Jul hos Rie Elise Larsen
Foto: Pernille Enoch Rie Elise Larsen har skabt et vidunderligt juleunivers.

Farverig jul hos designer Rie Elise Larsen

Designer Rie Elise Larsen er kendt for sin farverige stil og sine fine papirting. I 2005 udgav hun bogen ’Julefryd’, for hun er juleelsker helt ind i hjertet.

Hvad betyder julen for dig?

Julen har så mange skønne sider, og med mit arbejde laver jeg faktisk jul i en eller anden forstand det meste af året. Jeg er født den 21. november, og min mor læste Bo Bedres store julenummer, da hun fik veer med mig, så selvfølgelig elsker jeg julen og dens mange varianter. Jeg elsker at lave julepynt, smukke indpakninger og hjemmelavede gaver. Og jeg elsker at pynte op og klippeklistre med mig selv eller venner og familie, og at finde vores samling af gammel julepynt frem og glædes ved alle de historier, de har med sig.

Hvornår pynter du op?

I kraft af mit arbejde har jeg tit meget travlt i november og december, så vi har ingen tradition for, hvornår der skal pyntes op. Det kommer lidt i etaper fra november og frem.

Har du særlige traditioner?

Jeg er ikke så god til traditioner, men én ting ligger fast – juletræet pyntes først lille juleaften, og børnene må først se det om morgenen.

Gaveindpakningen er ligeså vigtig som indholdet.
For Rie er selve indpakningen en ligeså vigtig del af gaven som selve indholdet. Hun har selv lavet det lille agern og egebladene, blomsterne og kirsebærpynten på den lilla pakke.

Har du noget yndlingspynt?

Jeg har en glaskugle formet som et lille svøbelsesbarn. Jeg fik det af min far som barn, og elskede når jeg kom ned julemorgen og skulle finde ud af, hvor det hang. Min mand har også nogle kitschede plastikfigurer, som jeg elsker, fordi de er en del af hans historie. Og så er der papirpynten, min far har flettet, som jeg tydeligt husker, han brugte mange lange aftner på at lave.

Hvor finder du inspiration?

I eventyr, bøger, film, kunst og musik.

Spisestue fyldt med farverig julepynt.
Spisestuen er egentlig Ries atelier og fungerer kun som spisestue, hvis familien har mange gæster. På wirerne i loftet hænger fin gammel glaspynt, som slår julestemningen an.
Den smukke buket papirblomster bliver helt julet at se på, når den får selskab af grene med  røde bær.
Den smukke buket papirblomster bliver helt julet at se på, når den får selskab af grene med røde bær.
svampe.jpg
De fine svampe af crepepapir er et nyt design til denne jul. Skriv på insta til @rieeliselarsen, hvis du vil vide, hvor de kan købes.
Papirblomster er en af Ries store passioner, og selvfølgelig skal julepakkerne pyntes med nogle fine af slagsen.
Papirblomster er en af Ries store passioner, og selvfølgelig skal julepakkerne pyntes med nogle fine af slagsen.
Rie elsker jul og arbejder med julerelaterede ting nærmest hele året. Bemærk de fine julekugler, der er pakket ind i crepepapir.
Rie elsker jul og arbejder med julerelaterede ting nærmest hele året. Bemærk de fine julekugler, der er pakket ind i crepepapir.

Tip:

Gå på genbrugsjagt efter en fin gammel nisse, der kan sprede stemning som nissefar sammen med blomsterne her.

Hvem & hvad?

  • Hvem: Rie Elise Larsen
  • Hvad: Designer og papirkunstner

@rieeliselarsen

Se, hvad vi ellers skriver om: Jul og Boligindretning