DIY: Cool julepynt af pap
SPONSORERET indhold

DIY: Cool julepynt af pap

JUL: Lav smukke grafiske juletræer af gammelt pap. Det er både bæredygtigt, billigt og dejlig nemt …

Foto: Nicoline Olsen
03. dec. 2014 | Bolig | BoligLiv

En skov af træer

Klip trekanter i fri hånd. Brug en hobbykniv eller kraftig saks, så bliver kanterne pænest. Når du har skåret en lille skov af trekanter i forskellige størrelser, kan du dekorere dem med maling, tape el.lign.

Grafisk juletræ i ramme

Du skal bruge: pap, papir, hobbykniv, saks, lim og ramme. Sådan gør du: Skær små og store trekanter ud efter skabelonen på side 156. Klip et passende stykke papir til rammen – her er brugt groft brunt papir. Læg trekanterne på papiret, så de danner et træ, og lim dem fast. Rammen og lampen er fra Ikea. Papir og små juletræer er fra Panduro Hobby.

Stilleben med træer

Her har vi både hængt paptræer på væggen og lavet små tredimensionelle træer, der står og pynter på bordet sammen med en lærkegren i vase.

Juletræskalender

Denne enkle julekalender er bygget op af en masse små papæsker i forskellige størrelser. Når æskerne er fyldt, stables de fint, og nummereres med manilamærker. Pynt til sidst med juletræerne, så de danner en lille skov.

Æskerne er fra Panduro Hobby, Tiger og Søstrene Grene. Juletræerne er fra Panduro Hobby og Tutein og Koch. Manilamærker med tal er fra Ikea.

Juletræer på snor

Med træperler, pap og snor kan du let lave fine juletræer til at hænge i vindueskarmen.

Sådan gør du:

Skær stykkerne ud. Bind en knude nederst på snoren, og træk skiftevis papstykker og træperler på. Du kan selv bestemme rækkefølgen og mængden af perler.

Juletræ på væggen

Dette kæmpetræ egner sig godt til et sted i boligen, hvor der er meget vægplads, eller som her, hvor det er bygget op omkring en dør. Træet er sammensat af forskellige typer og størrelser af papstykker, som tilsammen skaber et stort og dekorativt juletræ.

Sådan gør du:
Form først dit træ på gulvet, og eksperimenter med vilkårlige stykker. Klip, og skær til, indtil du er tilfreds. Sæt stykkerne fast på væggen med hæftemasse, og slut evt. af med dekorative hvide cirkler, eller lad det stå rent og råt i pap.

Anbefalet til dig