Hjørnelejlighed på Nørrebro
Foto: Mikkel Tjellesen Camille Helene viser sin farverige Nørrebro-bolig frem.

Camille Helene: "Jeg så den foran en genbrugsbutik på Nørrebrogade og blev helt forelsket"

I en lys hjørnelejlighed på Nørrebro med kig til Søerne bor Camille Helene Angelo Karberg, 23, med sin kæreste. Camille Helene har indrettet sig med et feminint miks af vintagefund og tingeltangel, kunst fra storskrald, farvede vægge og møbelklassikere.

Beskriv dit hjem?
– Her er meget feminint, og jeg er ikke bange for at blande farver, så der er stort set en farvet væg i hvert rum. Mine møbler er en kombination af nye og vintage, og der er ikke sparet på nips og finurlige loppefund.

puden med ansigt fra Fornasetti Stolen er et arvestykke, puden med ansigt fra Fornasetti og den anden fra Camille Helene. Billederne er lavet af Camilles veninde Sophie Linnemann. Foto: Mikkel Tjellesen.

Hvad skal der til for, at du føler dig hjemme?
– En masse ting på væggene og lamper, der giver et hyggeligt lys. Min lejlighed er fuld af arvede møbler og en masse personlig kunst, lavet af venner og familie, som gør, at jeg føler mig meget hjemme.

Det lille glasbord er købt i en genbrugsbutik på NørrebroDet lille glasbord er købt i en genbrugsbutik på Nørrebro til 25 kroner. Lampens fod er vintage, og lampeskærmen fra Camille Helene. Træfiguren i vindueskarmen er lavet af Camilles morfar. Foto: Mikkel Tjellesen.

Hvad gør et godt hjem?
– At man kan se, at hjemmet bliver brugt, og at der er liv, med alt fra blomster til stearinlys og et fyldt køleskab.

Hvad er dit yndlingsrum i huset?
– Helt klart stuen, der er det lyseste og største rum, og så har den en lille fin altan ud mod Søerne, hvor jeg elsker at drikke min morgenkaffe.

LÆS OGSÅ: Romantik og landidyl: Svaghed for fransk vintage

Hvad bør der være i ethvert hjem?
– En god kombination af æstetik og hygge.

Hvad er din seneste investering til boligen?
– Min hvide læderbetrukne stol. Jeg så den foran en genbrugsbutik på Nørrebrogade og blev helt forelsket. Den er kun til pynt.

Stuen med den blå væg. Foto: Mikkel Tjellesen.Stuen med den blå væg. Foto: Mikkel Tjellesen.

Hvad er det næste, du skal anskaffe dig?
– Det burde være møbler til min altan, så den bliver sommerklar, men min førsteprioritet er nok at få speciallavede garderobeskabe til mit walk-in closet.

Hvad er dit yndlingsmøbel?
– Arne Jacobsens Ægget, der er købt vintage. Derudover må det være det lyserøde billede, der hænger over min seng. Jeg har fundet det ude på gaden. Det var på vej til storskrald, og det passer perfekt til min lejlighed.

Ægget af Arne JacobsenÆgget af Arne Jacobsen er et af Camilles yndlingsmøbler. Hun er i kjole købt i Australien, strømpebukser fra Fogal og sandaler fra Acne Studios. Foto: Mikkel Tjellesen.

Hvad inspirerer dig til din indretning?
– Udover Instagram og rejser, som nok er mine største inspirationskilder, bliver jeg ofte inspireret af at se, hvordan de indretter deres hjem i gamle film. Derudover får jeg altid en masse inspiration, når jeg besøger min farmor og farfar. Der kan jeg gå rundt i timevis og kigge på antikviteter.

Hvor køber du møbler og nips?
– Møbler køber jeg enten brugt på nettet eller i Beau Marché. Nips køber jeg for det meste på loppemarkeder eller i de mange møbel- og vintagebutikker på Nørrebro.

Makeuppungene er fra Balenciaga og Louis Vuitton,Makeuppungene er fra Balenciaga og Louis Vuitton, den blomstrede toilettaske og smykkeskrinet fra Zara Home og skålen fra Hay Kitchen Market. Elastikker og spænder er købt i Tokyo, og armbåndet er fra Kyoto Tango. Smykkerne i muslingeskallen er fra Marlene Juhl Jørgensen og arvestykker. Foto: Mikkel Tjellesen.

Hvad er dit bedste indretningsråd?
– Få ryddet ud i dine ting og dine møbler. Der er altid et møbel eller to, der står i vejen, og lige så snart du har fjernet dem, får du følelsen af meget mere luft og plads. Og så er det en god idé at have godt med opbevaringsplads til at gemme de overflødige småting af vejen. I hvert fald hvis du er samler som mig, for ellers kan dit hjem hurtigt blive crowded.

LÆS OGSÅ: 22 lækre lamper, der vil lyse din hverdag op

Hvor kan man med fordel investere, og hvor kan man spare, når man køber ind til sit hjem?
– Det er en god investering at købe klassiske møbler i god kvalitet, som kan holde hele livet. Så kan man spare på småting, som man kan finde billigt på loppemarkeder og i genbrugsbutikker.

Reolen er købt hos Trævarefabrikernes Udsalg Reolen er købt hos Trævarefabrikernes Udsalg og hjemmemalet. 7’er-stolen af Arne Jacobsen er en konfirmationsgave. Foto: Mikkel Tjellesen.

Hvad måtte der gerne hænge på dine vægge?
– Alt fra Galleri 14 i Larsbjørnsstræde. De har de fineste billeder, som er meget rolige i farverne og ville være en god kontrast til mine farvede vægge. Derudover samler jeg på tallerkner fra Fornasetti.

Hvad laver du om søndagen?
– Søndag er min praktiske dag, så det er som regel her, jeg får ordnet alt det, jeg ikke nåede i løbet af ugen. Om aftenen er jeg ofte til søndagsmiddag hos venner eller familie.

lampeskærmen er fra Camille Helene, og billedet og vasen er købt i StillebenPladespilleren er Camilles kærestes, glasbordet er vintage. lampeskærmen er fra Camille Helene, og billedet og vasen er købt i Stilleben. Foto: Mikkel Tjellesen.

Hvad byder du uventede gæster?
– En kop neskaffe og mørk chokolade.

Hvad finder man meget af i din garderobe?
– Sommertøj. Jeg køber sjældent vintertøj, så meget af mit sommertøj bliver også brugt om vinteren.

De farverige kjoler er fra Sabine PoupinelDe farverige kjoler er fra Sabine Poupinel, købt på et marked på Mallorca og vintage. Stolen er købt hos Else Schneider og puderne fra Camille Helene. Foto: Mikkel Tjellesen.

Hvem er din yndlingsdesigner?
– I Danmark må det være Sabine Poupinel. Hun er så dygtig og laver det smukkeste tøj i de fineste materialer.

Hvor shopper du?
– Studio Travel, Jérôme Vintage eller Sabine Poupinel. Meget af mit basistøj køber jeg i COS, men egentligt shopper jeg mest på rejser.

Se, hvad vi ellers skriver om: Interiør, Interview og Design