SPONSORERET indhold

Hjemme med barn syg? Her er 6 ideer til, hvad I kan lave

Er dit barn syg og må blive hjemme fra institution? Få inspiration til sjove og hyggelige aktiviteter på de lange indedage, der indimellem kommer.

Af: Af Katrine Kornerup Foto: Colourbox
10. jan. 2017 | Børn | Vores Børn

Skoldkopper, øjenbetændelse eller virus med feber er blandt de sygdomme, der godt kan trække ud og afstedkomme mange dage derhjemme. I kan lige så godt få det bedste ud af situationen og hygge jer, indtil guldklumpen er klar til at komme afsted i institution eller skole igen. Vi har samlet nogle ideer til indendørslege, som du kan introducere, når rastløsheden melder sig.

Teselskab på gulvet

Teselskab

Lav et hyggeligt teselskab eller en picnic derhjemme og inviter bamserne og dukkerne. Læg et tæppe på gulvet eller dæk bordet med en flot dug og find det fineste dukkestel frem. Når bamser og dukker drikker te og spiser mad, kan det være, at dit barn også har lyst til at spise lidt mad, selvom appetitten, ikke altid er i top på grund af sygdom.

LÆS OGSÅ: Gode råd, når børnene er syge

Stuekoncert

Stuekoncert - der er musik i ALT!

Start et band og lad barnet udfolde sine musikalske evner. Har I ikke en kurv fuld af musikinstrumenter, kan I sagtens bruge køkkenredskaber, det vækker stor jubel at bruge dem til andet end madlavning. Der findes desuden sjove apps, hvor I kan lave og optage jeres egen musik. Prøv app’en Toc and Roll, den er enkel og pædagogisk. Er I mere erfarne og ambitiøse, kan app’en Garageband anbefales.

Telttur og hule

Hule og telt

Lav en hule med nogle tæpper og lagner over stole. Hvis I har et telt, så gør det ekstra hyggeligt med masser af puder, tæpper og eventuelt en lyskæde. Når hulen er færdig, kan man invitere bamser og dukker indenfor til leg og måske få en eftermiddagslur.

LÆS OGSÅ: Fem fantastiske huler

Lav en film

1600x-45

Brug dagen derhjemme på at lave en lille film. Der findes mange pædagogiske apps, så børn helt ned til 5-6 år selv kan lave film. De lidt mindre børn skal have hjælp, men det er sjovt, kreativt og lærerigt og dagen går hurtigt med sådan et projekt.
Prøv den prisvindende app Toontastic, hvor ungerne selv kan tegne deres figurer eller kan vælge dem fra det store katalog. I kan også prøve app’en FILM-X animation, der er udviklet af Det Dansk Filminstitut til brug i folkeskolen og børnehaven. Den er meget enkel og nem at komme igang med og I kan selv være skuespillere.

LÆS OGSÅ: 11 film dit barn SKAL se inden det fylder 8 år

Vær kreativ

Vær kreativ

Lad kreativiteten flyde. Klip i blade og aviser, tegn, mal eller lav perleplade og perlekæder. Børnene elsker at fordybe sig i kreative projekter sammen med forældrene, og måske kan I få lavet en gave til en bedsteforælder.

LÆS OGSÅ: Shane Box: “Styrk dit barns kreativitet tidligt”

Gør lidt ekstra ud af dagens frugt

Fagens frugt

Rigtig mange børn mister appetitten, når de er syge. Det gælder om at være kreativ og servere maden på en spændende måde. Frugt er læskende, og er et nemt sted at sætte ind, når det gælder og at være opfindsom med udtrykket.

LÆS OGSÅ: Børnesygdomme: Hjælp dit barn gennem vinteren

LÆS OGSÅ: Vi sender syge børn i vuggestue og børnehave

LÆS OGSÅ: Madlavning med de mindste