Ideer til barnedåbspynt
SPONSORERET indhold

Skal I holde barnedåb? Her er 10 fine idéer til pynt

Mangler du inspiration til, hvordan oppyntningen skal se ud, når din lille ny skal døbes? Her får du nogle gode bud på rigtig fine idéer til barnedåbspynt.

Af:: Julie Bach Sandholm Foto: Getty Images
21. jan. 2019 | Børn | Vores Børn

Står du og drømmer om at holde den fineste barnedåb eller navngivningsfest for din lille ny, men mangler lidt hjælp med kreativiteten? Så giver vi dig her en masse idéer til, hvordan du selv kan pynte op til barnedåben. Fra det helt enkle til det mere farverige.

1. idé til barnedåbspynt: Bordkort med skyer

Er du til en enkel og pæn barnedåbsdåbspynt, som stadig diskret viser barnets køn i farverne, så er disse bordkort med prikker på servietterne super søde. Klip nogle små skyer i hvidt karton (kan også skiftes ud med lyserødt eller blåt karton). Skriv gæsternes navn på hver sky og bind dem omkring servietterne. Servietterne her har blå prikker, som er perfekt barnedåbspynt til en dreng, men de kan sagtens skiftes ud til nogle i lyserød, hvis dåbsbarnet er en pige.   

Karton og snor kan blandt andet købes hos Panduro eller i Søstrene Grene. De prikkede servietter kan fåes i flere farver, for eksempel disse

Katrine-Brammer-Bork.jpg

Billede og idé: @bybork 

2. idé til barnedåbspynt: Servietter foldet som skjorter

Denne fine servietskjorte er virkelig sød, hvis du ønsker at give din borddækning et ekstra lille touch. Det er både en anderledes måde at folde servietterne på, men samtidig også en fin måde at bruge enten den lyserøde  eller lyseblå farve. Servietten kan nemlig sagtens laves i lyserød, hvis du har fået en lille pige. Se en video af, hvordan du folder servietterne her. Du kan også forsøge dig med skjorten i et andet look her.  

Christina-C.-Hansen.jpg

Billede og idé: @frk_chansen_

 

3. idé til barnedåbspynt: Bordkort med babybilleder 

Hvis du hverken er til lyseblå eller lyserøde farver til din bordpynt, men hellere vil holde det i helt enkle nuancer, kan du vælge at gøre barnedåbspynten personlig ved hjælp af fine billeder af din baby. Du kan selv printe dine billeder i sort/hvid, eller gå ind på hjemmesider som Origrami eller Social Print Studio, hvor de laver billederne i en super god kvalitet.  

Mette-Iversen.jpg

Billede og idé: @metteiversendk

4. idé til barnedåbspynt: Babynavn skrevet med dymo 

Selv små, enkle løsninger kan gøre meget for detaljerne til barnedåben. Det eneste, du skal gøre, er at få fat i en dymo, der kan printe sort baggrund med hvid tekst. Du kan enten skrive din babys navn, som på billedet her, eller du kan vælge at printe gæsternes navne og bruge det som bordkort. På billedet er glassene med det lyserøde slik tænkt som barnedåbspynt til piger. Og har du en dreng, kan det lyserøde slik jo byttes ud med noget blåt. 

Josephine-Ringstroem.jpg

Billede og idé: @ringstroem

 

5. idé til barnedåbspynt: Bordkort af manillamærker 

Manillamærker kan sagtens bruges som en kreativ og flot løsning til bordkortene. Du kan købe en stak af manillamærkerne og et stempelsæt med bogstaver, så du kan trykke gæsternes navne på. Derefter kan du for eksempel ligge dem på tallerken eller glas, eller binde dem fast til servietterne med snor og nogle enkle blomster eller grene. Yndigt kønsneutralt barnedåbspynt.

Helene-Nørgaard.jpg

Billede og idé: @mor_til_carl

6. idé til barnedåbspynt: Fine pompomer til bordet 

Hvis du er ude efter noget barnedåbspynt, der giver et kedeligt lejelokale et ekstra pift, er disse fine pompomer en god løsning til at løfte rummet op. Pompomerne er både pæne i lyserød og lyseblå. Du kan derudover pynte bordet med enkle blomster, balloner og flagrækker i loftet, for at gøre det endnu flottere.  

denne video får du en toturial over, hvordan du nemt selv kan lave pompomerne. 

Line-Harbo-1.jpg

Billede og idé: @lineharbo

 

7. idé til barnedåbspynt: Bogstavsballoner 

Hvis de hvide vægge i lokalet bliver lidt for kedelige at se på, kan du købe balloner formet som bogstaver. Tilsammen kan de danne navnet på din lille ny guldklump. Ballonerne forhandles i sølv i Søstrene Grene.  

Cecilie-Risborg.jpg

Billede og idé: @cecilierisborg

8. idé til barnedåbspynt: Slikbar med masser af lækkerier

En sjov idé til lyserød og lyseblå barnedåbspynt: For at gøre det klassiske kagebord lidt sjovere, kan du vælge at pifte det op med fine skåle med slik, popcorn, bolsjer og skumfiduser. Udover at det er super sødt og flot, bliver baren helt sikkert også et hit hos både store og små. Tangene til skålene her er købt på Ebay, mens et lignende papbæger til popcorn kan købes i lyserød her og i hvid her.  

Banneret på bordet kan du selv lave. Du skal blot bruge to forskellige farver karton (her har kreativiteten frit løb), en saks, lim og et langt stykke satinbånd. Bogstaverne tegnes på den ene farve pap med en blyant og klippes ud. Det andet stykke pap kan du klippe i den form, du ønsker, det eneste krav er, at det skal være større end bogstaverne. Klip to huller i det store stykke pap, ét i hver side foroven. Dine udklippede bogstaver limes fast på de store papstykker og til slut føres satinbåndet igennem alle hullerne (som vist på billedet under). Er du ikke lige så kreativ og ferm til at klippe bogstaver, kan du købe dem i guld, klar til at klistre på. Du kan også købe en færdig udgave, som er klar til at samle.Line-Harbo-3.jpg

 

Line-Harbo-2.jpg

Billeder og idé: @lineharbo

 

9. idé til barnedåbspynt: Bordkort i poser 

Du kan også vælge at bruge slik som en del af dine bordkort. Her er der lavet en fin lille organza pose med slik til barnedåb hos en pige, hvor gæsternes navne diskret er skrevet i toppen på et lille hvidt stykke karton. Poserne forhandles blandt andet hos Festbyen.dk

Patricia.jpg

Billede og idé: @hjemmehosmaj

10. idé til barnedåbspynt: Luftballon til bordet

Hvis du har mod på at være ekstra kreativ med pynten til bordet, kan du lave disse fine luftballoner. Heri kan du putte slik ned til gæsterne, som både pynter med farverne, og samtidig gør små slikmunde glade. DIY guiden og billeder er fundet på Søstrene Grenes hjemmeside

Søstrene-Grene.jpg

Søstrene-Grene-Luftballon-1.jpg

LÆS OGSÅ: 41geniale gaver til barnedåb og navngivning

LÆS OGSÅ: Barnedåb: Lækker buffet til store og små

LÆS OGSÅ: Gode gaver til børn på budget