Madpakker og drikkedunke
SPONSORERET indhold

Dét skal du vide, før du køber madkasse og drikkedunk til dit barn

Junior skal have nyt skoleudstyr, og jagten på en god madkasse og drikkedunk er sat ind. Men skal det være med rum? Med køleelement? Og hvilke kemikalier skal du styre udenom? Få svaret her!

Af: Amalie Louise Bernitt Foto: Getty Images
14. jul. 2022 | Børn | Vores Børn

Smurte rugbrødsmadder, grøntsags-stænger og koldt vand er lige så vigtige beboere i skoletasken som blyanter og skolebøger. For uden mad og drikke… Ja, så duer helten jo som bekendt ikke.

En god madkasse og drikkedunk kan gøre dit barns frokostmåltid meget sjovere, men det kan være svært at finde de helt rette sager, når du og junior skal på jagt efter nyt skoleudstyr.

De skal kunne tåle at blive tabt på gulvet, flået op og sendt en tur i opvaskemaskinen et par gange om ugen. Samtidig skal de være små nok til at blive slæbt rundt på og store nok til at indeholde en sund og nærende frokost eller en god gang vand. Og så har vi slet ikke nævnt de problemfyldte kemikalier.

Ja, kravene er mange, men udvalget af gode produkter er heldigvis også stort.

LÆS OGSÅ: Find de bedste penalhuse til børn

Hvilken type madkasse skal du vælge?

Madkassen skal ikke kun være sej at se på, den skal også være praktisk, nem at have med at gøre og passe til barnets temperament. Overvej derfor, om du skal på jagt efter en klassisk madkasse, en madkasse med rum eller en madkasse med et smart køleelement til lange skoledage.

Madkasser med rum

Almindelige madkasser er typisk formet som ét stort rum og kan være ganske gode til rugbrødsmadder, der er pakket ind. Omvendt kan du gå efter en madkasse med rum (også kaldet en bento-madkasse), hvis rugbrødsmadderne får følge af grøntsager, frugt, små bidder ost eller noget helt fjerde. Bento-stilen stammer fra Japan og sørger for, at tingene ikke ligge hulter til bulter, når klokken ringer til spisefrikvarter.

Madkasser med køleelement

Vil du værne dig mod slatne leverpostejsmadder, kan du også gå efter en madkasse med køleelement, som holder juniors frokost frisk. Husk dog, at der med køleelementer også kan komme kondens, og i sidste ende kan det resultere i halvvådt rugbrød.

Tips til drikkedunk

Hvad angår drikkedunke skal du gå efter en tæt sag, der ikke drypper i tasken. Den skal være let at drikke af, god at holde på og kunne tåle at blive moslet rundt med på skolegange, fodboldbaner og fritidshjem. Sørg også gerne for, at både drikkedunk og madkasse ikke er for store og tunge, så de optager for meget plads i den i forvejen tunge taske.

Fem fine drikkedunke til børn i alle aldre

glimmerdrikkedunk.jpg

 

Den funklende: Petit Monkey Drikkedunk

Strø glimmer over juniors hverdag med denne, fine drikkedunk, som er fremstillet i Tritanplast, der er fri for BPA og ftalater. Drikkedunken fås i flere farver, og kommer med et praktisk sugerør i toppen. Vær opmærksom på, at drikkedunken ikke tåler opvaskemaskine. 

109,95 kroner hos Kids-World

 

24bottles.jpg

Den Co2-neutrale: 24bottles Urban drikkedunk

Drikkedunken fra 24bottles ser ikke bare flot ud, den er tilmed også Co2-neutral. 24bottles Co2-kompenserer nemlig for hver produceret flaske ved at plante træer, der modsat opsuger Co2. Flasken vejer ikke meget, kommer i et væld af flotte farver, og har en stor åbning, så man fx kan putte isterninger direkte i den. Vær opmærksom på, at denne flaske ikke tåler en tur i opvaskemaskinen. 

199 kroner hos Økofamilien

 

Klean_kanteen.jpg

Den smarte: Klean Kanteen drikkedunk

Den amerikanske Klean Kanteen-drikkedunk er lille, praktisk og kommer med en god sportstud, der kan udskiftes med et skruelåg til de større børn. Drikkedunken kommer i mange former, farver og størrelser, og fælles for dem alle er, at de ikke frigiver problematiske kemikalier til væsken. Vær opmærksom på, at der kan opstå rustpletter, hvis du kommer den meget i opvaskemaskinen.

179 kroner hos Spejdersport

 

00_Mepal drikkedunk 3.jpg

Den klassiske: Mepal ToGo Sportsflaske

Drikkedunken, som den så ud i gode, gamle dage. Mepal ToGo Sportsflaske kommer i et væld af farver og motiver. Vælg f.eks. mellem populære Frozen-, Star Wars- eller Avengers-motiver, eller gå efter de simple, ensfarvede eller de gennemsigtige med skruelåg. Drikkedunkene har et sikkert lukkesystem, der forhindrer lækager - og så er de helt uden giftig kemi.

59,95 kroner hos Mepalshop

 

sistema_drikkedunk_ny.jpg

Den klassiske: Sistema Renew Drikkeflaske

Sistemas smarte drikkedunk er lavet i genanvendeligt plastik og er fri for phthalater. Drikkedunken er designet med en Twist'n Sip-tud, som er hygiejnisk og nem at have med i skoletasken og god til børnehænder. Den tåler både opvaskemaskine og fryser. 

60 kroner hos Sistema

 

Fem fremragende madkasser til børn i alle aldre

 

sistema_madkasse.jpg

Madkasse med rum: Sistema madkasser

Sistema laver madkasser i et hav af afskygninger, former og farver – alle med en ruminddeling med aftagelige elementer, så den kan skræddersys til dig og dit barn. Alle madkasser er lavet i transparent plastik, som er fri for BPA, PVC og ftalater. De tåler også alle en tur i opvaskemaskinen. Her ses en madkasse med 4 rum.

80 kroner hos Lirumlarumleg

 

paw_patrol_mepal_madkasse.jpg

Den populære: Mepal Campus madkasse

En god madkasse-klassiker, der både kan bruges som ét stort rum eller med små, adskilte rum. Mepal-madkassen kommer i et hav af farver og motiver – i enkle udtryk til de større børn og med sjove motiver til de små. Madkassen er lavet i ABS-plast, som er både stødfast, robust og uden problematiske kemikalier. De kan tåle maskinopvask.

89,95 kroner hos Mepalshop

0_Design_Letters.jpg

Den stilrene: Design Letters madkasse med bogstav

Mere originalt bliver det næsten ikke. Madkassen, der som i gode gamle dage har ét enkelt rum til madder, frugt og andre godter. Madkassen kommer med et bogstav i Arne Jacobsen-typografi, så den passer lige nøjagtigt til dit barn, og er produceret i problemfrit plast. Den kan fint tåle en tur i opvaskemaskinen.

149,95 kroner hos Kids-World

0_frozzypackmadkasse.png

Madkasse med køleelement: Frozzypack madkasse

Hold leverpostejsmadderne kolde og friske med en madkasse med indbygget køleelement i låget. Den svenskproducerede Frozzypack-madkasse holder frokosten kold i op til syv timer og kommer i forskellige farver. Madkassen er produceret af fødevaregodkendt plastik uden BPA, og kølegeleen er giftfri. Bøtten tåler maskinopvask, men låget skal vaskes i hånden.

115 kroner hos Kitchenone

elefant.jpg

Den børnede: Blafre madkasse i elefantform

Madkassen, der formentlig hitter størst hos de små. Elefanten er opdelt i to rum, lavet af genanvendelige materialer og er fri for skadelig kemi. Den er nem at rengøre og tåler opvaskemaskine. En sjov, lille sag til dem med små maver.

159 kroner hos Babygear

Anbefalet til dig