Kvinde med baby der græder
SPONSORERET indhold

Laura fandt et trick, der gav hende ro, når baby vågnede om natten

Enhver småbørnsforælder kender frustrationen, når baby vågner om natten og ikke kan finde søvnen igen. Laura Stamer fandt ud af, at hun kunne bruge sin erfaring med meditation, når hun stod sin skrigende søn på armen ud på de små timer.

Af: Cæcilie Skovmand Foto: Getty Images
15. mar. 2018 | Børn | ALT for damerne

En måneds tid før jeg fødte min søn, deaktiverede jeg min Facebookprofil, og det er noget af det bedste, jeg har gjort for mig selv. Det var en befrielse! Så meget støj, der fra den ene dag til den anden forsvandt. Jeg oplever ikke, at jeg går glip af noget som helst, fortæller Laura Stamer over en kop kaffe og croissant i hendes lejlighed, efter sønnen Isak er afleveret i vuggestue.

LÆS OGSÅ: 9 veje til mere ro i hverdagen

Hvorfor blev du nysgerrig på meditation?

– Jeg har altid haft et stort behov for ro og fordybelse. Måske er det fordi, jeg er enebarn og vokset op i et kollektiv; at jeg havde brug for at trække mig tilbage i mit eget rum. I teenageårene gik jeg til afspændingsgymnastik, hvilket måske er lidt usædvanligt, men her lærte jeg at mærke, hvordan det føltes i min krop, når jeg lå der på gulvet. At mærke knogler, led og fokusere på åndedrættet.

– Jeg stoppede med afspændingen i gymnasietiden, og herefter begyndte tingene at tage fart. Studietiden på arkitektskolen var turbulent, og da jeg var færdig, blev jeg selvstændig arkitekturfotograf, byggede en forretning op og fik succes. Jeg udgav bøger, havde udstillinger og fik flere og flere kunder.

– Jeg havde ingen kæreste eller børn, jeg skulle nå hjem til, og tiden virkede derfor uendelig. Jeg knoklede igennem. Indtil jeg ikke kunne mere. En dag blev jeg ramt af mit livs værste hovedpine, der varede i en uge.

Laura Stamer begyndte at undersøge blandt andet akupunktur og meditation for at skabe mere ro og balance i sit liv. I 2014 meldte hun sig til et kursus med den nu afdøde musiker og forfatter Peter Bastian, der i den sidste del af sit liv beskæftigede sig mere og mere med meditation.

– Peter Bastian tiltalte mig, fordi jeg kunne spejle mig i ham som kunstner og kreativ. På kurset kom det bag på mig, hvor enkelt det faktisk er at meditere. Det handler i virkeligheden bare om at være stille, opmærksom og lade de tanker, der opstår, passere.

LÆS OGSÅ: 10 tips til at putte dit barn på en kærlig måde

Hvordan blev meditation en del af din hverdag?

– I en lang periode efter kurset mediterede jeg 12-20 minutter, når jeg vågnede, og når jeg gik i seng. Hver dag. Det gav en meget positiv effekt. Det var lidt af en åbenbaring for mig, hvor meget jeg fik ud af det, og hvor let (og gratis) adgang, man har til noget, som giver så meget. Støj og rod i hovedet blev filtreret væk, fuldstændig som når man støvsuger. Alligevel, og på trods af at det er så effektfuldt at meditere, er det noget af det sværeste at få prioriteret dagligt.

– Lige nu, efter jeg er blevet mor og er ved at starte op igen med opgaver efter barsel, får jeg ikke mediteret systematisk, og det savner jeg. Alligevel har jeg meditationen integreret i mit liv. Når jeg går gennem Haveselskabets have på Frederiksberg med min søn i barnevognen, kører i tog eller i de små pauser i hverdagen. Så tuner jeg lige ind, sanser verden omkring mig og lader tankerne flyve. Når jeg ammede eller gav flaske, lukkede jeg øjnene og gjorde det samme. Og når jeg har stået med et skrigende barn på armen klokken tre om natten, visualiserede jeg, at jeg var et træ med dybe rødder, der svajede i vinden, i stedet for at forsøge at kæmpe imod situationen. Det gav mig ro, selvom situationen var kaotisk.

Anbefalet til dig