt andet Charles Dickens, Gustav Wied og Tove Ditlevsen. John Irving kan skrive sætninger, som får en til at knække sammen af grin, mens Carlos Ruiz Zafons bog ”Vindens skygge” var så fantastisk, at jeg fik jeg lyst til at lære spansk, så jeg kunne nyde originalversionen. Generelt elsker jeg forfattere, som formår at danne omfattende billedgallerier i fantasien og skrive sætninger, som kan vække noget i én.

Læs vindernovellen "Tak Anna" her