Christina Juncher bolig instagram

Foto: Christina Juncher Christina stil er let, lys og moderne med et personlig præg.

Ugens instagram-bolig

Christina køber sine planter secondhand: ”Det er en nem måde at udtrykke sin personlige stil på”

Sideløbende med sit job som HR Operations & Payroll Coordinator driver Christina Juncher en Instagram-profil, hvor hun inspirerer til boligindretning med planter købt secondhand – for de ”får din indretning til at leve og er med til at skabe en fantastisk atmosfære.”

Christina Juncher indretter sig med nøje udvalgte boligfund og planter, som hun køber secondhand. For de er med til at skabe en helt særlig atmosfære, og det er altafgørende for kvinden bag denne uges Instagram-bolig, @homes_by_christina_juncher.

”Stemning er for mig kerneessensen i alt, hvad jeg laver, når jeg indretter, og jeg er utroligt bevist om, hvordan min indretning bidrager til en hyggelig atmosfære.”

Mød Christina Juncher og se hendes smukke hjem her.

Kan du fortælle os lidt om, hvem du er?

Jeg hedder Christina Juncher. Jeg er 34 år og arbejder til daglig som HR Operations & Payroll Coordinator hos GroupM. I min fritid driver jeg min egen virksomhed, hvor jeg tilbyder indretningshjælp til private og virksomheder. Jeg bor i Virum i et rækkehus fra 1946 med min kæreste og vores to børn på to og fem år. Rækkehuset, som vi købte for lidt mere end tre år siden, har vi fået totalrenoveret, og vi er næsten i mål med de sidste detaljer.

Den blå kommode i entreen er fra Bolia. Krukke fra ferm LIVING, bordlampe fra Notre Dame, loftlampe fra PR Home.
Den blå kommode i entreen er fra Bolia, krukke fra ferm LIVING, bordlampe fra Notre Dame og loftlampe fra PR Home.

Hvor har du fået interessen for boligindretning fra?

Jeg har altid elsket at indrette. Når jeg træder ind i et rum, kan jeg med det samme fornemme rummets stemning og se for mig, hvilke løsninger der skal til for at skabe et smukt resultat. Stemning er for mig kerneessensen i alt, hvad jeg laver, når jeg indretter, og jeg er utroligt bevist om, hvordan min indretning bidrager til en hyggelig atmosfære.

For cirka et år siden begyndte jeg at dele billeder fra mit eget hjem på Instagram. Jeg har ikke været den store bruger af sociale medier tidligere, og jeg kan huske, at jeg var vildt nervøs, da jeg lagde mit første billede op. Min tanke var oprindeligt at bruge min Instagram-profil som en slags portfolio, da jeg var begyndt at få en del henvendelser i forhold til indretningsopgaver. Jeg havde derfor planer om at dele billeder af mine projekter via Instagram-profilen, men jeg kom hurtigt frem til, at billeder fra forskellige hjem ikke ville give et klart billede af min personlige stil, og jeg besluttede mig derfor for kun at dele billeder fra min egen bolig.

Køkkenet er fra Reform og plakat er fra The Poster Club.
Køkkenet er fra Reform, og plakaten er fra The Poster Club.

Beskriv din stil?

Jeg vil beskrive min stil som let, lys og moderne med et personlig præg og ikke mindst med en masse planter. Samtidig skal mit hjem kunne bruges. Mine børn skal kunne sidde og spise is i sofaen og lege fangeleg, uden jeg er bange for at en vase falder ned, eller at sofaen bliver plettet.

Hvad bliver du inspireret af?

Med to små børn er alenetid med et indretningsmagasin den ultimative luksus for mig. Det er her, jeg henter inspiration og slapper af. Specielt at se, hvordan andre har indrettet sig, synes jeg, er vildt fascinerende. Herudover henter jeg også en masse inspiration på Instagram, i showrooms og på planteskoler.

I soveværelset er der selvfølgelig også en plante. Sengetæppe fra Ferm LIVING.
I soveværelset er der selvfølgelig også en plante. Sengetæppe fra Ferm LIVING.

Hvad er den mest sjove/skæve/overraskende inspiration, som du har brugt i dit hjem?

Jeg er meget glad for at indrette med planter, som jeg ofte køber secondhand. Jeg har en særlig kærlighed til dem, der skiller sig lidt ud. Det sker derfor også ofte, at jeg klipper mine planter til, så de får en mere asymmetrisk form og præcis det udtryk, jeg leder efter.

Skabene med kork er fra IKEA, lampe fra Bolia og tæppe fra House Doctor.
Skabene med kork er fra IKEA, lampe fra Bolia og tæppe fra House Doctor.

Hvad er det seneste, du har købt til din bolig?

Det er ikke så længe siden, jeg har fået ny lampe over spisebordet; ’Leaves’ fra Bolia, som jeg købte på Den Blå Avis. Den er jeg virkelig glad for! Og så har jeg lige bestilt en lille bordlampe i flet fra Zara Home. Nu går vi jo efteråret og vinteren i møde, så jeg er all in på at have den rigtige belysning på plads. Det skaber så meget hygge at kunne lyse et rum op uden at have sine store loftlamper tændt. Derudover har jeg også lige købt en to meter høj elefantøre-plante, som jeg også fundet secondhand.

Over spisebordet hænger lampen 'Leaves' fra Bolia, som Christina har fundet på DBA.
Over spisebordet hænger lampen 'Leaves' fra Bolia, som Christina har fundet på DBA.

Hvilken ting har overlevet længst i dit hjem?

Det må være mine DSR-spisebordstole fra Eames, dem har jeg haft i cirka 10 år. Jeg har mixet dem med nogle af Eames’ andre fine stole, det giver spisestuen et mere uformelt og spændende udtryk.

DSR-spisebordstolene fra Eames har overlevet længst i Christinas bolig.
DSR-spisebordstolene fra Eames har overlevet længst i Christinas bolig.

Hvad høster flest likes, når du deler det på Instagram?

Billeder af min stue plejer at have en ret stor interesse hos mine følgere. Jeg tror, at min stue får mange likes, fordi den er et meget godt billede på, at man sagtens kan indrette sig pænt og stemningsfuldt, uden at det hele behøver at koste en million.

Christinas stue høster flest likes på Instagram.
Christinas lyse stue høster flest likes på Instagram.

Dit yndlingsrum i boligen?

Jeg flytter ofte rundt på møbler og genstande herhjemme og elsker små forandringer og forbedringer. Derfor skifter jeg lidt yndlingsrum alt efter, hvor der senest er sket noget nyt og spændende. Lige for tiden er jeg meget glad for vores spisestue med vores nye lampe, som er utrolig smuk.

Grenene med de orange blade skaber en fin efterårsstemning i Christinas stue.
Grenene med de orange blade skaber en fin efterårsstemning i Christinas stue.

Hvad er det næste, der skal ske i dit hjem?

Jeg skal have ombetrukket vores sofa. Enten skal den have et lysere og mere meleret betræk, som vil passe flot til mit gulvtæppe, eller også vover vi os – hvis vi tør – ud i et grønt betræk, som er min yndlingsfarve. Derudover har jeg kastet min kærlighed på Sofacompanyets lænestol ’Judi’, som er virkelig fin.

Christina overvejer at ombetrække sofaen i hendes yndlingsfarve, som er grøn.
Christina overvejer at ombetrække sofaen i et lysere og mere meleret betræk eller i hendes yndlingsfarve, som er grøn.

Hvilken indretningsstil eller ting vil aldrig finde vej til dit hjem?

Man skal aldrig sige aldrig, men jeg forstiller mig ikke, at jeg vil begynde at indrette mig med en masse blåt. Ikke fordi jeg ikke kan lide farven, men fordi jeg er mere til grøn – og grøn og blå er for mig ikke den bedste farvekombination.

Mine favorit-Instagrammere?

@helenehoue synes jeg er superdygtig og inspirerende at følge. Derudover beundrer jeg hendes evne til at være meget personlig i sin kommunikation.

@tonekrok er en norsk boligstylist, der har en fantastisk evne til at indrette sig personligt gennem en masse forskellige stilarter.

@hkliving er et af mine yndlingsbrands. Blandt deres produkter kan jeg altid finde en masse inspiration.

Christina elsker de smukke lamper fra andtradition. Plakat fra HKliving.
Christina elsker de smukke lamper fra andtradition. Plakat fra HKliving.

Hvad er dine tre bedste indretningstips?

  1. Indret med planter. Planter får din indretning til at leve og er med til at skabe en fantastisk atmosfære. Gå efter sorter, der komplimenterer hinanden, og undgå at købe to ens – det gælder i øvrigt også potteskjulere.
  2. Rød tråd i indretning. Se tingene i sin helhed, før du køber nyt. Har du svært ved at forstille dig, hvordan det vil se ud, så lav et moodboard, der kan hjælpe dig med at få det visuelle overblik.
  3. Opbevaring. Sørg for at gemme de ting væk, som ’larmer’: Legetøj, mapper osv., og udnyt samtidig alle overflader til at udstille nips, planter og billeder – det er en nem måde at udtrykke sin personlige stil på.

Hvad er den grimmeste ting i dit hjem, som du elsker alligevel?

Jeg har en lille, gammel klokke lavet af jern med en dansende bjørn på toppen. Det er en klokke, som jeg har arvet fra mine bedsteforældre, og selvom den i sig selv er lidt speciel, er jeg utrolig glad for den. Da jeg var barn, var min mormor og morfar altid søde til at passe mig, når jeg var syg, og mine forældre skulle på arbejde. Så lå jeg altid på deres sofa dyne på og fik saftevand og vindruer – og på sofabordet stod bjørneklokken, som jeg kunne ringe med, når glasset var tomt, og der skulle fyldes op med mere saftevand. Det er gået i arv til mine børn, som i dag får klokken hen at stå, når de er syge.

Hylden på badeværelset er fra Madam Stoltz.
Hylden på badeværelset er fra Madam Stoltz.

Den ting, du holder mest af i din bolig?

Der er nok ingen tvivl blandt folk, der kender mig: Jeg er virkelig glad for mine planter, og jeg kan sagtens lede virkelig længe efter en helt speciel type og størrelse, eller bare en plante med et helt særligt udtryk. Jeg går meget op i, at mine planter skal komplimentere hinanden. Derfor kan det også sagtens udløse en omrokering i indretningen, når jeg kommer hjem med et nyt fund.

Christinas bolig er fyldt med secondhand planter, som får indretningen til at leve. Krukke fra Bolia og skab fra IKEA.
Christinas bolig er fyldt med secondhand planter, som får indretningen til at leve. Krukke fra Bolia og skab fra IKEA.

Følg Christina Juncher her:

Se, hvad vi ellers skriver om: Ugens instagram-bolig, Boligindretning, Interview og Sociale medier

610x200_woordy_knap2.jpeg